jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


MY GARDEN IN MAY

Noen som lengter etter sol og varme? Det gjør iallefall jeg. Brrr..i dag er det svinkaldt og det er grått og trist ute. Synd er det for da kan jeg ikke få nyte min deilige lille hage. Den er ikke mer enn 5x11 meter, men akkurat stor nok til å kunne fylles med noen planter, blomster og litt gress. Hagen var jo nesten bare gress, hekk og stein da vi kom flyttendes , og i tillegg var det lite god jord og mye leire. Det er ikke mye som overlever i leire skal jeg si deg! Så det har vært mye prøving og feiling og i tillegg mange spadetak. Det er 3 år siden jeg satte den første planta i jorda, og først nå begynner planter og blomster og trives. Jeg har bevisst brukt planter som tiltrekker seg insekter, sommerfugler, bier og humler. Det er jo det som gjør en hage til en hage ikke sant?
Mai måned er vel den vakreste både med blomstring og farger, iallefall i min :) Så dette er altså min hage i Mai.(Alle Foto: Aina)
My garden is small, just under 5x11 meters. When we just moved here it wasn`t really what i wanted and i had some problems with the condition of the soil. It is not much that can grow in a clayey soil. I planted my first plant 3 years ago and i have to admit i have struggled, experimented, made some huge mistakes, but finally i think i have the hang on it. In the month of May my garden is as beautiful as it can be. Well, April is also a good favourite number two :)
I have collected some pictures and here is my garden right now.

59 comments:

OhSoVintage said...

It looks lovely and the photos are so good. Obviously the ladybirds and caterpillars like living in your garden. I want to live in all those rooms on your previous post too.

Hemma på landet said...

Oj, vad vackert!

Nä, du hönan. Loppisen börjar inte förrän i juni. En vecka kvar. *fniss

Men en del har "lagt undan" och så ska jag skicka nåt paket till nån.

Här skiner solen och det är varmt, för en gångs skull.

Puss på dig/ Stina

karin a said...

Så fint du har du har det i din trädgård! Är det inte en underbar tid nu när alla blommorna börjar komma (fast hos dig har det ju hållit på ett tag såklart). Tänk den som kunde övervintra fjärilslavendel. Här är den nämligen inte härdig. Tänkte köpa en häromdagen men så fanns den bara i vitt och ljusrosa men jag vill haft en blå för de är de vackraste tycker jag. Och härliga bilder på alla småkryp, som också är en viktig del av trädgården. Klem till dig Aina! :)

Norah said...

Heisan
Hagen din ser jo nydelig ut. Du bor så langt sør at du kan nok velge og vrake i de fleste planter. Jeg feilet også mye. Syns alt døde hen. Men nabokjerringa hadde litt peiling og sa at jeg ikke hadde god nok jord. ALT ble derfor bearbeidet og fylt opp igjen. Da tok hagen fart.

Og så - tusen takk for de fine ordene. Det skal nok gå bra med pappa. Han var på bena i går, og det er stoooor fremgang.

Og nei og nei. Vi har IKKE sola hele året. Om sommeren er den oppe hele døgnet, mens om vinteren er den HELT fraværene!!?? Da er det bekke svart i en periode. Det er jo dette som trekker alle turistene. Solen om sommernatten og Nordlyset om vinteren. Nordlyset kan være så spetakulært at du vil ikke tro det. Du har sikkert sett slikt på TV og på bilder - det er enda vakrere i virkeligheten. Husker at vi som barn fikk ta ut liggeunderlag og soveposer, slik at vi kunne legge oss på snøen og se på himmelen, de vakreste farger snirkle seg over oss. Litt skummelt syns vi også det var?? Kanskje det var Ufoer som lagde det lyset? hihihihi.

Ellers har helgen vært deilig. Min kjære bor jo i Finland og vi kan pga jobb ikke ses så altfor ofte. Men i helgen var lillemor borte så vi fikk være bare oss to. God mat og drikke og masse kos. mmmmm.
Så heldig jeg er som har et friskt barn, kjærlig og nær familie og en kjæreste som er så snill og god. Ikke alle som har det!

Men nå ser jeg lillemor kommer opp til huset, jeg må ta henne imot.

Ha det riktig godt til neste gang. Stooooor klem til deg

Anonymous said...

