jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


Hjemme hos Kristin ~ Del 1


Hei alle gode, håper dere holder ut i dette regnfulle og blåsete været!

Forrige helg var jeg på bloggebesøk hos Kristin i Engelsviken. Vi har vært bloggevenner siden jeg startet for 2 år siden, og har felles interesse i nostalgiske hus og gamle brukte ting. For noen år siden startet 3 venninner en liten bruktbutikk i uthuset i hagen hennes, Helle K - Tid for Harmoni. Men idag er det bare Kristin som driver denne. Etterhvert har også skjulet og delvis garasjen blitt tatt i bruk for å romme fine utstillinger med en fin blanding av gammelt og nytt. Vi var veldig heldige med været forrige Lørdag, og mens Kristin duket opp med Tapas og deilige forfriskninger på terassen, passet jeg på og fotografere litt rundt i dette personlige og vakre hjemmet.
( Ingen av bildene er stylede ! )
Alle tregulv i huset er originale fra 1952, de var gjemt under lag på lag med tepper og har blitt pusset opp og malt. I vinter dro Kristin langt inn i Sverige for å hente deler til denne fine Kakkelovnen. Hun hadde ønsket seg en ovn som dette i flere år. Nå har den blitt et vakkert midtpunkt som gir både varme og stemning i den store stuen. Og selv om huset er fra 1952 og ovnen fra rundt 1920, ser det ut som den alltid har stått der.Alle vinduer er byttet ut til gammel stil, og her i hjørnet er det dekorert med Fransk Inspirerte Vindusfrise i jern.En deilig krok med plass til mange. Med vakker Lysekrone og nyprodusert skap i gammel stil fra Frankrike..Huset har også en påbygget glassveranda, som stadig er under forandring. Helst ville Kristin fyllt denne delen med romantiske kurvmøbler og planter, men akkurat nå fungerer den som ekstra sitteplass. Koselig og sitte sånn og se utover den fine hagen. Puta er en gammel kaffesekk, som er sydd om til trekk.Vakkert lite Oliventre...et av mange som stod både inne og ute..
Foto: Aina

Og her satt vi og nøt deilig mat og vin frem til det ble mørkt. Terassen er bygd på, med åpne dører rett ut til hagen. Det var så flott! Takk for at du åpnet ditt hjem for oss, og for den deilige dagen Kristin! (Besøk gjerne Bloggen hennes! )

Jeg får ta meg bedre tid neste gang til å fotografere, for huset er stort og rommene mange. Og spesiellt det landlige kjøkkenet er utrolig vakkert og Inspirerende. Neste uke skal vi ta en liten rundtur i hagen.

Ønsker alle som er innom en riktig herlig helg!!
Klem


Hi girls! I am so sorry for the delay of the English Translation!! It has been such a hectic weekend and since it is summer even more. I hope you can forgive me!
One week ago I went visiting a very good blogfriend, Kristin who writes Helle K - Tid for harmoni. We have become great friends during these last two years. She lives near by the sea, a beautiful white house from the 1950s with a lush garden. It is truly a fantastic place to be, and you are overflown by nostalgia, hospitality and warmth. The house is renovated into its former origin. With new windows in old style, the floor boards are brought back, hidden behind 3 layers of dusty old carpets. And they have exteded the house with conservatory and extra large hallway. The beautiful tile stove is an old Swedish stove from the 1920s, brought back to Norway this last winter in parts and bricked up again. It has become a great focal point and gives such a great and warm atmosphere in the large living room. I took the chance photographing a couple of the rooms, but will be back this week with pictures from the garden. The pictures are not styled or edited in any way, it was just such a beautiful weather and the light was in its best conditions. I hope you will enjoy this little tour and maybe you will be a bit inspired too! Have a great new week!! Friendly,

41 comments:

MonaLisa said...

Å my good, så fantastisk flott! Herlige london for ett hus, for en sjarm, for en stil!!! Skjønner godt du trivdes her ja. Nyt dagen, helgen og livet! klem

Systrarna vitt said...

Vilka underbara bilder du visar. Inspiration i sommarregnet.
Kram
Marina

Jannicke said...

Himmel og hav!!!
I`m blown away!!!

For et utrolig vakkert hjem!
Og vet du, en slik kakkelovn skal vi trolig kjøpe til vinteren, bare i ny utgave..

