jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


HOLIDAY, RAIN AND CREATIVITY

Heisann jenter! Jepp, jeg lever jeg og :) Sitter her på Østlandet i regn og uvær. Men det skal mer til for å ta knekken på mitt gode feriehumør. Koser meg masse, selv om jeg har begynt å savne min egen seng, hehe...Ser det er flere som har tatt frem både strikketøy og blader og jammen har ikke ullsokker, tekopp og hekletøy kommet frem hos meg og. Strikke kan jeg ikke og i går bestemte jeg meg for å prøve å hekle noen bestemorsruter. Kunne ikke skjønne det skulle være så vanskelig og hekle en firkant? Tror jammen jeg har oppskrift-dysleksi jeg, hihi..Fant og fikk forklaring og oppskrift av både Sol i My Kind Of Blog og Mia i Mia`s Landliv, og jeg trodde jeg hadde skjønt det, men så ble firkanten rund allikevel..Uæææ! Jaja, det går seg vel til. Etter 7 forsøk har jeg imidlertidig gitt opp, men har bestemt meg for at det heklede Bestemorsteppet skal bli mitt og ferdig! ! Ikke noen der ute som kunne gitt meg noen råd eller mer motivasjon?

HOLIDAY - CREATIONS


Jeg fikk et oppdrag av min søster som mistet sitt barn og lage et bilde med engler og hjerter. Et bilde som kunne gi henne noe. Tenne et lys ved og minnes med glede på sitt englebarn...Dette er resultatet. Et bilde med sang, englevakt og kjærlighet til ei vakker lita tulle...
I got a request from my sister, who recently lost a child. She wanted something to honour her little baby girl, a picture with angels and hearts, that could give her comfort and warmth..This is how it turned out..
En annen søster fyllte 30 år på Lørdagen som var. Jeg er ikke av den typen som kjøper bursdagskort, de lager jeg. Og slik ble det, til en vakker pike med kjærlighet for katter, blomster og farger :) Another sister just turned 30. This is the birthday-card i created for her. For a girl who loves cats, flowers and colours :)

Til sist mitt tapre forsøk på å lage noen bestemorsruter. Jeg gremmes! Vel, jeg hadde bildet av Mia`s ruter på skjermen foran meg mens jeg heklet. Jeg sukket når jeg så forskjellen..Uff...som dere ser ble det ikke helt som de skal være, bare se her, sånn skal de se ut! Jaja..så fort jeg finner ut av hva jeg gjør feil skal jeg lage noen fine ruter, for teppet skal jeg lage!
Well, i am a little bit embarrased really. Yesterdays attemp to make a few "Granny Squares", turned out like this, uæææ! Well, after my 7th attempt i threw it away. Until i can figure out why they become round shaped like a circle instead of a square one i will take a break from my attempt. BUT, i am not giving up, i will, and read will, make a beautiful crochet plaid!

52 comments:

Olivelund said...

Hejsan vännen! Verkligen fin bild du gjort till din syster!

Hmmmm...jag virkar inte mycket jag heller så mina mormorsrutor skulle kunna se ut som dina ;) ge inte upp!

Ha det riktigt bra Aina kramar Cia

Malinken said...

Østlandet har ikke akkurat vært velsignet med det beste sommerværet i det siste nei *sukk* Men nå skinner solen utenfor vinduet mitt, så selv om de mørke skyene fortsatt er der, så øyner jeg håp... :-)

Så vakkert et bilde du har laget til din søster. Fikk tårer i øynene da jeg så det. Sårt, og inderlig vakkert.

Kos deg videre i ferien.
Klem :-)

Ellie said...

Så vakkert bilde du har laget til minne om din niese. Ingrid Adele var et nydelig navn.

Nydelig bursdagskort også. Du er skikkelig kreativ! Jeg er sikker på at du får til mormorsrutene etterhvert også! Jeg er elendig til å forklare så jeg tror ikke jeg skal begi meg utpå det :-)

Miia said...

