jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


Litt kreativitet i førjulstiden...


Hei alle gode, takk for alle kommentarer jeg får!! Jeg blir utrolig glad!!! (skal straks kikke inn hos dere!)

Det ble ikke laget all verden på Juleverkstedet i helgen, iallefall ikke for min del. Jeg sprang mer rundt og serverte drikke, mandariner og fant frem papir og lim. Men jeg fikk begynt på noe, sånn helt på tampen. Tidligere år har jeg laget Disse og Disse.

Make cornets from old letters/notes/paper or magazines..I fjor laget jeg noen kremmerhus i nostalgisk stil. De passet så godt inn her hjemme at jeg ville lage noen fler i år. Jeg har en stor gammel Nederlandsk bok fra 1914, og den er fyllt med bilder, tekst og reklamer. Jeg bruker altså disse sidene når jeg "ruller" kremmerhusene. Etikettene har jeg dekorert med stempel og farge fra Panduro.

Dye paper with Tea or coffee, download fonts from Internet..For å pynte litt på kremmerhusene har jeg lastet ned gratis fonter i gammel stil fra Internett. De heter "bohemian" typewriter og "Old Typewriter". Du kan laste dem ned gratis HER. (Skriv ut ønsket størrelse og tekst i Word og skriv ut på vanlig papir) Deretter kokte jeg opp en sterk og god kaffe og fyllte vasken. Så dyppet jeg arkene og lot de ligge en stund. Er arkene tørket får de en nostalgisk og "patinert" finnish. Og så lukter dem godt :)

Decorate with beautiful things as, ribbons, lace, emblem or personal/seasonal notes..

Enkle dekorerte kremmerhus liker jeg best. Med notater for sesongen, Bånd, blonder og emblemer. Denne ble romantisk, bildet jeg fant i boken var nydelig!! Og så rev jeg ut "Joyeux Noël", og limte det på. Det gjør ikke så nye om det er ujevnt i kantene, det er bare sjarmerende synes jeg. Deretter tvinnet jeg et tynt svart bånd rundt. Og til slutt ble det limt en hvit blonde i enden. Jeg skal lage flere så det kommer en liten rad litt senere.

Decorate Candles with seasonal notes, nostalgic cards and ribbons..Foto: Aina

Og så pynter jeg lysene litt. Jeg river bare ut en bit fra papiret jeg farget i kaffe, og fester det med svart hyssing eller ståltråd. Nostalgiske fra og til kort er også nydelige til hvite blokklys. Og litt kongler, grønt og sølv og du har et lite fint Juleinspirert arrangement.

Får ikke håpe det ble for mørkt og trist dette her. Det ble litt vel mye svart og brunt ser jeg. Vi får blande det mer med grønt og sølv som jeg sa siden, det liver det litt opp.

Da er det bare for meg og fortsette på Julesokkene. Ha det Varmt og Godt! Gode klemmer! Aina

45 comments:

Anonymous said...

sitter å smugblogger på jobben:o))

Jeg er svak for slike kremmerhus.. synes dine ble nydelig..

Ha en fortsatt deilig kveld:o)) klem fra mæ

Agnes D. said...

Dear Aina,
many thanks for your Link to old typwriter. Oh my thoughts are skipped. So many creative options. I love to look in your blog every day.

Best wishes
Agnes D. from Germany

H elle K said...

Hei, dette ble jo lekkert.
Kos deg videre, vi snakkes.
Klem Kristin

♥ Pia..... said...

hejsan..åå så fint och vackert det blir..sitter just nu vid datorn och bloggar lite...och samtidigt så pysslar jag..det blir lite julkort och tags ..blev naturligtvis lite inspirerad av dina saker nu:)..hade gött..kram..Pia

Landliv said...

Planlegger juleverksted for små og store til helgen, så da er det bare å tro at eske kommer fra hobbybutikken i posten. Lavendel har jeg bestilt fra puter annet sted. Får du din lavendel fra Norge eller utlandet forresten? ...for jeg regner med at lavendelen i putene dine ikke er selvdyrket!?

Vi planlegger også å lage glassmosaikk og male på gips og tre. Gleder meg!

Hulda said...

Så flotte saker du også har laget. Nydelige bilder på de kremmerhusene dine. :) Jeg likte så godt skrifta også, veldig dekorativt.

Jeg har heller ikke sendt inn noen bilder, tror ikke jeg gjør det før i januar. Jeg har vært uheldig i dag, pc-en min er røket, og mannen er i usa, blir der 10 dager til. Så det spørs hvordan det er med bildene mine, om jeg har noen igjen på hardisken. Vet ikke hva som egentlig er galt med dataen, men det ble et smell, så var alt livløst.

