jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


A TASTE OF AUTUMN


(Foto: Aina)

I dag er det høst her. Ja, iallefall på plantebordet mitt. Jeg hadde jo ikke noe plante bord egentlig. Først når jeg fikk se hvor koselig det kunne være på bilder hos mine bloggevenner, satte jeg meg ned ved tegnebordet. Bordet snekret vi sammen av noen værbitte planker. Borda ble til overs etter at det ene gjerdet vårt ble ertstattet med et nytt etter noen forferdelig stormer i våres. Resultatet ble et lite fint plantebord og nå har jeg pyntet det med litt fargerikt for å skape en høststemning på terassen.(Foto: Aina)
Fra disse gamle værbitte planker ble en ide sådd..
From these old boards a new idea was sawn...

(Foto: Aina)
Et lite bord for planter og dekorasjoner er født...
A little table for plant and dekorations is born...


(Foto: Aina)
Høstlige farger skaper en koselig og varm følelse på terrassen..
Colours of Autumn makes it feel warm and cozy..


(Foto: Aina)
Miks av materialer...
A mix of materials for exciting contrasts..


(Foto: Aina)
En glød for øyet..
A joy for my eyes !


(Foto: Aina)
Nyplukkede epler..
Newly picked apples...

I have seen so many beautiful garden/plant tables out there that inspired me to make one myself. The idea came after seeing so many beautiful pictures from my blogfriends. Last spring we had terrible stormy weather which resulted in change of a new wodden fence. The old boards were perfect for my new table. And here it is today. I have decorated it with a touch of Autumn. Fresh and warm colours, and it makes me happy everytime i take a look at it...
A taste of Autumn..

68 comments:

karin a said...

Den här gången är jag lite snabbare ute! Menar du att ni har snickrat bordet själva!? Så otroligt fint och härliga dekorationer också. Du är så duktig på att arrangera fint och ta bilder. Det syns att du är en sann estet. :) Lerkrukor, ljung och äpplen är verkligen en härlig höstkombination! Jag håller helt med dig om ekologisk odling. Att odla sina egna grönsaker är verkligen härligt! Jag hoppas att du får en fin helg. Kläköp och strandpromenad låter riktigt mysigt! Varm kram till dig med!

jenny b harris said...

So clever! And the arrangement is beautiful.

Anemone said...

Hei du kjære venn. Så i bloggen min at du "var i live", og det er bra. trodde det bare var lesing og lesing med deg jeg nå. Men du har da tid til litt andre ting også og det er bra.
Om nå studiene blir utsatt et halvt år, gjør da ikke dette så mye. Hva er da 6 mnd egentlig? Alle tror jeg vi har en tendens til å tro at tiden løper fra oss, men slik er det jo ikke. den skal nytes også.

Dere "blogg-damer" er så flinke til å få til ting synes nå jeg (som er helt idiot når det kommer til sying). Skrev til Ida i dag tidlig, når jeg fikk se det fine bilde som hun hadde laget, at jeg føler meg til tider litt bortkommen her inne som hverken kan
strikke eller sy ( kan da, men vil ikke :-) Eier slettes ikke så til tålmod. Men en dag skal jeg vise dere hva det er jeg pusler med på vinterstid, sying av et litt annet slag...

Ellers er høsten fullt over oss ja. Ennå ikke hatt skikkelig god gammeldags høst vi da. Her har det regnet og regnet og det har vært så fuktig luft. Jeg sier at det er trøndelag som sørger over at Julie-K har dratt og at alle vi andre blir bløte. Mne vakre farger DET er det.
Pakker koffert til utenlandstur jeg nå. Hadde behov for å ta frem igjen bikinien før det blir lue, skjerf og votter. En uke i Tunisia alle tre. Det blir godt til en kald trønderskrott det.
Men nå sitter jeg her sår i halsen og litt feber, så håper bare det ordner seg litt til i morgen, drikker varm te og tar livet med ro. Avsto fra sønnens fotballkamp i dag i håp om bedring.

Plante bordet ditt ble jo bare så fint da. Bare elsker den grå patina i slike gamle materialer jeg da. Tar med meg hver en planke jeg kommer over når jeg er ut på tur. (gubben rister på hodet :-) men slik er det nå en gang.

