jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


" VIVE LA FRANCE! "Hvem drømmer ikke om Frankrike ? Jeg er iallefall en av dem..Og da spesiellt PROVENCE har stjålet mitt hjerte. Provence er et paradis for livsnytere. L`àrt de vivre- kunsten å leve- praktiseres i rikt monn her. Taper du ditt hjerte til Provence, er det for alltid sier dem. Og det skal vel ikke mye til om du lar deg forføre av vinranker, lavendelåkre, olivenlunder, pittoreske landsbyer som klamrer seg fast til fjellsidene og landelige vertshus langs veien ...Når jeg tenker på Frankrike blir jeg varm i hjertet, det har vel noe med den litt nostalgiske følelsen av gamle landhus med bjelker, lintøy, varme retter, vaiende klær i vinden, gamle slott og vingårder. Det er jo så mye vakkert å se, føle og smake. Provence er et perfekt sted ikke bare for en livsnyter, men alle som er glad i hage, kultur, kunst, keramikk, antikk- og brukt, dyreliv, sykling og bading.

Supre linker :
1. Cotignac - Provence
2. Lavendelruter (Lavender Routes)
3. Generell informasjon (France guide)
4. Hvorfor ikke overnatte i det Svenske vertshuset til Anna Karin Punti i den pittoreske landsbyen Uzès ? Vertshuset Les Sardines aux Yeux Bleus , (Zwedish B&B in Uzès)
5. Sykkelturer, fotturer og pilegrimsturer, Merlot Reiser as
6. Oversikt over Franske slott og gamle steder, (castles & ancient places in France) Chateaux-France
7. Markeder i Provence, Markets of Provence
8. Brukt- og Antikke markeder i Lyon med skatter som gamle teserviser, franske speil, bord, lintøy..Med over 650 Antikk- og bruktbutikker er Lyon besøket verdt! Besøk websiden til
Lyon Tourism office for mer info. (More than 650 antique shops in Lyon`s city and the surrounding area)
8. Alle Evenementer i Provence, eks. Karneval, konserter, sport, dans etc..visitprovence.com (All events in France)
Det er vel ikke noe rart man blir forelsket når man ser slike bilder ?

Noen fine Interiør-linker / A few lovely Interior Links
Blancdivoire
Cote Bastide
Bleu d`Orage
Une Maison à Nantes
Le Cedre Rouge du Prince Jardinier
Jardin d`Ulysse
Toile a` Matelas
Antique French Linen on E-bay

LOVE FRANCE !

38 comments:

Pia..... said...

Hej tack för lyckosprken...:) det ska bli spännande och se hur jag fixar detta..blir det bra ska jag prova din beskrivning på hissgardinen..ha det så gott...PIA

HildeS. said...

ÅÅÅ så flotte bilder.
Eg har vore to ganger i Paris, men kan godt tenke meg å reise litt rundt omkring i Frankrike.
Ha ein fin onsdagskveld:o)

Tonje said...

Du skjønne,vakre vene...jeg har alltid hatt den store drømmen om å kunne reise til frankrike,å kunne kjøre rundt å oppleve folket,landet og luktene.Gå på antikk og loppe shooping og bare nyte livet....nå ble jeg så forelsket i dine bilder at nå kjenner jeg at jeg fikk enda mere lyst på en tur til det vakre landet.
Flotte linker du ga også,jeg får se igjennom dem alle senere=)
Takk for ett nydelig innlegg=)

johanna said...

Ohh vilka bilder.....Älskar frankrike.nu var det längesen,men bilderna får en artt längta tillbaks

Hemma på landet said...

Hej, min sötnos!

Men vilka bilder. Den översta skulle jag kunna titta på hur länge som helst.
Kram Stina

Cia said...

Tack för länktipsen jag ska kolla in dem. Och tack för din feedback på bilderna igen, jag blir så glad! Kram/C

Guldkant På Livet said...

Jag drömmer om Provance, för jag ÄR en livsnjutare!! Olivlundar, antika saker, vin, god mat och lavender... Tack för alla vackra bilder och länkar, får jag ngn tid över mellan bloggning och mat så ska jag kika in och se vad de har att erbjuda! Hoppas jag kommer att få se det någongång i livet! Har rest mycket i mina dagar men aldrig varit i just Provance, men dock Monaco.. Fint inlägg du gjort och lagt ned så mycket tid att hitta allt! Om vi inte "ses" mera, ha en underbar 17 maj i morgon, för du "firar" väl lite i ditt hjärta i af även om du bor långt hemifrån.... Mari.