Ha en fin helg! Klem J.

Crinoline said...

Wow,for et vakkert hjem Kristin har. Ja,det ser ut som om den flotte kakkelovnen har stått der bestandig.De brune detaljene er nydelig sammen med det hvite.

Lindas Vita Lantliv said...

Å vilka vackra bilder! Jag är så glad att jag har hittat hit!

Kram Linda

Kerstin said...

For et vakkert hjem hun har.. så gjennom ført og nydelig...
Må være en drøm å besøke henne...

Ønsker deg en fin helgO=)

Klem Kerstin

Shabby Charm said...

Sååå utrolig nydelig!!!!
Takk for at du deler disse skjønne bildene fra et vakkert hjem med oss.

God helg klem fra Maia

Maliva`s verden said...

"DÅN"! nå fikk jeg franske fornemmelser her...Den Dama har go`smak...Takk for at du deler dine bilder med oss...og enda flere bilder kommer?gleder meg...Go`helg til deg fra Maliva

Guldkant På Livet said...

Vilket ställe! Vilket vackert hem! Och vilka vackra foton du tog!!! Mari.

My home is my Castle - by Kari said...

Åhh så utrolig vakkert.
Nydelig hus, ja alt er bare perfekt :) Uteplassen herlig :))
Så heldig du er som får oppleve dette :))
Jeg skulle veldig gjerne besøkt butikken hennes ;)

Klem,Kari

Home No.1 said...

Hej åhh vad fint det var!!!
Kram Annica.

DittOgDatt said...

For et flott hus :) Og koselig blogg du har :)
La meg til som følger jeg, og kommer nok til å titte innom igjen !

klem Hege

Made in Persbo...Carina said...

Vilket fantastiskt hem! Så vackert med de vita golven och den luftiga inredningen. Vackert!
KRam,Carina

Trude said...

Heisann og god helg til deg.Koselig å høre fra deg! Her er alt fint, tempoet er på topp som vanlig. I dag har jeg endelig fått en tur innom en bruktbutikk utenfor byen og jeg har jo allerede tatt frem malingspannet for mitt siste kupp. Stadig noe nytt som dukker opp.
Nydelig hjem du har vært på besøk i, masse flott der. Ikke minst den ovnen i stua. En slik står på min ønskeliste her også. Tidløs og klassisk.
Koselige bilder hos deg som vanlig, inspirerende for mange må du vite.
Nyt helgen, send en mail igjen når du finner tid.
God klem

Viola said...

Vilket vackert hem ...tack för att jag fick titta in i din bloggväns ljuvliga hus...hoppas det blir mera bilder framöver...här håller vi på att regna bort...vilket ruskväder vi haft senaste tiden, vart har sommaren tagit vägen, ville titta in för att önska dig en skön helg, klem din VIOLA

liven said...

Takk for titten:o)
Et nydelig hjem du har vært i...tenker du koste deg her:o)

ønsker deg en fin og sommerlig helg:o)

Linda said...

Helt nydelig!

Alle bildene var jo bare så vakre!

God helg!
Klem Linda

LillaFlisan said...

WOW!

Fantastiskt fint!


Trevlig helg!


Klem

Flisan

Marie said...

Hej vännen!

Tack för ditt mail,blev så glad, jag svarar dig imorgon när jag har lite mera tid. Men självklart får du låna bilderna!

Vilket fantastiskt vackert hem hon har Kristin och vilka fina bilder du har tagit. Måste vara så roligt att få gå omkring och kika i ett så vackert och inspirerande hem. Ser fram emot bilder från trädgården också.

Ha det allra bäst, vi hörs!
Kramar Marie

Helene said...

Så flotte bilder, Aina. Ingen tvil om at husets frue er lidenskaplig opptatt av interiør. Alt er jo så gjennomført og flott:O)

God helg!

Klem fra Helene

Skatan said...

Hej Aina!

Oj vad jag har saknat dig och din underbara blogg, dina bilder och alla dina idéer...! Jag har varit frånvarande en tid. Mycket på grund av att jag har haft alldeles för mycket för mig. Mammaskapet ihop med täljande, syning och allt annat gjorde att orken helt enkelt sinade. Jag var tvungen att prioritera. Det känns dock trist att vara borta från den här delen av mig och mitt liv så länge...så läcker att känna saknad efter allt och alla som jag "endast" träffar här i cyberrymden ;-) Men så är det!

