jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


Something old & Something new

I helgen har vi vært mye ute på tur, og det vil vel vise seg i dagens innlegg som består av bilder av både nye og gamle funn. Det er ganske lenge siden jeg var innom en brukthandel eller et loppemarked og følelsen som igjen grep meg var akkurat som den første gangen jeg satte nesa innenfor døra. Det er denne følelsen som alltid driver meg til å søke nye bortgjemte skatter, og jeg er jo litt stolt når jeg ser hva jeg har samlet både i skap og skuffer ettersom tiden har gått. Ja, for hvem ville ikke være det? Smaken skiller jo stort, det vet jeg. Og det jeg synes er vakkert bør nødvendighvis ikke være vakkert for andre. Mange ganger har jeg tenkt, " å herlighet drar de med seg det hjem? Det ser jo ikke ut!!" Noen som kjenner seg igjen? Haha..Ja, det er jo øyet som ser...Bare man blir fornøyd selv så.


Her et brett med nye og gamle ting. Koppen og skålene fant jeg på et lokalt loppemarked. Hjertene, serviettene, emaljeboksen for te og de små søte lukteposene er nye.

Koppen og skålene er av merket Mason's petit-dejeuner, England.

Denne mangelduken fant jeg på internett, er av 100% lin, er fransk og er fra 1920-tallet. Kjempefornøyd med!

Målebegeret er nytt, den franske vaskebørsten likeså, men emalje hmm..hva heter det på Norsk igjen..hjelp! øsekar av emalje? Eller var det egg - eller smørkjele ? eh..har bodd litt lenge i utlandet tror jeg...Den er iallefall liten og søt og henger perfekt der i kjøkkenkroken :) (Alle Foto: Aina)

Another weekend is over, and what did i do? Shopping, shopping and more shopping..It is ages sinds i went to a flea-market or a thrift store, and boy have i missed it! It was a rainy weekend, and for me that was a perfect excuse to spend some money :) Something old and something new.. Picture one : The beautiful Mason's petit-dejeuner from England is old and i found it at the local flea-market, the rest is new. Picture 2 : A close up of the Mason's petit-dejeuner. Picture 3. An old linen, 1920 from France, bought on internet. Picture 4. The measuring cup and the french wodden dish brush are new, but the enamel bailer i found in a thrift store..I am so happy about all of it :) Nothing can beat the feeling of a good buy or a bargain!!

40 comments:

Tilonino said...

Tusen takk for koselig kommantar i bloggen min. For noen nydelige bilder du viser oss. Og hjertene dine i forrige innlegg var vare skjønne. Jeg holder en knapp på det i ruter og lin. Akkurat i mine farger.. Ha en fin uke.
Hilsen Tlonino

Olstad said...

så vakkert, de gamle lin tingene er så flotte. Jeg er så betatt av gamle ting i store og hele.

Nå når vi har uendelig med plass. Føles slik etter vi flyttet fra leilighet til hus kommer mengder av ting hjem.

Tilonino said...

Hei igjen!
Ja, jeg er her igjen :) Hadde litt problemer en stund med bloggen men nå er det oppe og går igjen. Jeg har postet to innlegg i dag og i det ene viser jeg en duk jeg har sydd. Ikke helt i mine farger, men den skal være i hagen der blomstene mine går i lilla, rosa, hvitt og blått. Ha en fin uke du også. Kan godt tenke meg å bytte hjerte (rutet og lin) dersom du ønsker det. Hører fra deg i tilfelle.
Hilsen Tilonino

Ellie said...

Så flotte interiørbilder du har tatt! Som hentet ut av et blad! Du har vært skikkelig heldig med funnene dine, synes jeg! Likte alt, spesielt koppen og skålene.

Mia said...

Åh, så masse nydelig du viser igjen, Aina! Den rosa skålen, asjettene og det hele.. Sukk! Og alt det vakre i blått og hvitt! Og så den oppvaskbørsten da... (jeg er så svak for slike "enkle" hverdagsgreier, som ikke er av plast, vel å merke...) Og jeg er helt enig med deg i din forundring over hva folk finner på å kjøpe og som de synes er "vakkert"... Godt ikke alle er like som vi...

HildeS. said...