Hello Aina! I've really enjoyed reading your postings this summer. Your photos are so nice everytime. You have made beautiful cards for your sisters.

About the granny squares. I am not very skillful at crocheting, but I can give you this advice, you have to make some extra stitches in the corners to give it the square-shape instead of making it round. Don't give up, you'll make a beautiful square very soon!

Enjoy your summer!

karin a said...

Hej vännen! Känner igen det där med ihållande regn, vi har fått vår beskärda del vi också. Idag har regnet öst hela dagen här med. Hade tänkt att vara lite kreativ jag med men så blev jag sittandes med ett par böcker istället. Härligt! Så fint att du kunde göra en tavla till din syster som minne. Kortet till din andra syster var också väldigt fint. Så duktig du är som prövar på nya tekniker. Virkning är inte min starka sida men jag tror att det blir bra bara du fortsätter. Tack för din härliga kommentar hos mig sist. Många kramar i regnet! :)

Lynetmor said...

Hei, så fint bilde og kort du har laget.
Ønsker deg en fortsatt fin ferie og håper på bedre vær :-)

Interiørhuset said...

hei vennen!
Nei og nei så dårlig samvittighet jeg fikk nå,jeg har ikke fått sendt deg mailen enda...huff! Den kommer,den kommer LOVER!

For en nydelig knagg du fant,blir spennende å se hva du har kjøpt når du kommer hjem igjne. Du er i Østfold nå,kanskje ikke så langt unna meg da...hihi

Du hadde helt rett,jeg elsker det bilde du har lagd til din søster som mistet sitt barn. det var bare såå vakkert!

JULIE K said...

Så nydelig ett bilde du har laget til din søster. Virkelig rørende. Klem til deg : )

Hemma på landet said...

Otroligt fint du gjort. Puss

Mia said...

Heia vennen! Regnet, ja, det kan legge en demper på feriehumøret, men jeg er glad det er ikke tilfellet hos deg! Da er det bare å finne fram sine kreative sider, som du har gjort! Bildet du laget til din søster var alldeles nyyyydelig! Du er kjempeflink, du, og søsteren din ble nok glad.

Så flott at du viser bilde av heklelappen din, Aina! Jeg tror nok at du må lage de tre luft- (eller kjede-) maskene ved hver hjørne. Av stavmasker skal du hekle tre sammen, og så en luft/kjedemaske mellom. Når jeg lager stavmasken (er ikke sikker på at det er riktige navnet, jeg...) så tar jeg garnet en gang rundt heklenålen først, så gjennom to ganger. Husk tre stavmasker, en luftmaske, tre stavmasker etc. Og tre luftmasker i hver hjørne. Du får det nok til, for du er godt i gang.

organic-lizzi said...

Heisan..
Godt du ikke har mistet sommermotet:-) vakre ting du har laget må jeg også si.. Jeg ga meg ikast med det samme som deg...nemlig disse rutene.. Det var skikkelig krise før jeg endelig greide det.Oppsøkte diverse naboer og var skikkelig på tuppa. Problemet er nemlig at de som kan dette ikke kan fatte at vi har forlatt kroppen og ikke skjønner.. Jeg bor på Nesodden,og er du i nærheten og trenger støtte..fnis..og har lyst til å se alle dyrene.. Velkommen:-)Vedr.dyrekomm.er det å stille seg på deres nett og lytte. Det var usedvanlig bra på fredag,men har jo taushetsplikt. Utrolig deilig når en hest får det bedre ved hjelp av samtale og blomstermedisin..ikke alltid det er så vellykket. Superdeilig ferie fortsatt.. Klem randi

Flower Power said...

Så rørende flott bilde du har laget til din søster!....så fint å ha noe å minnes ved...:)

Bestemorrutene kommer seg nok etterhvert skal du se....så mist ikke motet! Ingenting kommer av seg selv første gangen....etterhvert sitter det i fingrene, og da går det unna:)Så "stå på!"....Fin knagg:)

Kreoline said...