Har hatt travle dager på jobb og travle helger denne høsten. Grillparty for fotballgutta for 14 dager siden. I partytelt, stormende jubel, helstekt gris og morro i hale 12 timer. Sist helg hadde vi avsluttning for en kollega på jobben som skal gå av med pensjon, også det trivelig samvær. MEN det blir så alt for mye rødvinsdrikking...

Ha fine høstdager nå da, og kos deg med både mann og katt. Håper for all del dere har bedre vær enn hva vi har hatt her.
Så snakkes vi sikkert snart igjen. og ja, skal ta med meg fotoapparatet på tur :-)

Klem fra Anne.

Emmeline said...

Så koselig du har laget det. Bare det å få en ide til et sånt plantebord fra de andre bloggerne, men også å gjennomføre det...med værbitte planker og en aldeles nydelig og stemningsfull pynt! Kjempekoselig og tøft. Ser du har noen fine fil de fer kurver...misunner deg dem!

sublim design said...

Å,å.. vad fina bilder du tagit!
Med fina saker och riktiga höst färger.
Har ju nu fått lite köp lust igen:)
Tänkte ta mig en tur till blom affären snart och köpa hem lite hötblommor, som ljung.
För övrigt är ju hösten en av dom mysigast årstiderna.När man kan börja tända massaor av ljus.
Kul att nu kunde få ett sånt fin bord av träplankorna.
/S

Lynetmor said...

Hei,så fint bord du har laget :-)
Og så fint du har dekorert det.

Elly said...

Wat een prachtig plaatje. Ik ben gek op de nazomer! Het tafeltje is heel erg leuk geworden.

Anonymous said...

Oh I love it! It has that worn aged look that is perfect for your garden area. Now I'm looking around my yard at my old fence ha ha.
Best,
Kathy

Jorunn said...

Åh Aina, så flink du er!
Tenk at du har laget bordet helt selv og så dekorert det så utrolig fint! Jeg er helt stum jeg....
NYDELIG!
Tusen tusen takk for at du beriker oss med sånne herlige innlegg!
Masse klemmer til deg fra meg (som fikk veldig lyst på epler nå...)

Guldkant På Livet said...

Vilken härlig höstinspiration dina bilder ger!! Vackert på ditt egengjorda planteringsbord, bra jobbat och mycket snyggt!! Fint med alla krukor, äpplen, korgen och lyktan! Ögongodis för mej med! Tack för din hälsning! Mari.

Uppe på vinden said...

Så fitn planteringsbord! Jag vill också ha ett ute i min trädgård....har ett gammalt symaskinsbord i källaren som skulle passa....Fint dekorerat också! Kram!

OhSoVintage said...

What a great idea, it's perfect and ultimate recycling!

Miia said...

What a lovely table! It has the perfect rustic look. And it fits to its surroundings nicely. I love the colors you have chosen, they truly make you feel warmer on cold days.

And congratulations for Aina's Charm. Lovely products!

Sea Angels said...

Good Evening, your Autumn garden is just divine, I think you have captured the season perfectly, I love this time of year, the colours are really somthing special. Lynn xx

Hulda said...

Takk for kjempekoselig hilsen på bloggen min! Blir alltid så glad av det du skriver. :)

Du er sannelig flink til å snekre, bordet ble så flott!! :) Faren min har også laget endel av slike gamle materialer, det blir ekstra fint!

Nydelig med erica, terracotta, sink og hønsenetting. :) Supert, rett og slett! :)

Olstad said...

åhh så hyggelig det er ved plantebordet ditt, fantastisk flotte høstfarger.

Hærlig nå er det snart helg.

elin1976 said...