ÅÅÅÅÅ så masse fint.

Det er ein herleg følelse når ein har funnet ein skatt:)

elin1976 said...

Høres ut som du har hatt en fantastisk helg, Aina. Du hadde funnet såååå mye flitt at jeg skulle nesten ønske det var meg som hadde vært så heldig.
Her i gården har jeg ikke hatt tid til å tenke på hus og hjem i det hele tatt, så i dag må dagen gå med til å fikse opp i hjemmet etter et selskap, et vorspil og at mannen og prinsessa har vært hjemme alene i to dager!
Jeg føler jeg bare har stukket innom av og til for å dusje eller sove. Det skal bli godt med noen timer fri før jeg skal på jobb igjen. Et par dager så har jeg lang fri. Det er 17 mai og jeg har fri både fredag og lørdag og det beste av alt, det skjer ikke noen værdens ting. Mamma og pappa kommer hjem for sommeren på søndag. (vi har leilighet i spania) så de skal hentes. Men det er jo bare koselig.
Ønsker deg en flott mandag, vennen. Kos deg med de nye tingene. Masse klemmer fra Elin:O)

Hemma på landet said...

Helt underbara saker!
Men det är ju som vanligt, när du är i farten. Hihi...
Kram Stina

Karna said...

Den koppen er jo bare NYDELIG! Og det var linduken også, flotte funn, kjekt å samle litt forskjellig! Har ikke kommet meg på noen loppiser, har vært flere, men har holdt meg borte, må få plassert litt av det jeg har først... =0}

Metteflette said...

Nydelige ting du har fått deg! Likte veldig godt det franske håndkleet! Og koppen da !!!! Må bare også si at hjertene du har sydd er helt nydelige! Ha en herlig dag! Klem fra Mette

Hulda said...

Skjønne ting! Herlige bilder du har tatt også. Likte alt jeg :) Flotte de små lukteposene, koppen, hjertene og alt på det nederste bildet. :) Ha en fin dag!

OhSoVintage said...

You have found and bought some nice things, thankyou for sharing them with us.

Hemma på landet said...

Kram till dig! :-) Stina

Coeur de beurre said...

Hello my friend! How are you today?... All is beautiful here! I miss some post but I'll come soon... this week end, that was the exposition of creations of Katia Martroye who I adore! We were 11 exposants... I did the decoration... I carried out the setting in scene of his textile creations... It was my first exposure but it was a great pleasure of meeting as many as nice people the ones as the others... that was a beautiful human adventure! I hope that you will spend a good week... See you very soon!!!

Jennyshemochharmoni said...

vilka härliga fynd du har gjort i helgen! Man blir alltid lika glad! Ha en riktigt härlig måndag! KRAM

JULIE K said...

Du og jeg har iallefall samme stil ser jeg, men jeg også tenker slik iblant. Bra at man har så ulik smak. Blir ganske så overasket på loppisene vi har over alt som selges. Mange rister vel på hodet over meg også he he.
Vi skravler jo så mye hele tiden, så nå skriver jeg mail adressen min her, så vil du bruke den engang så er jo det koselig. klem
heidikjoervik@gmail.com

Jen @ The Cottage Nest said...

I love it all! The linens and the tea cup are my favorites.

Guldkant På Livet said...

NEJ, sluta plåga mej Aina!!! Så mycket fint du fann, vilka fynd!! Hjärtat men den koppen, oj, oj, ja du vet ju att jag har två lite mindre koppar, letar ständigt efter flera... och den gamla handuken, oj, va vacker, vilken loppis! DEt är nog finare loppis i Holland skulle jag tro!
Och allt som du hade hängt där på krokarna, Mmm så vackert!!

Mari.

sublim design said...

Så,å..fint allt är!
Man får verkligen lust till att
gå på loppmarknad eller liknande.
Te koppen ser så charmig ut!
Tack också för din fina kommentar hos mig.
Ha, det fint
/S

Hemma på landet said...

Do you know how nice you are?
I can tell...:-)
Stina

Guldkant På Livet said...

Nej, Jag och Stina är inte kusiner, verkar vi lika?? Jag som tyckte att hon och Lotta ( Min trygga vrå) var kusiner, el till o med tvillingar!! ; )
Jag pysslar inte hälften så mycket som Stina gör!