Jeg låner min søsters pc nå, men det er bare i kveld.. Sukk....

Magny said...

dette var nyyydleig innlegg..
de vakreste kremmerhus man kan tenke seg...


klem, magny

Magny said...

forteller du hvor du fan snøen..? hadde den ifjor, men husker det ikke igjen..

Ainosofia said...

Hi,
I had to admire the beautiful photos again <3

Magny said...

...tusen takk,- knuppen¨¨¨**

Tomines hjem said...

så utrolig flott... virkelig smart å duppe arkene i kaffe.. nydelig..

Fru Skrot said...

Ohh - så fina bilder! Du är så duktig att pynta med olika tags och spetsar! Blir så sugen på att prova själv oxå :I Ha det så bra Aina!

linemor said...

Hei Aina
Kremmerhusene er helt skjønne.
Så smart tips å dyppe arkene i kaffe. Skal prøve med noen altfor hvite noteark jeg har. ....Og så har jeg funnet et sted å plukke lerkegrener.

kristinco said...

Tes cornets sont de toute beauté Aïna quant à la police de caractères inutile de te le cacher : j'adore !!!

Les Cotrions said...

Hello Aina! What wonderful decorations you made! I like your candles and the cornet is so lovely with those beautiful prints!!!
I've some projects to be made with the old hemp...but I still have to realize them!!!
A nice evening and take care!
Vale

liven said...

Hei Aina!!
Koselige ting du har laget her...både kremmerhus og lyspynt!!
Alt ser jo bare så delikat ut hos deg!!!
Var innom å kikket i shopen din også!!
Masse fint...og skjønner at det blir utsolgt!!

Ha en fin kveld:o)

Grip dagen said...

Så flotte ting! Helt herlig!
Jeg har prøvd meg på kremmerhus til Skulehuset i år. Fikk kjøpt gamle notebøker fra 50-tallet. Arkene er gule og skriften skjønn!

Jeg vil også lage mange ulike til meg selv. Skal prøve å få tak i skrifttypen du nevner her. Den likte jeg godt!

Jeg elsker å stæsje lys. Det er så enkelt og effektfullt!
Takk for inspirasjon nok en gang.

Klem Marit

Hokusfiliokus said...

Vakkert, vakkert... så nydelige ting du har laget! Nå fikk jeg skikkelig lyst til å lage julepynt, men det blir nok ikke før til helgen:)

Tulipa said...

Åhh så vackert...

Fantastiskt fint!!

Kram Mariette

Jannicke said...

Hei Aina :o)

Nå ble jeg superinspirert!!
Du lager jo alltid de vakreste saker og ting..
Helt nydelig var det :o)

God klem fra meg :o)

Shabby Charm said...

Definitivt ikke mørkt og trist men bare helt nyyyydelig Aina.

Takk for godt tips!

Mange klemmer til deg fra Maia

Crinoline said...

Hei,Aina.Slett ikke for mørkt og trist,bare nydelig.Takk for tips om arkene i kaffe,tror jeg skal prøve.Liker veldig godt det du har laget.God uke til deg,Aina.Jeg broderer monogram.Klem

salige lavendel said...

Så flink du er!!

Mitt hvite hus said...

Heisan aina..

Så skjønne krememrhus du har laget..og lysene var også fine...
Moro å se alle kremmerhusene som blir laget rundt om kring... så forskjellige alle sammen...

jeg laget noen i går, som kommer på bloggen min etterhvert....

Ønsker deg en fin dag ....
klem Kerstin

mormorelsie... said...

Hej
Tack för titten,det vackra vaxade papperet finns att beställa på webbchopen idemakeriet,så googla på det så hittar du det där,annars sö hör du av dig igen.
Mycke vackert du har gjort.
kram o ha en go dag
ninni

Therese said...

Å her var det mange fine tips å ta med seg :O) Tusen takk for det!!
Skal på juleverksted om et pr uker og har ikke helt vist hva jeg skal finne på der (kan ikke komme med symaskin ...), men nå fikk jeg noen fine ideer :O)

En helt annen ting; nå ser jeg at du også har fått på sånne skjønne snøfnugg (snow effect), jeg har lett rundt etter en link i flere dager (stakkars meg...). Finner den ikke, kan du gi meg et lite tips kanskje ?! ;o)

Ha en herlig dag Aina!
Klem

FlorasFrue said...

Nydelige ting!! Jeg trodde man måtte varme opp kantene, så mye bedre med kaffe, godt tips.
Klem

Nordingården said...