Hei vennen min Aina:O)

Her har det gått i ett siden tirsdag og jeg har nesten ikke rørt datamaskinen.
Har begynt på "prosjekt gjeste/hobbyrom" å det er helt utrolig så fort det hoper seg opp der.
Ikke var det noe fint heller.
Hadde plutselig for mye møbler. he he.
Nå er den store skrivepulten skrudd ifra hverandre og borte.....JIPPI!
Så nå begynner det å bli bra. Fikk opp blondegardiner også før jeg måtte av gårde på jobb.
I morgen håper jeg ikke det blir så travelt for det får være grenser. Nå begynner jo det artige ....å få på plass pynteting og dill:O)
For noen fantastiske ting du har sydd. Bare elsker oliventrykket. Du er skikkelig flink. Å har veldig tro på deg og dette.
Inngår bordet også i kolleksjonen? he he. For da må du jammen fikse et til meg også. Det var skikkelig flott og jeg er ikke misunnelig i det hele tatt:O) Når jeg ikke rydder så syr jeg thilda dukker og andre ting til den messa som jeg og Marit skal være med på. Det skal bli så gøy!
Men litt skummelt også for jeg har jo aldri vært med på sånnt før. Men men en gang må jo være den først.
Må videre på runden. Vi snakkes. Klem fra Elin:O)

Thea said...

Så flott å kunne bruke om igjen da. Plantebordet og arrangementet ditt ble virkelig fint:) Ble oneste forelsket i alle de flotte hjertene dine under:)Mye flott du har laget:)

chatrine said...

Go kveld Aina!
Høst ja... flotte bilder du har tatt som tydelig viser det:) I dag våknet jeg med snø(!) langt nedover fjellene.. var ikke sen om å få inn mere ved i huset:) Jeg som er aller mest glad i sommer bor jo helt på feil sted. Men godt og varmt inne er det, så det er inne jeg er om dagene:) Ser for at jeg må få strikket meg tykkere sokker snart;)
Du må ha en flott kveld!
Klem:)

Mita`s hjørne said...

Nok et bevis på at gjenbruk er tingen... plantebordet ditt ble jo bare så topp...Nydelige høstbilder...
I vår fikk vi også satt opp et, hadde en del planker i garasjen som var gamle...jippi, men da jeg sa at disse skulle jeg HA - til plantebord på verandaen, trodde nok gubben at det hadde rabla helt for meg...igjen... men når bordet sto der - SÅ var han imponert...
Lysestakem - husker første gang jeg så den, i en av nettbutikkene, så på den 100 ganger minst - og ønsket meg den VELDIG - tror det var noe sånt som kjærlighet ved første blikk - i en lysestake!!!
SÅ var jeg en tur i byen her - OG DER STO DEN... jeg tror jeg jubla...til 349;- ialle dager, det var jo godt over halv pris... Jeg bare reiv til meg lysestaken og kom meg hjem... LYKKELIG...YES...
Det var det, og nå nyter jeg synet av den hver kveld...

Ha en koselig kveld...

Naturegirl said...

A perfect table for your autumn glory!
What a lovely idea to give new life to wood that protected you in its past life!
Love the way you created this autumn vignette!! hugs NG

Outi said...

Firstly congrats for selling your beautiful things, I have one of your hearts and it is so beautiful and well made.

Your autumnal table for the garden captures the essence of autumn, I think. The apples you look yummy!

Poppins said...

Wow! Vad ni är händiga som bara kan snickra ihop ett bord så där. Hihi - jag ser mig och min man framför oss göra samma sak. Det hade aldrig blivit något bord...
Och vilka vackra bilder - mitt hjärta flyger av glädje!
kramar

WhiteVintageDreams said...

Jättefina bilder och superfint arrangerat :). Du inspirerar.
Trevlig helg.
Kram

organic-lizzi said...

Du a meg så fint bord.. Skulle prøvd meg på det så kunne du ledd godt..:-)Nyyyydelig "styling"og bilder...Heldige meg som kan gå inn på bloggen din og bare nyyyyyte.
Skikkelig kos helg til deg..
klem Randi

Minna said...

Wow vilket bord! Beställer en sån tack!!! Vad duktig du är. Och fyndig, de flesta hade säkert brännt upp plankorna utan att se hur vackra de är. Jättefina bilder också! Jag ska ha dig som veckans blogg om det är ok?! Stor kram och ha en underbar helg. Lycka till med kransen!

Elzste said...

Så fint det blev. Älskar att plantera ut höstblommorna. Får nog göra det nästa vecka.
Ha en skön helg.
Kram Elzie

Nonnie said...