Guldkant På Livet said...

å... glömde säga, tack för snälla ord om mitt "proppskåp" !! //

barbouille said...

beautiful pictures from south of France... thanks for loving my country and telling it ! As for me, I would love to visit YOUR country !!!! One day.....

monique said...

Oui Viva la France!
I just love France, we used to go camping there for many years. Every time in different provinces, great.Lovely photo's. I will take a look at those links you mentioned.
Take care.
Monique.

Maryline said...

Merci !!!!!

karin a said...

Jag har tyvärr aldrig varit i Provance men med dessa bilder och superlänkar (det svenska BB hade jag gärna bott på...) så blir man ju ännu mer sugen! Ha en fin 17 maj!

JULIE K said...

Ja dette er en stor drøm ja. Har vært innom frankrike flere ganger men ikke i Provance, men det må jeg faktisk. Ha en fin 17 mai imorgen selv om du er i utlandet. Skal du feire noe ?

elin1976 said...

Hei på deg snuppa. Tusen takk for kommentaren i bloggen. Jo jeg har bytta mal. Måtte prøve noe nytt og hvis jeg ikke er fornøyd kanjeg jo bare bytte tilbake. Takk for en fantastisk innnføring i Frankrike. Nå skal jeg innom å skjekke linkene som du har lagt ut. Ha en flott dag.Masse klemmer fra Elin:O)

Anemone said...

Vakkert blogg innlegg. Har kjøpt boka "Landsbyer i Provence". Får den rette stemingen også der. I fjor sommer kjørte vi på ferietur ut fra boka "Landsbyer i Toscana", morro, og en får sett litt mer enn en "vanlig" turist. Ble litt dyr tur da.... Provence får vente til kontoen har ynglet litt. Ha en fin dag snuppa. Klem

barbouille said...

If you want to see photos of where I live in France, go there...http://nidrichefamily2.canalblog.com/albums/environs_de_fontainebleau/index.html
I live 80 km south from Paris...

Gypsy Purple said...

What a lovely post!!!

LantlivsAnette said...

Åhhh..där skulle man vara..jättefina bilder ..Kram Anette

sublim design said...

Så inspirerad man blir att resa till Provance, jag har inte varit där förut.
Riktigt härliga bilder du visar upp.
Ska minsan titta på länkarna också.
/S

Valerie said...

always glad to hear this... ! of course ;)
PS : I live on the Atlantic coast of France, the very western area called Brittany...

Coeur de beurre said...

Hey!!! I receive your beautiful gift... thank you very very very much for that delicate attention ... those hearts 'll give me courage for my exams... Please receive in return all my beste regards... I think of you my dear friend... thousand beautiful thinkings...

Mia said...

Å ja, jeg drømmer så absolutt om Provence. Det har jeg egentlig gjort lenge, ihvertfall helt siden jeg leste bøkene til Peter Mayle ("Ett år i Provence" etc.) Har dessverre ikke vært i Provence, kun i Paris. Men en dag skal jeg... Et annet sted jeg har forelsket meg i er Italia. Etter å ha vært i Roma for første gang ble jeg helt fortapt, meldte meg på italiensk kurs og etter utallige kurser både i Italia og hjemme i Norge klarer jeg meg (sånn noenlunde ihvertfall) med språket. Og så har det blitt mange herlige turer til Italia da, favorittstedet hittil er Amalfikysten. Bare herlig!

Trude said...

Hallo ja.en liten hilsen fra varme Tyrkia.Matte jo innom deg en lıten tur.Sa mye koselig du har lagt inn ı det sıste.Vı har det bare fınt.Koser oss veldıg med god mat.vın og alt som ferıen bringer.Ha en fın helg!!

Hemma på landet said...

Hej, Gullefjun!

