jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


Nytt kamera !!

Flere har spurt hva slags kamera jeg ville kjøpe, så i dag viser jeg det. Da har jeg endelig bestemt meg, og investert i en
Canon EOS 50D. Jeg har alltid brukt Canon og har vært superfornøyd med det, så jeg ville ikke skifte merke. Etter mange samtaler med mannen, fotografen og nøye gransking av private anmeldelser på nett endte jeg opp med 3 favoritter : Canon EOS 50D, Canon EOS 5D Mark 11 og Canon EOS 7D. Prismessig er 50D den billigste av disse tre, men har en meget høy ytelse. Dette kamerat skårer så høyt på brukervennlighet, bildekvalitet og oppløsning at det var verdt og spare inn noe på tusenlappene.
Vi måtte anskaffe et nytt stativ som var bedre velegnet for litt tyngre kamera, dette veier 730g. (uten batteri og linse) I tillegg trenger du minnebrikke, ekstra batteri, veske og selvsagt objektiv/linse som er tilpasset ditt ønske. En bok om hvordan ett digitalkamera også fungerer er vel verdt og investere i. Så det kan fort bli dyrt! For dennne typen kamera inklusiv alt ekstra utstyr må du regne med priser mellom 15-20 000 Norske kroner. (men det går selvsagt ann og se etter brukt) Alternativet var og importere fra utlandet, for noen kameraer kan prisen da bli nesten det halve. (vi har vurdert import fra Japan, Usa og Nederland) Men det og kunne kjenne på kameraet, se og zoome med ønsket linse på forhånd, og være sikker på at du får tak i deler hvis noe skulle endres/ødelegges/ eller måtte utskiftes, gjorde at vi allikevel kjøpte det hos en lokal forhandler. Vi klarte og prute noe på prisen.


Foto: Canon.no

Ettersom jeg fotograferer mest innendørs, endte valget på en normal linse. Denne også fra Canon, Canon EF - S 17-55mm f/2.8 1S USM. Dette objektivet har vidvinkel som gir mulighet til og fange mer av motivet. Kommer godt med når jeg skal fotografere i små rom f. eks Baderom. Det har stor blenderåpning f/2.8 som gir gode resultater ved lav belysning. Supert!! Linsa har også bildestabilisator, ideelt til håndholdt arbeid uten stativ, uten at bildene blir for uskarpe. Noe jeg har en tendens til og gjøre for å komme nærmere detaljer. I tillegg var jeg ute etter et objektiv som kunne gi pen bakgrunns-uskarphet. Men det mener jeg å kunne fokusere på et motiv og isolere det fra bakgrunnen. Altså en linse som gir godt resultat ved liten dybdeskarphet. Og hvis jeg ønsker flere muligheter denne linsa kan gi, f.eks bedre macro, kan jeg alltid investere i ett siden. Jeg har lagt inn linker på de vanskelige utrykkene med gode forklaringer til den som er interessert i og lære litt mer. Jeg har selv brukt endel timer til og sette meg godt inn i det. Men jeg har selvsagt enda en hel del og lære.

Ellers kan jeg anbefale disse sidene :

Fotoskolan
Velg riktig Objektiv
Dybdeskarphet
Akam.no - alt innenfor digital fotografi, forum, prislister, tester, anbefalinger..

Jeg ble spurt om å ha et lite lynkurs her i bloggen ang. blenderåpning, lukkertid og Iso, og det er klart jeg vil. Men jeg tror jeg får komme tilbake til det litt senere når jeg selv har fått enda litt bedre trening. Jeg stilte selv alt inn manuelt med mitt gamle kompaktkamera, men trenger nok litt mer erfaring med digitalkameraet før jeg kan hjelpe andre. Nå står det til lading og jeg gleder meg sånn til og bli kjent med det!! Og ikke minst til og fotografere. Jeg er så nysgjerrig på skarpheten og lyset i bildene. Spennende!!

NB: Takker dyktige Maria-Isabel for hjelp til og finne frem i Objektiv jungelen. Uten deg hadde jeg vel tvilt lenge med og kunne ta ett valg. Takk for at du var så snill og hjelpe meg!

39 comments:

Skatan said...

Ha-ha!

Grattis till beslut och inköp!

Lycka till med den nya :)

Kram,

Anna

Minka said...

Så heldig...Kamera og foto er så gøy, iallefall med slikt godt utstyr. Mitt Nikon D40 kommer litt i skyggen for ditt flotte..hehe

Datt said...

Holy guacamole, heldiggris, knall kamera! :D

FlorasFrue said...

Gratulerer med nytt kamera!! Og takk for gode tips :)

Lykke til med bruken - det blir nok kjempflotte bilder :)

Klem

Vintage House said...

