jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


SYKKELTUR OG BALSAM FOR SJELEN

Hvis jeg føler meg litt utafor, er deppa, har et tungt hode eller bare vil friske meg litt opp, ja da tar jeg en tur ut. Naturen er for meg ren terapi og jeg bruker den så ofte jeg kan. Man går rundt og ikke engang tenker på hvor heldige man er, alt er der gratis, ferdig til å brukes eller plukkes. Ved havet elsker jeg bølgene, sanden, skjella og bare lyden. I skogen elsker jeg fuglene, trærne og stillheten. På sykkelturer, ja da elsker jeg alt det vakre som suser forbi av landskap, bekker, dyr på enga, sivet som svaier og lukten av blomster og planter. I går trengte jeg en slik tur, og turen gikk til landet. Jeg bor i et tettbygd strøk, men bare 5 minutter på sykkelen så er jeg jeg jammen på landet. Det minner meg om da jeg var liten. Den tiden jeg jeg var mer ute enn inne. Jeg bodde midt i landet med fossefall og geiter, og tenkte aldri over det. Min nærmeste nabo hadde en hest. Av og til kom den på trappa for og tigge om en brødskive med honning. Den dag i dag er jeg fortsatt fasinert av hester, i tillegg er jeg fryktelig glad i katter, ender, høner og haner. I grunnen er jeg glad i alle dyr jeg. Natur og dyr, det er min balsam. Her er noen bilder fra min sykkeltur.


Disse hestene pleier jeg å skjemme litt bort med gulrøtter. Den lille tror alltid den har førsteretten!

Sauer på enga...nå kan dere se hvor flatt Nederland er! Slik ser det ut nesten overalt..

Hegrer er i Norge ikke så lette å få øye på, og heller ikke så vanlige. Men her har de tilpasset seg, er lite redde og sitter ofte nær kanalene som ligger rundt husene. Langs kanalene er det lagd faste fiskeplasser hvor man kan sitte med stengene sine og fiske. Ofte sitter hegrene da bare ett par meter bak deg og venter sammen med deg på napp. De vet at fiskene sjeldent blir spist av oss, ettersom de er veldig små, så et gratis måltid vil de ikke gå glipp av!

Nature is for me therapi. It makes me breathe, smell and feel. My favourite places are ; near the ocean with waves and sand, in the forest with birds, trees and silence or just at the countryside. Yesterday i had the need for a special treat. A trip with my bicycle at the countryside. Oh, what a treat! The view, the smell and the fresh air, it felt so good!! I took some pictures to remember and share. It is beautiful isn`t it ?

19 comments:

Karin A said...

Fina bilder! Balsam för själen för min del är nog ändå trädgårdsarbete - genom att jobba och vara ute i trädgården kan man koppla bort allt annat. Men visst håller jag med om att både skogen och havet är något speciellt.

Jag svarade dig om klematisarna på bloggen men jag vet inte om det kan vara till någon hjälp.

kram :)

Coeur de beurre said...

Hello dear Aïna,
do you receive my mail? there was one of my exposition of Katia Martroye's creations...
I'll sell textiles creations of Katia Martroye
People can buy some furnitures, decorations, linen's creations there... in Nil-Saint-Vincent in Belgium.
Today I post a mail about our addresses... to exchange our addresses and to correspond by mail... I want to send a small gift to you to thank you for your kindness... write me directly here
annelysekanuma@hotmail.com
Bye my dear friend
I send to you much courage for you and your family... I am with you in these difficult moments
All my friendship
Annelyse

Spets och snor said...

Vilka fantastiska bilder! Tänk att få se allt det där på en cykeltur...

love.boxes said...

Beautiful! :)

Kreoline said...

Det så ut til å være en kosetur, herlig å sykle, jeg liker best å gå tur. Skjønne bilder, og nydelige hester. Ha en fin dag i morgen Aina, kos deg, klem fra meg.

Timotei said...

Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min! Nydelige bilder du viser! Enig med deg, når det gjelder å hente seg inn igjen og samle krefter, er det ingenting som kan måle seg med en tur ut i naturen.

JULIE K said...

Åååå så koselige ord og bilder. Det blir jo ekstra sterkt nå når man vet at livet ikke alltid er så lett og at dere nettopp har erfart det.
Jeg selv kjenner også dette at jeg slapper av i naturen og trenger den veldig når ting er tungt. Virker som om jeg for hvert år blir mer og mer avhengig av natur, skog, mark og hav som er rundt, men det er jo en sunn avhengighet det.
Stor klem til deg : )

Norah said...