Nu har jag varit på Ikea. Det blev lite saker man kom hem med.
Imorse skickade jag iväg brevet till dig. När jag kom hem ifrån Ikea låg det ett paket på bordet.Hehe...
Jag blev så full i skratt när jag öppnade det. Du fattar nog när ditt brev kommer.:-)

Men jag säger bara...TACK, SÅ VÄLDANS MYCKET! Dina hjärtan är sååå vackra. Tack, för tvålen med.
Ska visa dem i bloggen. Hihi...
Du är ju för söt du. Vi skulle allt bo grannar vi...som du sa.
Hur kul som helst!

Puss och kram Stina

Drömskåpets Hanna said...

Fantastiska bilder...

Malinken said...

Åååå! Nå fikk jeg lyst til å sette av gårde på flekken! Har vært i Frankrike, men har fortsatt tilgode å dra til Provence. Det er det snart på tide å gjøre noe med!
Ser at Mia nevner "A year in Provence" av Peter Mayle. BBC laget en tv serie av boken med bla John Thaw (Morse) Kjøpte den for under hundrelappen på Play.com og har bortimot sett den istykker.. *ler* Anbefales hvis du ikke allerede har sett den. :-)
Takk for et vakkert innlegg!
Klem:-)

Olstad said...

åhh så mye fint fikk jo riktig så stor reiselyst. Men ebay fungerer jo også fint. Farlig farlig....

Takk for hilsene i min blogg. Driver ikke interiørbutikk men jeg driver med import og har agentur på litt ulike "designvarer" så derfor er det så morsomt å få solgt lampen til litt større prosjekter.

Ha en superfin helg.

PS: Håper du hadde en fin 17 mai i "utlendighet"

Klem Line

Karoline said...

ååå, frankrike, ja det er landet i mitt hjerte. hver sommer er vi i et hus vi har rett utenfor nice. vi reiser til små landsbyer oppover i fjelleen, biot og vence og mange flere. det er bare helt fantastisk. nå er det en mnd til vi reiser, jippi.
har ikke blogget på en stund, har ikke tid, men skal prøve og heller ha mindre og jevnere innlegg, føler jeg mister helt kontakten men blogg gjengen min. ha en deilig helg, håper ting er bedre hos dere, selv om det for alltid vil være der. klem fra karoline

Karna said...

HAr bare kjørt igjennom Frankrike, ikke hatt ferie der, men det er drømmen...

God helg!

Anonymous said...

Så lekre bilder! Jeg har vært på Rivieraen når jeg var 16 år, på språkreise. Skulle veldig gjerne vært der nede igjen og sett, og ikke minst opplevd landsbygda, og ikke bare badebyene. Ikke for det, Cannes-Juan Les Pins og Antibes var flott det også. Vi kjørte bl.a buss til Monaco og et marked på grensen i Italia. Husker jeg likte meg veldig godt der. Har et vennepar som alltid drar på ferie ned dit, de har tapt sitt hjerte til Frankrike ja :)
Ha en fin lørdag

Anniche said...

Gosh så herlig et innlegg!
Jeg har jo ikke blogget på lenge nå.....uff , sorry!
Jeg sendte deg en mail i går, fikk du ikke den?

Pst, sjekk mailen min.
Laget en takk til deg på bloggen min, håper det var ok:)

Stooooooooor klem til deg!
A

Hilde said...

Jöss så fin og inspirerende din blogg er. I Frankrike har jeg aldri värt, men det er en liten dröm ja. Jeg er inne og kikker her ett par ganger om dagen:) Selv har jeg nettopp startet min blogg og jeg lurer på om jeg får linke til din blogg?

Hilde

Hemma på landet said...

Min goa gullegummavän.:-) Kram Stina

david santos said...

Please, it puts fhoto of Madeleine in your Bloggue

Missing Madeleine!
Madeleine, MeCann was abduted from Praia da Luz, Portugal on 03/03/07.

If you have any information, please contact Crimestoppers on
0800 555 111

Please Help

Allison said...

Beautiful photos of France! I especially love the ones of the lavender fields - wow, wow. The color is amazing. Thank you for sharing :o)

allie
www.mycozyhome.typepad.com

The Decorated House said...

Oh what beautiful pictures!
Donna

Carol said...

Oh I recognize L'Abbey de Senanque in your first picture I have been visiting it. I love France too and especially the gorgeous Provence!

OrangeK'nelle said...

MERCI !!!!!
Ton blog est très beau, je l'ai rajouté dans mes favoris !
C'est vrai, notre chère France est très belle ! Surtout la Provence !
A très bientôt