The table is great. Very clever. I love the way you have decorated it with autumn objects and colours. It looks gorgeous.

Sylvia said...

Bare helt nydelig. Også selvlaget, da! Sånnt liker jeg, altså.
Fine tablåer du har arrangert og tatt bilde av. Det er skikkelig stemning i de bildene, og jeg kan jo se det er høst. Du er utrulig flink, Aina.
Ønsker deg en super helg! KLEM.

Kathrin said...

Så herlig, Aina!
Gjenbruk er vakkert, det er helt sikkert. Nydelig ble det. =)

Kali said...

What a great looking garden table, perfect for pottering. Both functional and beautiful, I love the fact that it is recycled wood from your old fence!
Big congratulations also and success for Aina's Charm.

hos trude said...

Heisann,så flott det bordet ble...kjekt at en kan bruke av det en har...en blir jo ekstra stolt over å lage noe selv...Har akkurat vært i postkassen og der lå det jo en stor pakke fra deg. Tusen tusen takk kjære deg...det var jo alt for mye. Nydelig pute med deilig duft og den søte nåleputen (skal brukes med en gang...sitter her å syr jeg). Aina`s Charm passer perfekt!!Klem

Hemma på Landet said...

Det är bra vännen att du står för den du är. Det passade väl inte vederbörande. Jag har varit med om samma sak.
Men det är då man ser vem som är ens verklige vän. Det är det som betyder något.
Något annat behöver man inte. Kramis gumman...

Tea Time and Roses said...

What lovely images of Autumn...

Beverly

Flower Power said...

Jeg blir helt satt ut jeg Aina! For noen nyyydelige bilder!.....og for et bord:)) Du er bare såååå kreativ og nydelig. Jeg blir bare sittende å måpe jeg....
Vi står på farten til å dra på hytta vi nå, så jeg er bare innom på en snarvisitt. Må se litt nermere på bildene dine etter helga jeg, for jeg ønsker meg også sånt hagebord!
Ha en strålende helg,og takk for inspirasjon:))

Zee said...

So cozy, so beautiful...I love that chicken! I think the fall colors are the most beautiful ever!!!

the feathered nest said...

Great way to reuse materials! Fall is my favorite season - it does have the pretties colors.

Manuela

Kristin said...

Les délices de l'Automne ! doux moments ...

Helene said...

Så flink du er, Aina:-)
Vet du, det bordet ditt av gamle planker var bare en fryd for øyet!Du har virkelig skapt noe vakkert!Bildene av hjertene og bordet- helt utsøkt.Kunne vært i "Vakre hjem og interiør" eller andre interiørblader med slike flotte ideer og bilder!Ikke rart Anniche ville ta inn hjertene, nei:-)Det er et kompliment, det også...hun har god smak,Anniche.

Ha en strålende helg, Aina.Vi tittes.

Malinken said...

Hei Aina!

Bøyer meg i støvet for deg her ;-) For det første: Gratulerer så mye med Aina's charm! Alt du lager er så nydelig og forseggjort. Kommer til å fly unna hos Annas'rom, det er jeg sikker på! :-)

Bildene av bordet ditt.. Fargene, dekorasjonene.. Helt rått sier jeg bare! :-)

Ha en super helg!
Varm høstklem fra meg:-)

Anna Lisa said...

Virkelig flott hagehjørne. Koselig. Har vært litt sløv med bloggingen i det siste. Har hatt en travel uke.Men nå er det frihelg sammen med min kjære så nå skal eg kose meg.Skal på shopping alene i morgå, så skal vi på en liten fest!! Gleder meg. Håper du har det bra.Takk for koselig kommentar i bloggen som vanlig. Du er alle tiders!! klem

Terese said...

Å vilka vackra bilder! Du är duktig på att fota! Välkommen att hälsa på inne hos mig!

Kreoline said...