Hei Aina, kjekt å se at du fortsatt er her i landet, ser at du koser deg i regnet. Nydelig kort du har laget til minne om din niese, nydelig navn hun har, har selv en datter som heter Ingrid.
Gi din søster en klem fra meg, jeg forstår godt hvor vondt hun har det.
Mormorruten din var jo flott, enig at den er litt rund, ser ut som du har for mange luftmasker, de må du har i hjørnene. Flink er du nå, så du må ikke gi opp, øvelse gjør mester vet du.
Nydelig kort laget til din søsters 30 års dag, det må rammes inn og henges på veggen, et fint minne.
Skjønn knagg du har kjøpt deg, er også litt knaggegal.
Nå må du ha det kjempekjekt og koselig i resten av ferien din, det er vel ikke lenge før du setter nesa hjemover til sengen din igjen tenker jeg.
Nå er det min tur også til å ha ferie, kan gjerne bli greit å skifte stue og plass.
En stor sommerklem fra Mona.

Valerie said...

I'm so sad to hear about your sister's loss. And glad she has a thoughtful sister like you, who can bring her some comfort. and the card for your other sister is absolutely lovely !
I can't be of any help about crochet, I'm a beginner too, but you're doing much better than I do - you're getting real close and no doubt granny squares are on the way ! I can't even crochet any round shapes so far ! (I made a scraf for my daughter !!!)

daria said...

gleder med til å se hva mer du har kjøpt,spennende.

så utrolig vakre kort du har laget,KJEMPEFINT!!!

og bestemors ruter er ikke lette å få til,om du besøker garnstudio.no så vil du finne oppskrift på de der,er det falk garn du bruker?det må iallefall være tykk og superwashgarn,slik at det blir lettere å vaske den for deg.

kos deg...

Anita said...

Well done for the two cards although the first one for the baby has a quiet sad background.... My mother lost two babies in the early 70ies.... This must be so hard and unforgettable in a mother's life!

Oh good luck for your crochets, don't give up! ;-)))

That hook is very nice indeed, where will you put it?

How is the weather in Norway? Did you already hear that the summer will come back to us next week, after all the rain we had lately? Yeah, I can't wait!

Enjoy your stay!

Groetjes,
Anita

LantlivsAnette said...

Ojj så fint ..Kram Anette

Guldkant På Livet said...

Hej Aina, oj vilka vackra tavlor o kort du gjort till dina systrar! Mycket proffsigt och fina!! Vackert shoppingfynd med, kroken såg verkligen gammaldags ut..ser fram emot att se resten, ha en fortsatt bra ferie!! Mari.

www.beasbarnslikheter.blogspot.com said...

Vilken fin blogg du har. Och tack...av den fick jag en idé till hur jag ska göra min garderob i den nya hallen utifrån en av dina bilder. Tack!

Poppins said...

Det verkar som om det där regnvädret har parkerat sig över hela Norden...
Ge inte upp dina mormorsrutor - tycker det ser ut som om du är på god väg att lära dig.
Kortet till dina systrar var vackra, det första lite sorgligt förstås. Men ett vackert minne av en liten ängel.
kram i regnet

Trude said...

Hallo ja,vet jo at du koser deg godt. Koselig å høre fra deg!! Nyt dagene dine med familie og venner. Flotte bilder du har lagt ut (har jo sett det ene før jeg da). Koselig med slike gaver. Alt fint her, greit vær igjen. Smådamene er snille som vanlig. Skal låne bort noen arvinger i helga så jeg får gjort unna endel arbeid.Vi skrives mere...klem

Trude said...

....har brukt struktur i disse bildene, artig variant. Hmmm, malekurs kunne jeg også tenkt meg (",)

Nygammalt said...

Vad tråkigt för din syster, men det var ialla fall en riktigt fin tavla som du har gjort. En liten tröst i mörkret.

Din hängare var väldigt fin. Hoppas att du får en härlig semester med mycket att fynda!
Kram.

violette said...

Hi there !

This is a lovely pink post !!!

I can see why you granny sq turn round,
I think someone has helped you already in the above comments... is't it just that you miss the doubles at the angles ?