Så deilig landskap!
Faren min og hans venninne var der sist sommer med sin eiegode bobil. De var jo maks uheldige med været da. Regnet smådjevler i 3 uker, men han ble svært facinert av Nederland. Nydelig natur og god orden, sa han. Jeg har selv ikke vært der.

Jeg bare lengter til Sverige. Du har kanskje fått det med deg, at vi er på jakt etter hus der? Skåne området helst - for min storebror bor i Sæby/Danmark og vi har sjelden tid å møtes, og da er ikke avstanden så lang. Vi velger Sverige da min kjære jobber i Finland (han er finsk)og så var det avgiftene da. Mye billigere å kjøpe bolig, bil og ØL. Hihi...

Imens vi leter så er det et helt vanvittig kjør på jobben. Det hagler inn med nye varer for vår/sommer - problemet er bare at jeg ikke får det fotografert i sitt rette element. Det snør jo som f...!!! Det så riktig så bra ut for noen dager siden - fikk raket plenen og spylt brosteinen, men så var det pån igjen...Gruff..
men vi har vel ingen andre å takke enn oss selv som bor her.

Du har hjemlengsel - forståelig som har familien langt unna. Jeg dro til Statene som ungmø og hadde planer om å bli der, hadde god jobb (tillatelse og alt) men du skjønner, så snart hjemlengselen meldte seg - så hoppet jeg på et fly hjem - hihi.

For ikke å skape panikk der ute: Leonorah skal likevel leve videre, både her og der - (den går jo strålende - så den må vi ha)

Nå er det natta, øya ramler snart ut... hihi...

Ha det riktig godt så lenge og nyt våren der du er... God klem

HildeS. said...

Takk for koseleg helsing på bloggen min.
Det såg ut som du hadde ein flott sykkeltur i dag. Flotte bilder.
Hegre er vanleg på vestlandet der eg bur, der kan me sjå han stå i vannkanten med sine lange bein..
Eg tar meg også ein tur ut i skogen eller ivertfall ein gåtur når eg skal klarne tankane. Ein tenker klarare i friskluft, og når ein har plass rundt seg.
Klem Hilde.

Gypsy Purple said...

I agree...nature is where I charge my soul and find myself again....love the outdoors

elin1976 said...

Det var balsam for sjelen min å bare lese dette. Jeg liker også å gå tur. Vi er så heldige at vi kan bare gå bort i veien og så er vi i marka. Om vinteren spenner jeg på meg skiene og går... Ellers så har jeg slike ting som å male og spyle gårds plassen.
Da slapper jeg av. Gi meg en malerkost og jeg er i min egen lille værden.
( he he)Ha en fin dag. Masse klemmer fra Elin:O)

monique said...

Wat een mooie foto's! Ik fiets ook erg graag door het platteland en geniet dan altijd van de rust en al het mooie landschap.
Ik probeer dit maar weer en keer te posten. Blogger is me al de hele tijd aan het pesten en ik kan gewoon niks posten....

Clare said...

Oh yes, wonderful photos! Nature is beautiful and I never tire of the fresh awakening of plants and animals at this time of year - here's to wonderful weather for us all!

Anonymous said...

Så nydelig det ser ut der du bor!
Jeg og samboeren min har planlagd en tur til Amsterdam i Juli måned, gleder meg !

Mia said...

Herlige bilder, Aina! Må være herlig å sykle rundt i de fantastiske omgivelsene. Og så grønt og vakkert alt er der hos deg. Forskjellen er stor fra Nederland til Norge (selv om det begynner å grønnes her også). Koselig med hester (har et lite ønske om en selv, men det blir i så fall langt fram i tiden...) Hegrer (og sauer, selvfølgelig... hi hi) har vi her også (har en innsjø i nærheten, vi har faktisk noe utsikt over vannet...) selv om det ikker er så ofte de viser seg. Men to stk. fløy over huset igår.

Hulda said...

Hei Aina! Jeg svarte deg sist du spurte, enten må jeg ha skrevet på min blogg eller på din. Beklager at det har blitt borte av en eller annen grunn. Jeg fant ut at det koster ca 20 kr å sende puta til Nederland. Ikke mye det. :)

Southern Heart said...

I agree...being outdoors is so therapeutic, and good for the soul! Your photos are just beautiful, and I'm so glad that you shared them with us!

Love, Andrea

Guldkant På Livet said...

Ja, naturen är alltid balsam för själen. Jag gillar havet bäst men det är mysigt att gå i skogen också. Vilka härliga djurbilder du bjuder på i dag, fåren var ju jättemysiga!! Mari.

Allison said...

Aina, it's gorgeous! Oh how I would love to visit where you live. I can see why it would be theraputic. It's very lovely. Great pictures of the animals!

Thank you for sharing your day out of doors.

allie
www.mycozyhome.typepad.com