Takk og takk Aina for dine skjønne, lange og koselige kommentarer, sitter lenger og leser og koser meg med dem. Nå er jeg endelig her igjen, med enda en ny PC, så får vi bare håpe vi får beholde den en stund, he,he. Nå er det installert sikkerhetslåser på dørene, på mandag blir det innlagt alarm og det kommer en låsesmed og sikrer vinduene. Skulle nesten tro jeg bor i Harlem, men vi har bare hatt maks uflaks, det var nå "bare" to PC-er som ble stjålet, det er bare en bagatell i forhold til resten jeg har, ting som ikke kan erstattes, f.eks.min søsters ting og sølvtøy, dette er ting og minner som aldri kan erstattes, så tross alt er jeg glad for at det gikk ut over to PC-er. I helgen skal jeg ha besøk, gleder meg til det. Finner ikke kokebøkene mine i kaoset som rår i esker og på kott, så jeg tenker det blir reker, greit nok det.
Vel Aina, på søndag eller over helgen skal jeg sende deg en mer utfyllende mail, den siste fra deg var så koselig, et aldeles skjønt bilde. Ha en fin helg, kos deg masse, en stor klem fra Mona.

Betty Jo said...

Your table is wonderful. It's beautiful dressed with fall. I'm working on fall designs for the scrapbook shops. I'm almost in the mood to decorate with fall in my home. It is still too hot though. Do you think if I decorate for autumn, then the weather will get cooler? xoxo

Mia said...

Dette er bare et sååå nydelig innlegg, Aina! Bordet dere har laget er herlig, og bildene dine er så utrolig flotte! Jeg kjenner virkelig den herlige, høstlige sjarmen og varmen fra bildene dine. Høsten er jo en deilig årstid (selv om jeg har litt lett for å mimre over sommeren som har gått...) og det gjelder å nyte den til det fulle. Vi har hatt herlig sensommer/tidlig høstvær også, dvs. til igår. For idag har det vært virkelig høstlig med regn og blåst (kald er det også) og jeg tror dette været er noe vi må begynne å venne oss til her nord... Håper du får en kreativ og deilig helg.

Carlinha said...

I love this blog!
Beautifull fotos!

junhe said...

mysig blogg, vackert hem och fint pyssel. tack för titten. ha en bra helg. mvh junhe

Angela Louise said...

Hi Aina...there is nothing quite like getting an idea in your head then everything just working as it should, is there? You have turned a pile of lovely weathered old boards into a real asset....just beautiful. Oh and you have decorated it soooo nicely.
I am so pleased about your last post. Everything you make looks so special and now even more people get to enjoy your handiwork. I love,love, love the olive print cushion and to know how much love and effort you have put into them makes them even more special. Such wonderful photos too! I almost don't need magazines anymore when I can come and see your photos!
I think you are going to be a very busy girl now as I'm sure all of your things will sell like hot cakes.
I would love to do a swap with you...although I haven't ever sent anything overseas before...would you believe it?!!! I would love to make you a charm...do you have any favourite things that I could paint for in it...flowers, fruits...let me know.
Take care and don't work too hard,
many hugs,
Angela.

EVA AGNES said...

Ett superfint planterings bord har ni snickrat till. Det ser verkligen gammalt och nött ut.
Vackert tillsammans med dekorationerna och det ätbara.
Du har alltid så mycket inspiration att ge.
Kramar Eva Agnes

daria said...

hei:)

nå er det lenge siden sist jeg har vært på besøk i bloggen din og her var det masse spennende å se, litt kjedlig at det er høst men vi får bare begynne å glede oss til vår og sommer,det har vært litt travelt til oss i hele sommer så da varte den så kort men neste år skal jeg bare kose meg...

har du fått brevet?

kos deg så masse:)

Romantine said...

What a wonderful blog ! I love it very much !

Rosépikene said...

Plantebordet er kjempefint! Et slikt et ønsket jeg meg i sommer, men det ble ikke noe av det - får prøve igjen til neste sommer :-) Nydelige bilder! God helg.

Niesz Vintage Home said...

Your table is wonderful!
And you've decorated it so pretty for fall.

Take care and enjoy your weekend!

Kimberly :)

Decor4U said...

enjoying your blog invite you visit mine :)

Kreoline said...

Å huffameg, jeg glemte rent å kommentere bordet, det var bare så skjønt, ser ut som det har stått der i maaaaange år. Jeg kjøpte et lignende billig i fjor, gav det vekk til de som kjøpte huset vårt, angrer allerede, spesielt når jeg ser hvor flott det ble hos deg, kunne hatt det ute i det nye huset. Ha en fin søndag Aina, kos deg, håper du har det bra. Klem fra Mona.

