jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


MONOGRAM OG NY BOK


Jeg synes bare bildet var så vakkert, jeg elsker flott lintøy bundet og stablet slik som dette.
(Foto: The Linnenhouse)
Jeg er så glad i monogrammer, men synes ikke det er lett å få tak i ferdige monogrammer, eller rimelige stoffer med Monogrammer på her i Nederland. Jeg har sett endel franske antikke lin stoffer på e-bay men Ofte er stoffene veldig dyre. Ikke har jeg en maskin som kan lage de selv heller, så jeg tenkte jeg skulle pøve meg på å brodere et selv. Forsøket er jo verdt da, selv om det må noen ganger til før jeg virkelig har fått teken på det. Dessuten er det vel lurt å kjøpe tykt garn til denne jobben, og ikke bruke sytråd som jeg gjorde i dette første forsøket ! Hehe..


Først tegnet jeg av en bokstav inn i et diagram i ønsket form og størrelse. ( fra boken "The French Inspired Home" ), deretter begynte jeg på mine første sting..

Fortsatt underveis... Som dere ser var det nesten kveld før jeg var ferdig! haha..Det ble jo ikke så verst da synes jeg til å være første gangen, så dette skal jeg fortsette med.

Å så ramlet denne boken jeg har bestillt ned i brevsprekken min i dag !! Å som jeg gleder meg til å lære å lage enda flere flotte ting! :) (Alle foto: Aina)

I just LOVE monograms, in all sizes and shapes. I find it hard though to find ready to use monograms or linen that`s not to expensive for my crafts. Therefore i wanted to try embroider one myself. I am pretty pleased with my first attempt to make one. I am shure i will continue to improve my skills . But next time i will use better fabrics and thicker thread. And then i bought this fantastic book ; " Vintage crafts, 30 charming Projects for Home and Garden ", by Christina Strutt. I can`t wait to make something beautiful for my home!

28 comments:

karin a said...

Hej du! Den där boken köpte jag för ett par månader sedan och den har redan blivit en favorit. I helgen prövade jag att göra tygrosen som finns i boken. :) Jag gillar monogram men det är svårt att göra det själv. Jag tycker det är svårt med sömmen (plattstygn?) och att köpa är ju ofta dyrt som du skriver. Dessutom vill man ju gärna kunna ha sitt eget monogram på det man syr! Vilken vacker första bild, finns det något härligare än vita sköna lakan med broderier?

Ha en fin och kreativ vecka! Kram!

Hemma på landet said...

Men du, vad fint.

Jag kommer att visa mina hjärtan imorgon.Har gjort några fler sedan förra gången jag visade.
Puss gullhönan. Stina

Anaïs said...

Bonjour,
Félicitation!!!,pour ton premier il est très réussi...et je suis certaine que tu vas encore faire de très belles choses.
Je vais devoir essayer un jour aussi.
Amitié

JULIE K said...

...men det monogrammet ble jo kjempefint. Så artig å prøve noe nytt og så få det til da. Jeg drømmer virkelig om å kunne lage noe selv etterhvert, blir jo veldig inspirert når jeg ser alt det dere i bloggverdenen lager. Ha en fin kveld. Klem : )

mona said...

Heisann :) Så flink du er !! Det ble jo kjempebra !! Har så lyst å prøve dette selv,men er på utkikk etter en bok om emnet.....har aldri interessert meg for dette før,nemlig....! Kos deg,og ha en fin mandagskveld :)

Lantlivs Anna said...

Tack för boktipset - verkar vara en härlig bok! Lycka till med monogrammen!

suzanne said...

I adore monograms, but I don' t find it.

Guldkant På Livet said...

Du är så duktig och kreativ och så underbart vackert det blev med monogrammet!!! Önskar jag hade samma förmåga! Mari.

Deb said...

I think your monogram turned out lovely. This is something I have been wanting to try for some time.
Great book! I got it from the library once and really enjoyed it.
Debbie

molly's heaven said...

Jeg syn es du er kjempeflink...dette hadde bare blitt problemer, og dårlig ordbruk fra min side, hvis jeg skulle satt igang...hehe! Likte også veldig godt det bildet:)) Ha en koselig kveld;)

Mia said...

Den där doften av rena sängkläder slår nog allt, inte sant..? Vad duktig du är!!

Tilde said...

Så fint du gör.. boken ser spännande ut, den ska jag leta.
Angående mina pelargonier så tog jag inga rötter utan bara skott o det tror jag man får..ska visa dom när dom blommar..

Olstad said...

Så flott du har laget og så vakkert det øverste bilde var.

Takk for hilsen i min blogg, du må gjerne linke til meg om du har lyst til dette.

Kan jeg linke til deg?

molly's heaven said...

Den er sk...lekker, og en er lagt av til deg vet du...hehe:)

Signe said...

Underbara bilder! Det är himla kul att brodera faktiskt! Har nyligen broderat monogram på gardiner, ska visa snart! :) Ha det!

Betty Jo said...

Your first try is very good. I must look for this book, it looks wonderful. I hope you are having a wonderful day. We did another hike today so I am very tired now and will go to bed early. xoxo

Anonymous said...

Hei på deg

Så fint du har sydd. Det så veldig kjekt ut så jeg tror jeg også må prøve det. Takk for inspirasjonen. Det er en flott blogg du har.
Ha en fin uke! Tilonino

Southern Heart said...

Aina, you did a beautiful job! Very pretty! I love to embroider, too, and did the monograms on a few of my blouses when I was in school. I think that your first try was much better than my first try! :) That book sounds like a good one, too.

Isn't it fun to make things yourself? Much more personal, I think. Good for you!!

Love, Andrea

elin1976 said...

Så flink du er som prøver deg på dette. Det virker så vanskelig. Gleder meg til å se hvordan det blir når du er ferdig med det. Boka er på ønskelista mi. Var den bra ? Ha en flott dag:O)

Jennyshemochharmoni said...

Vad duktig du är! Det blev ju jättefint! Ha en helt underbar tisdag! KRAM

Trude said...

Heisann, ser du holder på som vanlig. Broderiet ser kjempefint ut!!Tidkrevende.Lurte på om du kunne sende meg en mail... teriksmo@online.no

Kathrin said...

Å, du viser så mye fint på bloggen din! Stingene dine er nydelige! Lekkert monogram. Tuuuuusen takk for koselig hilsen på bloggen min i helga! Det varmet skikkelig. =) Vi sees.

monique said...

Monogrammen zijn hartstikke mooi.Jouw monogram ziet er mooi uit.Waar ga je het monogram op maken?
Lijkt me een erg leuk boek.

groetjes,
Monique.

Lotten said...

Ditt försök var inte alls tokigt! Jag har försökt mig på att brodera monogram men gett upp då det sett ut som om jag var 5 år då jag sydde det ;-)

Mia said...

Du og du, som jeg er imponert! Monogrammer er jo bare så lekkert, og så flott at du broderer selv. Det blir jo ekstra spesielt da. Og flink er du også.

Cabbages & Roses er en kjempefavoritt og alle bøkene til Christina Strutt er bare sååå herlige. Kos deg med boken og brodering.

Tilde said...

Så duktig du är som kan sy knapphål!!
Du frågar om hortensian ..den dör för mig också ,jag vet inte hur man ska få den att leva..Pelargonier däremot överlever allt!

Allison said...

It's gorgeous! You did a great job, and I think it really looks great. I love monograms too!

allie
www.mycozyhome.typepad.com

hvit stil said...

Jeg er helt imponert! Nå skal jeg også lære meg å brodere!