Hei så koselig du har det i hagen din! Vi har en plante,jeg husker ikke navnet nå, men den tiltrekker seg masse sommerfugler. Det er vel noe med sommerfugl i navnet, men jeg husker som sagt ikke. Anbefaler deg den, det er helt herlig å se på når sommerfuglene kommer i massevis og flagrer rundt den og samler nektar.

Anemone said...

Rett og slett koselig ser det ut som du har det, og det er jo ikke alltid størrelsen det kommer an på *knis*...

Tonje said...

For noen nydelig bilder av hagen din=) Den lampa var bare såååå vakker=)

Det må være godt å sippe å ha peiser og kalde vintrer=) Men savner du det ikke litt?

LantlivsAnette said...

Jättefina bilder och katten är så söt..Kram Anette

Rosa Pimpinellifolia said...

Åh så vackert!
Hos mej har tulpanerna knappt börjat blomma än.
Hälsningar,
Katarina

elin1976 said...

Hei vennen.
For noen fantstiske bilder. Jeg har sendt deg meil men får tilbake at din maskin anser min mail som spam! Ten det! SPAM. Hva skel vi gjøre med det?! Skal få Sigve til å se på det.
Ønsker deg en fin kveld. Klem fra Elin:O)

vitahemsara said...

Trevligt att du hittade till mej så att jag hittade hit=) Jätte fina bilder! ser ju super mysigt ut!
ha en bra måndag

HildeS. said...

Hei hei.
Så flotte bilder du viser fra hagen din. Busken som Koselig koselig snakkar om heiter berre sommerfuglbusk, og den er veldig flott. Eg hadde den i hagen der eg budde for nokre år siden.
Det ser ut som sommeren er komen til deg. Her er det ikkje sommar heilt enno, men det skal visst bli varmare kommande veke, her på vestlandet, gler meg:O)
Ha ein fin mandag:)

Valerie said...

yep but something to keep in mind is that small= low maintenance ! ;)and as far as I can see your garden is absolutely lovely ! I agree with you that May is the prettiest month - but not this year because we have so much rain over her !!!

karin a said...

Hej igen Aina! Jag skrattade gott när jag läste om din väninna som gillar ostkaka. Gott är det men att avstå frukost och lunch...nja. ;)

Visst gillar jag att matcha färger både ute och inne. Men i trädgården är det lättar för det mesta jag planterar är rosa, vitt, blått eller nyanser däremellan.

Ha en flott veckan vännen! Kram.

Hulda said...

Så fine bilder fra hagen din i mai. :) Her tror jeg midten av juni, og sist i juni er den fineste måneden hva blomstring angår. Juli er jo også nydelig.

Elzste said...

Åh vilka härliga bilder. Den söta nyckelpigan fick du också med. Visst är väl våren härlig med allt som blommar? Tyvärr blommar allt för tidigt i år, känns det som, så det blir väl ingenting kvar till sommaren.
Kram Elzie

Guldkant På Livet said...

Vilken härlig hage du har Aina! Även om den inte är så stor!

Jättemysiga foton du tagit! Blev så full i skratt, jag tänkte " Å vilken häftig bild hon tagit på borsten där.." när jag sen insåg att det var nog en lurvig larv!!

Katten myser i värmen i rabatten och vilken snygg lykta!!
Härlig bild med den pelargonen på stam och rosmarinen!Jätetfint tillsammans!

Mari.

JULIE K said...

Oj her var det utrolig mange fine bilder altså. Ja er det ikke artig å bygge opp sin egen hage. Kjenner at det er hagen som blir tøffest å forlate den dagen vi flytter, man legger jo så mye energi og krefter i den, det blir jo som sitt eget lille barn det. Vi har også endel leire i jorden, så jeg har lært at det lønner seg og gjøre godt forarbeid når man setter ned planter.
Her er det egentlig bare skit vær. Denne helgen har det vært ganske bra men ikke noe varmt. Er litt lei nå altså. Vi har nesten ikke sittet ute i mai, og det er jo ikke mye som blomstrer da heller. Vel jeg skal ikke syte. Håper iallefall dere har hatt en flott pinsehelg. Jeg har hatt det topp med utdrikkningslag på lørdag. Var ganske sliten igår, med fryktelig hodepine, men slappet bare av, så nå er formen bedre. Ha en fortsatt fin dag : )

Blomman för dagen said...