HOppas allt är bra med dig. Här skiner solen åter igen efter några dagar med regn. Vi åker ut till sommarstugan över helgen för att fiska och bada bastu. Det skall bli så skönt!

Sköt om dig. Varma kramar från mig!

Anna

Våglyckan said...

Jag säger bara åååååhhhh!
kram från mig
/maria

Tureluur-Bellemietje said...

So beautiful! great!

mimi charmante said...

Just what I needed for inspiration before heading to the Saturday morning flea markets!
Thank you!
Have a wonderful weekend,
xo

Guttemamma said...

HImmel så vakkert og gjennomført!!! De vakre gulvene og den kakkelen..sukk. Takk for at du deler bilder med oss,gleder meg alt til de neste!! Ha en fin lørdagskveld,Aina!!
Klem fra Anette

Lana said...

Such a lovely feast for the eyes!

I enjoy each and every visit to your blog.

charm design said...

woooow for et utrolig vakkert hus.Her var det koselig.

chatrine said...

Oi så vakkert hus! Nå fikk jeg lyst å male alt hvitt selv her:) Eller rett å slett bare flyttet inn i det huset;)

Tusen takk for koselig hilsen på mine strikkerier:) Det er slett ikke vanskelig å strikke, så det skal du bare prøve deg på. Nå har jo jeg strikket i så mange år, sikkert et-par-og-tredve;) Så nå syns jeg det er gøy å strikke på fri hånd uten å slavisk følge et mønster. Jakken min er godt igang, men det tar nok noen uker før den er ferdig.
I dag har vi virkelig hatt vår første sommerdag, hele 18 grader:) Uten sol da, men likevell:) Men så skal det jo bli regn hele neste uke, æsj... Så man skal ikke se bort ifra at det blir en del strikking på meg.

Håper du har en fin helg, og at vi snart får se bilde av lille pusen igjen:)

Klem fra Chatrine:)

Wizard of Was said...

One of my most favorite blogs!! You're amazing!
Best Regards
Gale

AnnaVallance said...

Love the photos - especially the one with the olive tree.

Jenny said...

Hej tjejen! Hoppas allt är toppenbra! Vilket underbart hem du visar! Man blir helt salig :) Jag måst sätta mig och kolla in bilderna rejält. Hoppas du vill titta in på min nya blogg :) Stor Sommarkram Jenny

All things pretty said...

Oh I love the dinning room setting with the beautiful chandelier.

milly Garden said...

Hej Aina,

Men så vackert din bloggvänn har det. Så fint med det bruna som möter det vita! tycker att det är gör det ombonat och trivsammt!

Ha det gott
Bloggvännen min!
Kram Marina

Room design studio said...

what a lovely home!! again I adore the burlap cushion so very much! Im also looking for drinking glasses and those used here are amazing.. I must purchase something similar to those..

Jannicke said...

..viser frem posene fra deg i dag :o)

God søndag, Aina!
Klem J.

Vintage Rose Collection said...

Your dining room is stunning, along with the rest of your beautiful photos!
Wishing you a beautiful week!
Jo-Anne from USA

GundaM said...

Sukk hjerte men brist ikke...Du, noe så nydelig!!!

Tenk å sitte der og da med mat og sikekrt deilig drikke og bare jabbe ivei,)

Nå stikker ejg in i bloggen ehnnes og, takk for vakre bilder!

Carole~Maynard Greenhouse said...

No need to apologizing...we should be apologizing for not speaking your language. Your friends house is toooo beautiful and I will definitely check out her blog. Thanks for taking the time to translate.
Hugs,
Carole

Ingunn said...

Utrolig vakkert. Jeg finner nesten ikke ord her jeg sitter. Nå kommer jeg innom deg hver dag fra nå av.

Klem ingunn

Roberta Granada said...

Hi, I love your blog, i from Brazil,I have a blog on tb craft in general and now I'm offering my readers to download the magazine found the net, http://agulhaetricot.blogspot.com, visit me, and also appears in my online shop Maison Carré by Tita, http://maisontitacarre.blogspot.com, kiss.

Butik Drängstugan said...

Hej!

Vilka vackra och kreativa bilder!
Jag kommer att återkomma ofta till din vackra blogg nu när jag har hittat hit.

Sommarhälsningar
Cina