Norah said...

Å himmel og hav for noen deilige bilder av høst. Helt skjønt!
Dere plukker epler fra egen hage? Og det bordet av gamle planker var mmmmmmmm! Du er så kreativ og flink atte.

Ja, jeg må nesten prioritere litt bedre fremover. Jeg elsker bloggingen, men har så altfor liten tid til å rekke over alt nå om dagen. Er jo "alenemor" til en førsteklassing, har 2 jobber og en pappa som fortsatt er syk.(jeg jobber for min kjære også - og nå i disse dager settes det opp 9 hytter som skal innredes) Midt oppi det hele så er vi på husjakt i Danmark og skal bygge ny hytte til oss selv i Finland like over nyttår. 2 herlige prosjekter som jeg virkelig gleder meg til. Men alle som har bygget vet hvor utrolig tidkrevende det er. Det koster rett og slett for mye til å ta lett på det...
Men, frykt ikke - jeg kommer helt sikkert til å ta meg tid innimellom for å holde kontakten med dere - og jeg har for bare 5 minutter siden lovet Hulda bilder av mitt julehus på bloggen. Det får jeg stå for :-))) Men du vet jo hvor du finner meg, og jeg ville bli kjempe glad for å høre fra deg av og til...

Store og gode klemmer til deg og ha det riktig godt til neste gang.

Anonymous said...

Utrolig lekkert Aina!!! Eller kan jeg si det rett ut her??? DRITLEKKERT!!!!

Herremin så utrolig flink du er! Ha en fin høstlig søndag videre :)

restyled home said...

Hi Aina,
Your garden bench is lovely, but what really strikes me is the wonderful way you styled it. Have you ever thought of offering your services as a prop stylist? You have a wonderful way with vignettes and they always look ready for the camera. Lovely!!

Have a great Sunday,
Linda

Anniche said...

Hei snuppa!
Guri ,dette er som å se inn i et interiørblad!
Veldig flott altså , helt imponert jeg ! Og bordet var jo bare sååååå lekkert :))

Håper du har hatt ei flott helg min venn .
Vi har vært ute på heisatur, og jeg klarte ikke komme meg opp før 14, hehehehe§:O)

Ha en god kveld vennen min!
Klem

Pia..... said...

hej Aina...hjälp vad mycket fint du gjort...ainas charm...var otroligt charmigt..jättefint alltihop...du har då inte legat på latsidan...nu ska jag kolla lite mer...ha en trevlig kväll och måndag..PIA

signe said...

Vilka härliga höstbilder du visar! Det blev jättefint med bordet!.. Jättefina närbilder oxå! Du har mail förresten! Kram :)

Evelinas hus said...

Fint du arrangerat på bordet!
Hoppas du haft en bra helg.
Kram Caroline

Anita said...

Oh, your new table looks wonderful, I like it a lot and your pictures are again so lovely! In fact, I almost took similiar photos of my new sewing machine table! ;-)))

By the way, I very much like the little hen that's made out of chicken wire!

XoX, Anita

WhiteVintageDreams said...

Åååh tack!!! Du gjorde mig verkligen såå glad :). Gud vad gullig du är :).
kramar

olivelund said...

Jag har kikat på dessa bilder på flickr. och måste säga att bordet blev verkligen bra, både snyggt och praktiskt. Även om jag har en liten bloggpaus så "måste" jag tassa runt o läsa i era bloggar :) Önskar dej en riktigt bra start på veckan, o tack för kommentarerna på flickr. jag har läst varenda en men har inte varit så flitig med att skriva svar....Kram!

Allison said...

Aina, such a great table!! I love the tablescape you did. Also, I wanted to mention that your banner is so pretty!! Very nicely done.

allie
www.mycozyhome.typepad.com

dreamhouse said...

åååh vilka ljuvliga bilder du tagit rara du!!! kramkram till dig!!

Jen said...

You are amazing! An inspiration. It is absolutely perfect. I'm so envious. I want one just like it.