åh vad härligt med en ny kamera, önskar mig oxå en.. ser fram emot vackra bilder från dig. ha en ljuvlig måndagskväll sandra

Sandrine said...

Hello Aina, tell me, which software photos do you use, because your photographs are also bright ? Thank you et see you !

timelesshome annika said...

Tack snälla för att du generöst delar med dig av info.Jag funderar på att köpa en kamera...en egen kamera.
Ha det gott
Annika

Nooria said...

Vi har "bestefaren" til kameraet ditt og har vært veldig fornøyd. Nå skal vi snart oppgradere til 7D eller 5DII. Det er Nooriamannen som gjør researchen her hos oss. Jeg bare nyter gleden av det :-).

Kos deg masse med det nye kameraet!

PS! Bildene av kjøkkenet som du viser nedenfor er fantastiske!

Fro said...

Gratulerer med nytt kamera! Så spennende!

Klem

Anonymous said...

Gratulerer, gleder meg til resultatet! :)

Therese said...

Gratulerer med nytt kamera, så spennende!! :)

Og stor takk for at du gir oss litt foto info og linker! Supert!

Håper du har fått på deg noen tykke ullsokker nå og koser deg inne varmen ;o) Jeg sitter nær peisen og gløtter litt på nyhetene, mens jeg nyter bloggene !!
Ha en god kveld,
klem

what dia like said...

CONGRATULATIONS
www.whatdialike.com

H A N N A S - F O R M said...

Hej söta vännen!

ÅÅÅ, så roligt, jag har just precis köpt en likadan kamera, den verkar super...har inte hunnit fota så mycket med den ännu bara.

HUR är det med dig???? HOPPAS bra!!!! ÅÅÅ, jag önskar at jag hade mera tid, hinner inte riktigt med att blogga just nu..har haft mycket på jobbet..och sen har jag startat eget, har jag berättat det? Nu väntar jag på att mitt namn ska gå igenom, håll tummarna!!!

ÅÅÅ, tänk att det redan är februari, jag önskar att snön blir kvar i en månad till men sen, sen vill jag ha VÅR!!!! Jag längtar...hörde fåglarna idag och då kände jag mig så glad...HOPPAS att allt är bra med dig vännen!!

Varmaste kramen
Hanna

seasons of my house said...

Hi Aina,
I discovered your blog today. I like your pictures already so I can't wait how they will look with your new camera. I'll be back :O)
Karin

Nina`s Lantliga med Pamp said...

Hej Aina,
Tusen tack for de fina orden och att du kom in och tog dig en titt.
Tack för en inspirerande blogg.
Klem, Nina

kjersti said...

Å grattis med et nytt fantastisk kamera:)
Det blir spennedene å se hva du klarer å skape med det!
Takk for fine ord hos meg, det betyr så mye:)

Klem Kjersti

Millas hem said...

Tack du goa människa för dina rara ord hos mig!
Dina kommentarer värmer mig lika mycket varenda gång!
Bra med lite tips! Behöver nog komplettera min kamera med ett nytt objektiv också!

Ha en fin vecka nu Aina!

Kraaaam

Maria fra Idekroken said...

Kameraet ser flott ut. Og er nok også det etter informasjonen å dømme ;)
Det får du nok mye glede av :)

Og bloggen din og bildene dine er også utrolig fine og delikate.

Ha en fin uke.
Klemmer fra meg

Fågel Blå said...

Grattis till denna fantastiska kamera!
Nu kan du fota ännu finare bilder!!!
Tack för titten på min blogg!
Sängen är supergammal!
Älskar denna säng!
Står inne i vårat gästrum!
Hoppas du får en underbar Dag!
Kram Kathrine

Mitt hvite hus said...

Gratulerer med nytt kamare Aina... dette blir moro... høres veldig kjekt ut med kurs her hos deg.. det skal jeg følge...

kos deg med kamaera..

klem Kerstin

Livs Lyst said...

Jeg har også kjøpt nytt kamera og vil gå noen kurser for å komme inn i det. Lære å bruke det. Og enn så lenge prøver jeg meg frem!

Lykke til med fotografering, Aina!

Hilsen Liv

Kristin said...

Hej Aina! Så fin kamera du har. Jag har också alltid plåtat med Canon och har en 400D nu som jag känner jag måste byta ut, ska nog ha en 5D sedan tänkte jag. Fint objektiv också!!! Många tror att det räcker med bra hus, men objektiven är ju det som gör skillnaden!!!

Nej, jag har inte skrivit för gods & gårdar eller vakre hjem, det har Hasse plåtat tidigare (med andra stylister). Jag har skrivit för Gård & Torp, men det var innan mitt andra barn kom så det var ett tag sedan nu... ;-)

Kram och ha det så bra Aina!!!