Sol said...

Heisann, heisann.Ja, her på østlandet regner det i bøtter og spann, og noe må en jo finne på.det blir masse rydding,men det er kjedelig så litt annet må en finne på også.Nydelig det du har laget, det må jeg si ;-}
Jeg er ingen ekspert på hekling, men får til disse mormorrutene i alle fall. Skal vi se....Det jeg kan se av bildet ditt er at du bare har en og en stav heklet i mellomrommet, det skal være tre, og etter luftmasken hekler du en luftmaske,så tre staver i neste mellomrom. I hjørnene skal du hekle først tre staver så to luftmasker og så tre staver igjen, deretter en luftmaske før du begynner i neste mellomrom. Håper du ble noe klokere av dette.Det er de tre+ tre stavene du lager i hjørnet som gjør at lappen blir firkantet. Får gå gjennom oppskrifta påsiden min,og se om det er noe jeg har skrevet feil.
Klemmer.

Marres Hörna said...

Hej!!!

Va fint du gjort till din syster! :-)
Ja, allt annat var ju också fint. Lycka till med virkningen!

Kram!

Lille Trille said...

Heisann :-)
Så mye fint du har vist på bloggen din, har hatt litt pause og sitter nå og leser blogger og koser meg... Heklingen kommer seg nok skal du se, du har jo pågangsmotet, selv er jeg HÅPLØS når det gjelder hekling (og gir dermed veldig lett opp ;-) ).
Ønsker deg en fin dag !
Klem fra Lille Trille

Anonymous said...

Så utrolig fint bursdagskort til din søster da! :) Kjempefint! Og ikke minst bildet du har laget til din søster om hennes barn som ikke er her mer. Det er godt dere finner glede i hverandre og er tapre sammen i sorgen. Det er godt å minnes de som ikke er her lenger, selv om hun fikk vært her altfor kort. Hva var hun er for? Var det meningen? Skulle man lære noe av dette? Kanskje svaret kommer til dere en dag. Hvem vet?! I allefall vil jeg tro at det er meningen å minne oss på at ingen er her for alltid og at vi må passe godt på hverandre nå som vi har hverandre. Plutselig er det for sent. Det er viktig å være glad i hverandre... også de menneskene man ikke liker i hverdagen sin og som kanskje irriterer en. De har tanker og sorger de også. Alle er vi verdt noe selv om kanskje noen prøver å fortelle oss annerledes.

Ha en fin kveld og klem fra meg :)

EVA AGNES said...

En tår trillar ner för min kind när jag tittar på tavlan du gjort till din syster för Ingrid Adeles hågkomst.
Så vackert att titta på.
Ditt födelsedagskort är också mycket vackert. Fullt av inspiration i båda två.
Jag vet inte om jag kan hjälpa dig med virkningen, men kanske virkar du för hårt. Lite lösare och lättare på handen så kommer du nog snart in i det. Kom ihåg att Rom byggdes inte på en dag och du kunde inte gå nä'r du föddes.
Storkramar från
Eva Agnes

Anna Lisa said...

Hej og hå!! Joda det går bra stortsett men mye strev med flytting for tida. Gleder meg veldig til å få endelig flytte. Verste eg vet er flytting. Men det er snart over nå da. Håper du har det bra på ferie men sjønner godt at du lengter hjem også. Borte bra men hjemme best.... Ha en fin kveld min venn. Klem

Mia said...

Vilka underbara bilder.. Blir helt rörd här nu för din systers skull..

Jättefin krok, sådan har jag också men dessvärre ingenstans att ha den just nu..

kram gumman!

Pia..... said...

Hej Aina..regn vad är det?...äääh ...det bara regnar och regnar ..men lite sol ibland ...får göra annat inne då..som tex kort..som du gör..och liknande hjärta som du gjort:)..väldigt fint du gjort till dina systrar..otroligt vackert...KRAM till dej..fra..mej..PIA

Jennyshemochharmoni said...

