jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


KNAPPEHULL / BUTTONHOLE

Endelig satte jeg av tid og ikke minst litt mot til å lære meg å sy knappehull. Ja, jeg vet det hørest litt rart ut å måtte samle mot, men når man har kjøpt et flott og dyrt stoff kan man ikke gjøre noen feil!! Så i dag tok jeg frem den gamle husqvarna boka mi, som stammer fra 1975 (!!)
Der står det beskrevet steg for steg hvordan jeg skal gjøre det, og jeg fant jo fort ut at det ikke var såååå vanskelig som jeg hadde trodd allikevel! :)
Som dere ser måtte det noen ganger til før det endelig lyktes helt. Men, nå kan jeg det! ( Nr 1, er første forsøk, Og selvfølgelig brukte jeg en gammel tøylapp..)

Siste forsøket ( My Last Attempt )
(Alle foto: Aina)
Finally i got the courage to try to make a buttonhole. Yes, i know it sounds crazy! But if you buy an expensive and beautiful fabric, you can`t afford to make any mistakes! So today i read my Vintage "learn-how-to-sew" book, and i finally made it!! 5 attemps, but now i can do it! What a great feeling :)

18 comments:

Lotten said...

Övning ger färdighet.... knapphål är svårt tycker jag med! ;-)

Malinken said...

Det er så mye hyggeligere når ting viser seg å være enklere enn forventet, enn når det går motsatt vei..*grr* Synes du er kjempeflink! Monogrammet ditt under her ble jo såå fint :-)

Kreoline said...

Så festlig å se, kjekt at du fikk det til etter en gammel lærebok. Jeg har håndsydd utrolig mange knapphull, det var i den tiden hvor jeg laget porselensdukker. Da skulle klær stemme med tidsalder på dukken, derfor ble det mye håndsøm og mange knapphull. Du er jo kjempeflink, flott ble det. Nå kan du begynne på det riktige tøyet. Sommerhuset mitt ligger i Sogn og Fj. fylke, helt ut mot havet, herlig plass. Monogrammet ditt ble jo også så flott, vi har mange skjulte talenter, må prøves for å komme frem vet du. Ha en fin kveld, kos deg med sying av knapphull. Klem fra meg.

Hemma på landet said...

Kul inlägg, vännen! Puss Stina

anniche said...

Flink jente som gjør det ordentlig!
Jeg hadde jo selvsagt hivd meg over og ....mest sannsynlig ødelagt det nye flotte stoffet, hihi!

Har du det bra?
Sorry lite mails herfra....det er litt hektisk! Men jeg har på ingen måte glemt deg søta:))

Klem

Southern Heart said...

Good for you, Aina! You are doing so well on your embroidery and sewing, too (it's been a long time since I've done a buttonhole). I'm proud of you! :)

Love, Andrea

JULIE K said...

Jeg synes jo du er veldig flink jeg. Selv kan jeg jo ikke å sy og blir veldig imponert når jeg ser noen lage slike saker som jeg synes ser veeeeeldig vanskelig ut he he. Så lurt å trene litt på det først. Blir spennende å se hvordan det blir til slutt. Ha en flott dag. Nå skal jeg en tur til fysioterapeut og så blir det litt helgerengjøring etter det. Imorgen skal jeg hjelpe til å sette ut lopper på loppemarkedet vi skal ha på lørdagen, så da blir det travelt. Kanskje finner jeg noen skatter også : )

Signe said...

Hihi...snyggt jobbat! Jag har ALDRIG i hela mitt liv sytt ett knapphål!..jag har för dåligt tålamod ...men nån gång kanske jag försöker! :) Ha en bra dag!

Karna said...

Jeg syns ikke det er lett å få til fine knapphull, så jeg har ødelagt div ting med stygge slike, som enten blir ALT for stor eller ALT for liten...

Klokken kjøpte jeg i sommer hos Alvøen Interiør....er kjempe fin... =0)

Hulda said...

Det ble jo fine knapphull til slutt! Det er ikke så vanskelig å sy, syns jeg. Så fint det bildet under her var, helt enig i at det er fint med lintøy stablet og bundet sammen på den måten. Den boka du har kjøpt virker veldig bra. Ha en fin dag!

Hemma på landet said...

Oj, har du tagit såååå många bilder med din kamera.
Vem vet...jag kanske blir likadan. Haha. Puss Stina

Line said...

Dette gikk jo kjempefint! Øvelse gjør mester...og jeg er helt enig i at det lønner seg å øve først på billige stoffrester.

Pernilla said...

Oj, oj, oj, din syslöjdsfröken skulle känna sig stolt! Vad flink du är! Tack för att du alltid skriver så gulligt hos mig. Nu ska jag se vad som hänt mer här sedan sist! Ha en trevlig torsdag!

Karoline said...

hei.
kult med sånn gammel bok, og det gikk jo bra!!! håper dere har det bra, selv om det sikkert er et litt feil ord, og jeg vet at mange også får skyldfølelese når de en dag er litt glad igjen. ikke lett!
håper du har vår og fine dager sånn ihverfall.
her går det i ett, ja, må ha ferdig div til helgen, har bursdag i helgen og skal ha besøk i morgen og på lørdag. gleder meg til det, men litt for mye som ikke er klart enda...men det går vel på et vis, tenker jeg. god helg og klem fra karoline

Karin A said...

Hej Aina! Kikar in för att säga tack för din kommentar hos mig. Idag har jag skickat iväg min dator på reparation till Tyskland och det ska ta ca 2 veckor. Får låna datorer av andra för man blir är ju nästan lite beroende av att läsa bloggar mm. nu för tiden.

Jag ska också snart ge mig på att sy knapphål. Kommer också att behöva öva upp mig men som de säger "övning ger färdighet". Kram!

Tilde said...

Jag har svarat dig på fel inlägg ser jag .Ha en bra kväll.

Anonymous said...

Åhå då kanske jag kan våga mig på det också!

Allison said...

And it looks perfect! I recently got a sewing machine that makes button holes as well, and I too think it seems scary. You did a great job though!

allie
www.mycozyhome.typepad.com