Aina!
Härliga bilder från din trädgård!
Fina blommor och lykta.Jag längtar att solen ska titta fram lite idag.../Karin

Cia said...

Du har ju lyckats jättebra med trädgården, jag tycker mycket om den vita blomman som klättrar utmed planket, vad är det för blomma? "Härliga" djur du har oxå ;) Ha en bra dag, förhoppningsvis med mera sol!

Connie said...

I always enjoy your photos. They are so full of interest.

Anonymous said...

Jaaa, här längtar vi också efter sommar och värme!

Mia said...

Heia vennen! Så deilige bilder fra hagen din du viser da... Og du vet de sier at det er ikke størrelsen som teller... Jeg har nokså stor hage (ca. 5 mål) men det blir mye plen, og vanskelig å få det frodig overalt. Leirjord har jeg også (til de grader) men jeg er blitt fortalt at det ikke er bare gærnt med leirjord, den har mye næring og holder godt på fuktigheten. Men når den først blir tørr, er den som betong. Synd å si det, men det var nesten godt å høre at det er kaldt hos deg også (misforstå meg rett...) for mai her hos meg har stort sett vært sur, kald og forblåst. Idag har det regnet i bøtter og spann. Vi fikk et vennepar med tre barn på besøk, og da de skulle se på sauer og lam, var det på med full "oljehyre" og sydvest og jeg vet ikke hva... Men det MÅ jo bli bedre etterhvert da... Klem fra meg.

Karna said...

Så fine bilder fra hagen din, nydelig lykt og fuglehus...kos deg i hagen, varmen kommer nok!

Embla said...

Så flotte bilder fra hagen din. Jeg får så god følelese i magen av marihøner. De er bare så innmari søte!

SisseLoise said...

Så deilig å se bildene fra hagen din, for her jeg bor har det været sørgelig lit sommervær hittil. Frister ikke å plante i høljregn akkkurat. Men i dag skinner sola, så i morgen satser vi på en tur til hagesenteret i håp om at nå er det håp.

Anna Lisa said...

For nokre herlige hagebilder!! Kjekt med egen hage ja. Ha en fin kveld,Klem

Pia..... said...

Hej...så vackra bilder...härlig liten trädgård du har....jag har inte så stor jag heller..men där härjar min hund:)så värst många fina blommor är det inte där...men en och annan , buskarna leker hon sekatör med..... ha det så bra..PIA

Mita`s hjørne said...

Så flotte bilder fra din hage... hagen trenger ikke være stor for å være koselig...
Håper dere får bedre vær snart, her er det faktisk flott...

Ha en flott dag...

Spets och snor said...

Du verkar ha en fin trädgård trots att det inte är så stor....kram Helena

Lilli said...

What a beautiful blog you have. The photos are lovely and the whole atmosphere is peaceful and content.

Thank you for your nice comment :)

Tilde said...

Så fint du har fastän trädgården är så liten.

Hemma på landet said...

Hej , min vän!
Du är så go varje dag!
Jag orkar inte skriva så mycket , just nu. Det var en lite tråkig dag idag. Ska vila nu. Puss

Jennyshemochharmoni said...

Vilka otroligt vackra bilder från din trädgård. Sååå inspirerande :) Jag måste titta på dem en gång till ;) Ha en jätteskön tisdag och hoppas ni får bättre väder snart! KRAM!

Olstad said...

Hei

Så flott du har det i din hage da og så flotte bilder. Syntes liksom jeg satt i hagen din jeg.

Så lurt å plante blomster som tiltrekker seg sommerfugler. Det var ett godt tips.

Ønsker deg en superfin uke.

Hemma på landet said...

Tack, min gullehöna. Puss

Anaïs said...

Hello,
Comme j'aimerai avoir un jardin aussi,même petit!Chez moi j'ai une terrasse de 1,50 x 12 mètres.Pas beaucoup de place mais je commence à mettre aussi quelques fleurs et plantes.J'ai mis une Glycinne dont je verrai les feuilles de ma cuisine.Cet été je mettrai aussi de beaux photophores pour illuminer mes soirées.L'année prochaine j'acheterai des jardinières en zinc et d'autres décorations.
Ton jardin est bien acceuillant,j'aime beaucoup ta lampe pour bougies
A bientôt mon amie

suzanne said...