Hej!! Vilken fin bild du gjort till din syster. Vilken härlg krok också :) Alltid mycket fint att titta på hos dig. Ha en härlig ledighet och en skön helg! Stor KRAM

Hemma på landet said...

Kram från mig. Hoppas att du mår bar.

Malinken said...

Grattis med ny lysekrone!:-)Supert at Molly's Heaven kunne fikse og ordne slik at du kunne få den nå:-)
Jeg har vært på utkikk lenge, men enten har de vært aaaaltfor dyre for mitt budsjett, eller de har hatt en høy *vet ikke helt* faktor.
Men så plutselig bare hang den der og ventet på meg, og var atpåtil på salg.. Lurer på om jeg ikke jublet høyt i butikken *ler*
Nå er det ENDELIG ferie for oss også! Reiser bort noen dager fra i morgen, men kommer plutselig sterkt tilbake i slutten av neste uke;-)
Gleder meg til å komme meg bort litt nå, få litt tid sammen, og treffe venner og familie :-)

Håper du koser deg masse, og at du får en super helg!
Stoor klem til deg. :-)

Mita`s hjørne said...

Nydelig bilde og kort du har laget...
Bestemor-rute-teppe er bare nydelig, holder på med et selv - og det blir ferdig om sånn ca - tja...
Du får det helt sikkert til...

Og Danmark - et supert ferieland, å sååå masse en kan kjøpe, bare en har plass i bilen da...

Ha en flott sommerhelg...

Embla said...

Bildet du har laget til søsteren din var kjempeflott. Vakkert og stemningsfullt! Jeg ser du har fått masse tips ang. bestemorsrutene, så jeg tror ikke jeg kan bidra med noen flere råd. Men ikke gi opp. Det er kjempemorsomt når du først får det til.

Rosy Inspiration said...

I'm sorry about your sister's baby. I like the "softly softly" approach you used with those cards, love the look. I used to crochet too, but have forgotten most things now, as I was much younger. I've been wanting to pick it up again. Actually your "round" result doesn't look too bad either, even though it's not what you wanted. Don't give up, you'll get it yet.

Nygammalt said...

Javisst är det kul med inredningstidningar?! Köper flera per månad, man kan som aldrig få nog! =) Kram.

Cherry Menlove said...

Oh what a wonderful blog you have. And I actually adored your granny squares. They don't have to be the same as everybody elses. Thank you for letting me know you were out there.

Cherry xxx

chatrine said...

Vakkert bilde du har lagd til din søster. Håper solen titter fram hos deg snart:) Ønsker deg en fin helg!

Hulda said...

Så fine kort du har laget, bursdagskortet var virkelig søtt. Flott knagg du har kjøpt deg, har sett på sånne jeg også. Veldig fine. :)

Hemma på landet said...

Puss och karma

Tilde said...

Men Aina strunta i virkningen..du är ju fantastiskt duktig på bilder!
Så vackert du har gjort.
Snart kommer solen Kram på dig gumman!
Tilde

min sin lille tue said...

Så flott bilde og kort du har laget. Jeg lager også noen kort i ny og ne. Går litt i rykk og napp hva kreativiteten vil at jeg skal drive med her.
Tror noen andre må hjelpe med de rutene, husker jeg lagde sånne for mange år siden, men slett ikke oppskrifta. Men ikke gi opp, du får det nok til.
Ha en fin kveld.

daria said...

hei, jeg har hatt en herlig helg,sitter i vinduet og beundrer regne,kansje på tidet å legge seg nå men jeg sier 5 min til.*tihi*

de lappene både strikking og hekling er bare tull i beg. du får lyst å kaste det i veggen,men lag 2-3 prøve lapper så venner hånden din seg til de og med det blir de finere slik er det bestandig med meg

ønsker deg masse lykke til med lappene...

Deb said...

Your creations are beautiful, Aina. And your Granny Square is so pretty ~ all you probably need is a couple extra stitches at the corners as Miia mentioned. Looks like you are having a lovely vacation.
Deb

Laeriss said...

Très jolies créations dans l'esprit "à l'ancienne". De belles couleurs tendres... merci !

