jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


LYSETS MALERE

Det er flere kunstnere som har blitt kalt for lysets malere. Den som kanskje er mest kjent for oss Nordmenn er vel Dansken Peder Severin Krøyer. Men i dag vil jeg gjerne få vise dere noen bilder som er malt av den Spanske kunstneren Joaquin Sorolla.( 1863 -1923) Som så mange andre kunstnere på 1900-tallet ble Sorolla betatt av Costa Blancas magiske lys. Han er født i Valencia, men til tross for at han hadde flyttet til Madrid som voksen, kom han stadig tilbake til Costa Blanca for å male. Sorolla ble aldri den gangen akseptert som en naturalistisk maler. Mye kanskje på grunn av sin impresjonistiske måte å uttrykke seg på, men i dag får han heldighvis mer annerkjennelse for sine verk. I Madrid ligger et kunstmuseum, i det som en gang var hans hjem. Det staselige huset ligger i en idyllisk hage og er fyllt av hans verker. Er du i Madrid en gang, er besøket virkelig verdt !! Museumet : webside og info .


" Under the awning "

" Beach promenade "

" Children "

" The two girls "

Vil du vite mer om Sorolla eller se flere av hans verker, kikk da på disse sidene : Se her og herFlere malere i denne kategorien er : Anders Zorn, John Singer Sargent og Peder Severin Krøyer.

Here are some pictures made by one of my favourite painter Joaquin Sorolla. ther artists in this group : Anders Zorn, John Singer Sargent and Peder Severin Krøyer. Enjoy !

18 comments:

molly's heaven said...

Flott, nydelig...liker stemningen i de bildene! Har vel sett noen av de før, men aldri fått med meg navnet, alltid gøyt å oppdage nye, gamle skatter:)) Kos deg idag! Hva synes du om Flamant...kremt?? Kan du sende meg en mail?

Tonje said...

Så vakre bilder=) De er så fulle av farger og man føler man kjenner personene i bildet=) Virkelig flotte bilder som minner meg om vår og sommer. HA en fin dag!

Hemma på landet said...

Åh, vad vackert!
Nu har jag länkat dig, gumman. Puss Stina

Clara said...

Oj, här kom jag in på ytterligare en underbar blogg. Gud vad mycket fint du gör..helt underbart mysigt och småpyssligt. Jag lägger dig bland mina favoriter så jag hittar hit igen!
Jag vill inte missa något ...:)
Vårhälsningar från Clara

Conni Lu said...

The artwork is beautiful.
:) Conni

Tilde said...

Sorolla ,honom har jag aldrig hört talas om ,men du så härligt ljus Beach promenade är helt underbar..
Din målning är också väldigt levande o mild.Kul att vara med i en grupp o måla ,det har jag också varit, det blir mycket fniss!!

Tilde said...

Sorolla har jag aldrig hört talas om ,spännande,,Vilket ljus!Beach Promenade är ljuvlig.Du målar också bra ser jag !!Jag har varit med i en liknande grupp och målat, vi hade jättekul.

Karin A said...

Härliga bilder! De som vi kallar Skagenmålarna, bla Kröyer, tillhör mina favoriter men den här konstnären var ny för mig. :)

Julie K said...

Så vakkert og så herlig sommerlig. Man kjenner jo man er der på stranden : )

Guldkant På Livet said...

Oohh, jag blev i chock, trodde först det var DU som hade målat dem!! Men, du är snart där, sanna mina ord... ;-) MARI.

Guldkant På Livet said...

Hej igen, roligt om jag kan glädja dig men du ÄR bra! Jodå, Oskaria fyllde just 16 år. Är liten som en kattunge och har aldrig varit till veterinären och är lycklig med matte! Ja, buketten har jag bundit. Är utbildad florist men jobbar inte som det... Mari.

kreoline said...

Nydelige bilder, så fulle av lys og sommer, og det er det ikke lenge til. Klem.

Pia..... said...

så vackra bilder...man får en längtan till sommaren när man ser dessa...

Hulda said...

Nydelige malerier! Når jeg ser på bilde av de to damene på stranda, er det som om jeg kan lukte havet, og føle den myke sanda under føttene. Utrolig vakkert. De hvite kjolene blir enda hvitere i det sterke sollyset.

Gypsy Purple said...

BEAUTIFUL!!!!!

Anonymous said...

Å så nydelige bilder, og ikke minst lyset ja! Nå fikk jeg hvertfall sommerlengsel her jeg sitter, og ute er det grått grått grått

ha en fin fredag :)

Hemma på landet said...

Tack, vännen!
Jag hoppas att ramen kommer upp i nästa vecka. Puss och Kram Stina

Signe said...

Åh, härliga målerier! Trevlig helg! :)