Men , så vackert Aina!!! Du kreativa kvinna med sån god smak, du har verkligen ett extra sinne för detta! Så fina strutar, ljus !!! Så vackert arrangerat och de där lärkkottarna, du skulle sälja dina bilder som vykort... i samma butik! Hoppas allt är bra, och att du tycker min nya blogg är lika bra som den gamla, det är tufft att börja om så om du hinner o kommer ihåg, byt gärna länken i din blogglista. Hej hopp fr grannlandet här skiner solen i dag och det är vitt på marken av frost!!! Mari.

Skatan said...

Hej kreativa kvinna!

Allt väl med dig idag? Här skiner solen, det är kallt och med andra ord ett alldels underbart förvinterväder. Vi har lite, lite snö också som ljusar upp tillvaron!

Jag jobbar för tillfället med att avsluta en del påbörjade projekt som jagar mig mentalt. Jag tycker inte om att ha det så, att känna att det hela tiden är saker jag borde ha gjort...nej, nu ägnar jag några dagar åt att göra bort några av de värsta orosandarna ;) Det är skönt!

Annars är allt väl här. Idag skall vi vaccinera oss mot svininfluensan. Det känns betryggande. Snart får nog lillebror sitt vaccin också. Det verkar som om vi snart skall börja vaccinera alla över 6 månader. Jag börjar få en rackarns respekt för den här influensan!

Kul att få följa i detalj hur du gör dina strutar. Jag tillhör en av de få som aldrig har provat på just det pysslet. Däremot är jag en fan av typsnittet old typewriter som jag använder mig av en hel del på skyltar och dylikt.

Hoppas allt är bra med dig. Stor kram från mig!

Anna

Guttemamma said...

Ren skjær LYKKE å titte innom deg!!!

Ellen - Charmerende gjenbruk said...

Hei Aina
Nydelige bilder...takk for at du deler så mye herlig inspirasjon.
Ha en fin dag.
Klem...Ellen

Lilla huset på prärien said...

Vilka underbara saker du gör jämt Aina! Och vackert pyssel också. Det är alltid kul att kika in hit och se vad du hittar på!

Kram Jenny

manon 21 said...

c'est vraiment tentant Aina
j'aime beaucoup.

bonne soirée

manon

Hanna said...

Hej Aina!
Tack så mycket för din rara kommentar hos mig!
Vad glad jag blir, att du lagt upp en länk till mig :)

Och tack för all inspiration du ger! Så mycket fint! Fina bilder!
Etiketterna med sifferstämplarna va en bra idé också. Jag har likadana stämplar ;)

Ha d gott!
Klem, Hanna

TONE said...

Heisan.

SÅ KJEMPE SØTE ktemmerhus...=)

Ha en flott dag =)

TONE ...

bikim said...

INSPIRING dear Aina!
Thanks for sharing beaitiful things!
Take care,
Rosa

GryNoKa said...

Så fine kremerhus og vakkert dekkorerte lys!Julestemingen kommer sakte men sikkert krypende...
Tusen Takk for linken til en flotte fonten!!! Jeg har lastet den ned, akkurat hva jeg trengte. : )
Ha en flott kveld og helg!
Jeg skal besøke barn og barnebarnet i Trondheim i helga, gleder meg!
Klem Gry : )

Margrethes hus og hage said...

For noen skjønne kremmerhus. Synes ikke det ble mørkt og trist! Kaffetipset var lurt, det kan man jo bruke alt av papirer man vil skal se litt gamle ut.

Du har en kjempekoselig blogg det alltid er inspirerende å besøke :)

Ønsker deg en fin kveld. Hilsen Margrethe

irene said...

Fantastisk fin blogg!!
Den vill jag följa!
Blir veldigt inspirerad och får många fina ideer!

Irene

Anne said...

Skjønt som vanleg her hos deg, Aina! No skal eg kose meg og lese dei siste innlegga dine:) Du er verkeleg kreativ. Takk for tips om side med herleg skrift.
Ha ei herleg helg!
Klem Anne:)

Anonymous said...

SJEKK DENNE:

http://www.tinstagen.dk/varer/thumbnails.php?album=28

Kos dæ :o)) og god helg..
klem fra mæ

Sharon said...

Hi .... is there a way to translate your blog? I love all your images and think I would like to read it too. I saw the "translate" sign on the side, but it isn't a button or go anywhere ...

Help ... I want to read!!!

Vitaboet said...

Fantastidkt vackra bilder du visar. Jätte mysigt att hitta hit till dej. Kram Camilla

Terri Conrad said...

Aina, your design esthetic is oh so beautiful!

We've added your blog link to our community of Beautiful & Creative Women. Do come visit us some time soon.

Warmly,
Terri Conrad Designs

villa extra said...

I've just had a look at your blog!! I love it!! Shall we add eachother to our blogroll?