What very nice garden you have Aïna !!!
Beautiful pictures.

GAWO said...

Det var en fin presentasjon av hagen din. Ser ut til at litt av hvert trives der. Sender litt sol over til deg... for her er det varmt nå. :-)

Mary said...

Hello Aina - I just discovered your great blog via Allison at My Cozy Cottage (I love that girl - she writes the sweetest comments!). I'm enjoying your photos and writing - your English is so good and you certainly must put a lot of time into translating for us mon-Dutch speaking bloggers! My cousin in England is married to a delightful Dutchman, Johan, and I always love visiting with them when I go home, next visit will be in October.
I will continue to visit you - the photos are lovely and we share many of the same interests - please visit me too. I found gardening hard when I moved to North Carolina but as you say, eventually one learns what to plant in different soil and with with different climates.
Enjoy your week.
Mary - ACROSS THE POND

mossygreen said...

Härliga bilder du visar.....ser mysigt ut i din lilla trädgård!
Tack för dina kommentarer inne hos mitt!
Kram från Claras Linneskåp

Hemma på landet said...

Du är min lilla älsklingsblomma du! Puss

monique said...

Hoi Aina,
Wat een leuke foto's van jouw tuin zeg!
Jouw kat lijkt sprekend op die van mij.
Mijn kat Diesel, is ook zwart en ligt erg graag in het zonnetje in de tuin.
Groetjes,
Monique

suzanne said...

Thank you very much for your message for my birthday.

Jennyshemochharmoni said...

Hej! Tittar in på din vackra trädgård igen :) Den är sååå vacker :) Stor onsdagskram!

Hemma på landet said...

Du är nog en liten fjäril själv du. Min lilla hönapöna. Kram Stina

molly's heaven said...

Så flotte og deilige hagebilder du viser:) Skal si du har dreisen på det kameraet...hehe! Gleder meg til vi får litt mer ut av vår....for vi har stort sett bare stein...snufs! Men det kommer litt og litt;)
Her er det bare å løpe, ha en snacksy kveld;)

Beathe said...

heisann;)
ser ut som en koselig hage med flotte blomster:)
den lykten du viser var skikkelig lekker!
ha en flott onsdagskveld;)

Hemma på landet said...

*fniss*

...ska du säga...Du är ju likadan.
Snäll och go och glad och mysig...o.s.v
Puss

Hemma på landet said...

Säg till när du ska igenom PC'n så jag har datorn på...*fniss*

Tonje said...

Tusen,tusen hjertlig takk for alle de flotte og koslige kommentarene i min blogg,du gjør meg så glad...du er sååå god=)
Ønsker deg en fin torsdag

Guldkant På Livet said...

Har du somnat i din vackra trädgård Aina!? ; )
ha en bra torsdag!! Mari.

Cia said...

Ja det är otroligt hur mycket hjälp man har av ett stativ när man fotar. Jag fick ett till present av mannen å det är det bästa han köpt åt mej på länge!!! ;)
Det är när man kryper och på och har obekväma ställningar som det lätt blir darrigt och suddiga bilder...men inte med stativ. /C

GAWO said...

Tusen takk for at du har vært på besøk på bloggsiden min og aller mest - takk for alt det hyggelige du skrev til meg. Historien om eplekake/din mann var veldig romantisk. :-) Jeg er glad for at du liker bildene mine. Det inspirerer til å ta flere.
Min hage ser litt pjusk ut synes jeg, og det er ikke rart siden jeg akkurat nå prioriterer motorsykkelen. Og i tillegg har de brune sneglene overtatt litt. Huff a meg. Men hos deg blomstrer det fint og da kommer jeg snart innom igjen og tar en titt.

Hemma på landet said...

Vad busar du med idag då? hihi...
Puss

Malinken said...

Takk for vakre bilder! Akkurat det jeg trengte nå i dette ruskeværet, mens forkjølelsen herjer i kroppen *snufse*
Lukker øynene og drømmer meg bort til din nydelige hage.. *smiler*

Ha en fin kveld, Aina! Klem fra M:-)

Hemma på landet said...

puss

Jen @ The Cottage Nest said...

Your garden may be small you have sure made it beautiful!

signe said...

Vilka underbara bilder du visar! Du har hittat mycket fint även om du säger att du har liten tomt!...jättehärliga bilder! :)