/Kristin

PS: Får man köpa i din shop sedan när du öppnar igen?

Hilsen fra landet said...

Nå har du virkelig muligheter, med dette kameraet, bra valg!!
Ang prisene sjekker man helst ikke når det gjelder Mulberry, da trekker man kortet og lukker øynene :-D

Nordingården said...

Hallå där!!! Tack för att du bjuder på kameratips så generöst! Men vilken djungel! Och jag som så många andra som tycker det är kul att fotografera men inte läsa sig till det tekniska, fy va trist!
Skulle vilja lära mej mera, har också en Canon, ganska ny men snäppet sämre än din....och jag utnyttjar inte hälften av alla finesser som finns, synd nog... grattis till nya kamera och lycka till, bilderna kommer bli sååå bra, för det är de ju redan med Aina bakom linsen!! Mari.

Nordingården said...

...glömde ju säga, TACK snälla du för vänliga ord om reportaget! Mari.

Villa König said...

Congratulation to your new camera!! I also like to use Canon, so it was very interesting to read what you have to say about this model! Thank you!!!

Hugs
Yvonne

liven said...

Grattis med nytt kamera Aina!!
Sikkert mye å sette seg inn i...men bare man er interessert så lærer man jo!!
Blir spennende nå da....det blir vel de lekreste bilder :o)

Ha en fin kveld....og en fin februar måned :o)

Tilonino said...

Hei Aina
Gratulerer med nytt kamera. Det så veldig proft ut. Sikker på at du kommer til å trylle frem mange flotte bilder med det. Gleder meg til å se etterhvert. Lykke til
Tine

Landcharm said...

Nå gleder jeg meg. Dine gode bilder blir sikkert ikke dårligere med dette utstyret.

Marie said...

Åh vad roligt det måste kännas att ha köpt en ny kamera. Ser fram emot att få se alla fina bilder du kommer att ta med den.

Hoppas att allt är bra med dig annars! Här är det full vinter med en massa snö. Börjar längta efter våren, de första snödropparna, fågelkvitter och den härliga vårsolen. Men, nu är det ju iallafall redan februari och tiden går så fort så snart är ju våren här.

Ha det bra Aina!
Kram Marie

Lisa @celebrate CREATIVITY said...

This needs no translation. The photos speak volumes-lol.

Lucky you-congrats!

Blomsterverkstad said...

Grattis till nya kameran vännen - nu kommer vi få se ännu vackrare bilder!!! Hoppas du har hämtat dig ordentligt efter basilluskerna! Stor kram från snöstormen i Skåne, Minna :)

Gúa said...

Lycka till med den nya Aina!
Så roligt nu när du gör reportage..:)
Tusen tack för det fina rummet i Magasinet och GRATTIS!
Jag ser framemot ett år med dina alster!

Hoppas du mår bra i vintervädret!
Största kramen till dig, alltid...

Janean said...

congrats on your new camera!! you are a talented artist-photographer.

Mona said...

Heisan..Titter innom deg via en annen blogg. Gratti`s med nytt kamera. Canon er bra, har deg jeg også men et litt eldre...Eos 400D. Det er kjempegøy med bilder, gøy og se hva enn kan få ut av et lite glimt. Legger meg som følger her, gleder meg til å se hva du tryller frem. Hilsen Mona :)

belle-blanc said...

Dear Aina, perfect choice! Congrats maybe my next camera, but who knows when I will change to the next one, cause my Canon still works fine... but I realy would love to buy a new one cause I'm a Canon-freak! But the money... sheesh!
Hugs & Kisses, Mira...
P.S. when will you show us your first new pictures?!?

Shabby Charm said...

Gratulerer så mye kjære Aina!
Gleder meg til å se alle de vakre bildene du kommer til å knipse med dette. Takk for gode linker.

Nå trykker vi Inspirasjonsguiden i neste uke!

Klem fra Maia

Crinoline said...

Hei,Aina.Gratulerer med nytt kamera.Fikk Canon EOS 450 D til jul og det er veldig mye å sette seg inn i.Har vært på et kveldskurs for å lære og bruke det.Ønsker deg en fortsatt god helg.Klem

HOUND HILL DESIGN said...

Thank you so much for this very informative post on your camera and lens. I will be waiting for your post in the future about the lenses as you understand and learn about yours. The first photos are already great - crisp, clean, and white and bright. Mine always come out dark and whites look sort of grey - so I hope to be learning from you. I hate using soft box lighting so I hope I will get good tips from you! Thanks again - I am always inspired by your beautiful blog!
Nancy