Hej hopp, Mari.

Norah said...

Hihi - så du plages med norsken din nå :-) Det er vel ikke så rart, så lenge som du har vært "ute"....
Ja, jeg kjenner meg igjen! Da jeg jobbet i klesbutikk tenkte jeg ofte at folk ikke eide smak i det hele tatt, men de tenkte nok det samme om meg og - så da så...
Du hadde kjøpt så mye mye fint! Den tekoppen falt jeg helt for og den franske oppvaskbørsten er bare skjønn.
Jeg er hjemme med Lillemor i dag. Ho er syk igjen, så jeg løper til og fra med termometer, drikke og trøst.
Du får ha det så bra :-) KLEM

Anemone said...

ÅÅåå...så mye fint.
Skulle gjerne vandret ved din side på en slik "runde" du...

Cia said...

Väldigt fina fynd! :)
Ha en bra vecka Aina/ Kram C

Clara said...

Så mycket vackra saker....jag blir helt betagen! de där doftpåsarna var ju underbara....älskar sådana bilder!
Ögongodis kallar jag sånt här :=)
Kram

daria said...

så koslig du har det hjem,jeg er her innom hverdag og bare titter og beundrer:)
så spennende det blir med husjakt i norge da,blir godt å komme tilbake også tenker jeg:)

takk for gratulasjonene som du la igjen i bloggen min:)

ha en ellers fin tirsdag:O)

Sanna said...

Åååå jeg vet akkurat hvordan den følelsen ved å gå inn på et loppemarked er. Den er like intens hver gang - hva finner jeg idag, har de noe av interesse ? Ting som ser helt forferdelige ut kan ved neste øyekast fremstå som den rene skatten. Alt avhenger av øyet som ser. Flotte saker du hadde funnet ! Ønsker den en flott og varm 17. mai.

Tonje said...

så masse vakre ting du fikk tak i. Jeg likte alt sammen,men de hjertene,duftkonvoluttene og serviettene var utrolig flott. Si gjerne i fra om du ønsker å selge/gi bort eller bytte noen av de nydelige serviettene*hihi*

Southern Heart said...

Aina, you found some beautiful things this weekend! I especially like the china, and the hand towel.

Andrea

Gypsy Purple said...

Oh my word...beautiful!!!

monique said...

Het is me nou toch eindelijk gelukt om een berichtje te plaatsen!!!
Wat een mooie spullen heb jij gekocht!
Rommelmarkten en kringloop winkels zijn vaak te gek!

Katrine K said...

Så vakre ting du samler på...de koppene og skålene fra loppemarkedet er jo nydelige!
Jeg også elsker loppemarkeder, og deilig å kunne dra med seg hjem noen små "skatter". Takk for hyggelig kommentar på min blogg!

Outi said...

Congratulations on your finds! I agree with you 100 % on how much fun it is to FIND something uniqe. The linen is very nice!

Hemma på landet said...

Gullis!
Jag håller på med ditt hjärta nu.
Love you! Stina

Hulda said...

Hei! Send en mail m adr din, så sender jeg puta i morgen. Er på jobb nå.

karin a said...

Tänk att jag var också på loppmarknad i helgen! Gjorde några små fynd även om jag inte hittade så fint porslin som du då. :) Igår och idag har jag hållit på med att sy knapphål och jag minns bilderna du visade för ett tag sedan. Känner igen mig! Ha en bra tisdagskväll! Klem till dig.

Hemma på landet said...

Du är ju go du!
Alltid, varje dag lika härligt snäll i dina kommentarer.
Kram (en stor en) till Dig. / Stina

violette said...

oh oh oh !!!!!! great shopping !!!

Guldkant På Livet said...

Nej du, Jag o Stina är verkligen inte kusiner, jag känner henne inte alls!! ; )
Ha en bra kväll önskar Mari.

Allison said...

I really like everything you got. That linen tea towel with the embroidered initials is really special. And the cup and saucers are great too - it's all wonderful. And I'm with you, there is just something so fun about going antiquing or to flea markets. It really gets me excited.

allie
www.mycozyhome.typepad.com