Anemone said...

Hei igjen kjære venn.

Fint å se at været ikke har knekt deg heller. Kom hjem i går med bilen og kofferter full av skittne klær, kun bikini som er ubukt og fortsatt like ren. Men en får ta det som det er, la ingen demper på vår tur i alle fall, selv om en kunne tenkt seg litt sol og bading. Blir bare litt annerledes ferie, med litt andre ting "på tapeten".

Ser dere også var innom Danmark. Tenkte faktisk på dere kunne kommet til oss på overnatting. Vi leide et stort feriehus, der soverom og aneks sto ubukt.Var der nå samme tid også ser jeg.

Vi var nord øst i danmark, helt nord på Djurs. Vakkert landskap og endel skog, vakker eikeskog. Bodde ved den fineste stranden jeg har sett i Danmark i alle fall. Hvit sand så langt øye kunne se, synd vi ikke finn benyttet den fullt.
Opplevde mye annet da, fartet rundt i småbyer og fikk besøkt endel "loppiser" og antikvitetsforhandlere vi også. Sørger fortsatt over et veggskap jeg SKULLE hatt med meg hjem. Et gammelt skap med glassdører som bare var SÅ lekkert. Ikke var det dyrt heller. SKITT !!! Skulle hatt med tilhenger :-(((

Synes nå det er godt å komme hjem igjen, komme i orden og få noen dager i fred og ro før en starter på jobb igjen.

Trivelig å se at du også koser deg i hjemlandet, og at overaskelsesfesten ble helt topp !!
Og om det er noen trøst, har jeg heller ikke hatt serlig dreis på hekkel-kroken. Lever i beste velgående allikevel.
Stor klem fra Anne sendes.

Interiørhuset said...

Hei snuppa!
Tak for det koslige og lange innlegget i bloggen min,dette blir ikke så langt dessverre,tenkte jeg skulle spare en del til mailen som jeg SKAL sende deg i løpet av uken...hihi
Gleder meg til å se den lysekrona og andre flotte ting du har kjøpt!
Håper den siste uka o østfold blir bra og gir mange minner å ta med seg hjem=)
Klem

elin1976 said...

Hallo Aina.
Nå her jeg kommet hjem fra en uke på sørlandet.
Jeg har hatt det såååå herlig. Har hatt skikkelig memory time. Noen av mine kamerater står for rocke festivalen og der havna jo selfølgelig vi.
Fikk med meg hele 8 konserter og hadde det supert. Fikk med meg gamle helter som TNT og D.A.D. Torsdagen var familie dag så da var prinsesa med å hørte Wig wam og The kids. Det har vært helt rart uten internett. Ha slitt med store abstinenser. he he.
Rundingene dine ble søte synes jeg.
Hadde det vært meg hadde nok jeg vært kjempe stolt.( kan ikke strikke og hekle ) Kan de ikke bare være slik de er.
Vi har hatt fint vær nå i helga og jammen titta ikke sola frem nå når vi kom hjem her også.
Kan det bli bedre.
Skal jobbe 3 dager i denne uken, så bærer det til herlige danmark på lørdag. Skal heldigvis ha med pcen. Så slipper jeg å være uten dere eller gå glipp av noe. he he.
Nei nå må jeg få ryddet litt. Jeg skal ta bilder av alt det fine som jeg har kjøpt å legge det ut på bloggen senere slik dere får se.
Snakkes senere. Klem fra Elin:O)

Sylvia said...

Hei Aina!
Ja, nå var ferien min over for denne gang, men en liten DK tur venter om litt igjen....
Ser at du koser deg på ferie i hjemlandet.
To aldeles nydelige kort du har laget.
Og jeg ser jo hva du gjør feil med heklingen din. Det er hjørnene du gjør feil, du glemmer noen ekstra masker i svingen/hjørnet. Prøv med 3 ekstra masker, så går den lenger ut......
Bor du i nærheten av meg, så kan jeg vise deg, vet du!!
Kos deg vider på ferie, og ha en kjempefin helg!