jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


VINTAGE BUTTONS

(Foto: Aina)

Knappene samler jeg gjerne i små gamle og dekorative bokser jeg finner på loppemarkeder e.l. Dette er bare en liten samling altså, hehe.. A small part of my collection. I generally store them in small tin cans i buy at local flea-markets and thrift stores.

Hei og hoppsan her er jeg ! Jeg jobber og syr og tenkte å vise dere litt av det jeg omringer meg med om dagen, nemlig massevis av med knapper. Knapper ja, tenk at jeg er så forelsket i knapper! Hihi, ja har du vel hørt maken :) Da jeg overtok symaskinen etter sigermor fant jeg et skap med esker fulle av alt du kan tenke deg av symaterialer. Det tok meg en evighet å sortere alt og mye var ubrukelig og ble kastet. Men en ting jeg tok vare på, jo det var alle knappene hun hadde samlet på opp gjennom alle år. Mange av dem kaller vi nå rett og slett for Vintage knapper. De er gamle, men så utrolig spesielle og minner meg om en svunnen tid. En tid hvor mor var ekte husmor og satt der ved vinduet med sin gamle Singer Maskin og tråklet, stoppet og reparerte gammelt lintøy med forkle og runde briller på nesen. De vakreste jeg vet er de med perlemorglans. Treffer noen soltråler overflaten vil du se nesten en hel regnbue av farger i den. Så vakkert!

(Foto: Aina)
Vakre knapper med perlemorglans..
Pretty Mother of pearl buttons..

(Foto: Aina)
Elsker bare å titte ned i et glass med en samling knapper :)
I just love the look of them, all together :)

Hi, i am here again! The days are filled with work and sewing projects and this is what i am surrounded with these days. Lots of buttons. Yes, i am in love with buttons, yes literally..well not literally, but i find them so pretty :)When i inherited my sewing-machine from my mother-in-law i had the change to clean and clear up her cabinet. It was filled with all kinds of materials. Lots of it I just threw away, damaged and useless, but one thing i kept were all the buttons she had saved over the years. It brings back pictures from the past. A woman wearing glasses on top of her nose, repairing old socks and linnen.
Lots of them are very old and what we now call Vintage buttons. Lots of patterns, colours and shapes. Some even in the shape of a flower. The ones i love the most are the "mother of pearl" buttons". They are sooo pretty ! Take a good look at them, and if one sunbeam hits the surface you will se a rainbow of colours in it!

31 comments:

Flower Power said...

Deler din fasinasjon av knapper Aina! Har vært en ubotelig knappoman siden jeg var liten. Oldemor hadde et helt skrin som jeg stadig måtte se i. Nå er knappene hennes blitt mine:)...
Her var det jo veeeldig mange fine da! Jeg har også bilde av knappeesken min i dag...hihi.
Klem til deg:)

Anonymous said...

åhhh, så "nydeligt" med alla knappar... älskar knappar, speciellt pärlemor

Connie W said...

Pretty buttons displayed in a pretty way.

EVA AGNES said...

Jag kan också falla helt i trans över knappar.
Jag har massor som jag inte kan slänga. Ända sedan 50-talet.
Vackert med bilderna på dina knappar.
Kramar Eva Agnes

monique said...

Wat heb jij een leuke, leuke,leuke knopen zeg.

Norah said...

Knapper ja!
Jeg har hatt dilla på knapper siden jeg var småjente. Mormor hadde et sybord i stua. I de skuffene fikk jeg lov til å leke. Der fantes nåler, tråd og bånd, strikkepinner og heklenåler. Men i den største skuffen - der lå alle knappene. Jeg har i dag både sybordet og knappene. Min søster fant ingen "følelsesmessig" tilknytning til noen av delene, så jeg fikk det. Heldige meg!!!

Du har et fantastisk godt lys i bildene dine - bruker du Photo Shop?

Mange gode klemmer fra meg til deg

HildeS. said...

At knappar er kjekt kan eg skrive under på. Eg har ein del, men vil gjerne ha fleire. Eg drømmer om å få tak i eit gamalt syskrin fyllt med knappar,hehe.
Då eg var lita jente var eg avogtil med mamma mi og besøkte ei eldre nabokone. Ho hadde eit syskrin med masse flotte knappar, og eg fekk alltid rydde i dette når me var der. Eg huskar spesielt godt nokre nydelege glass knappar forma som ein blom.
Ha ein finfin kveld:O)

Heidi said...

I love button jars! How fun to see yours. Good to see you are back to bloggin. I have a give~away on my blog so come on over and take a look if you get a chance Aina.

Poppins said...

Vilken skatt du har! Underbart vackra knappar. Förr i tiden gjorde man dem med omsorg, därför blev de så vackra.
Får vi se vad du gör med dem?
kram

Line said...

For noen nydelige bilder!! Jeg blir alltid så glad av å lese bloggen din.. bla annet fordi jeg deler din fasinasjon for det som er gammelt og sjarmerende og som forteller en historie!
ønsker deg en koselig onsdagskveld :)

elin1976 said...

Hallo snuppa mi.
Knapper ja, det finners det mange av i dette huset. Har bare kasta alle i en boks og vips......ja så hadde vi så mange at prinsessa kunne lage smykker til hele hurven. he he. Jeg følte trang til å slette bloggen min fordi den var blitt litt for personlig. Ikke noe verre enn det. Jeg er med videre. Dere blir ikke kvitt meg så lett ser du. he he. Klem:O)

BO said...

Så masse skjønne knappar! Ser ut som drops...får nesten lyst å eta di! :-)

Ang. fotografering og lys, som du spurte om i bloggen min:
Skarpt sollys er jo ikkje så kjekt, pga. dei stygge skyggane dei gjev, "mysande" auge og nesten kvite felt. Overskya er jo det beste, men eg ser jo at her og kan det bli mysing, eller gråaktige bilete, rett og slett for mørke. Lyssetting er jo nermast ein kunst, så ein må vel berre prøva seg fram. Ein kan f.eks. benytta ei kvit papp-plate til å letta ei bilete. Dvs. at viss sola skin inn frå høgre, så gir den stygge skyggar på venstre side. Då kan ein ha denne papp-plata til å ta i mot lyset frå høgre, og dermed lette/lyse opp venstre sida (t.d viss du tok bilete av ein person).
Du veit sikkert dette sjølv, så håpar eg ikkje gnel om masse du kan! :-)
Bilete av ungane mine i skogen, synes eg hadde fint lys. Då skein sola, men alle trea vart som eit filter, og skygga, samstundes som dei slapp gjennom fine stråler.
Filter ja, det kan ein jo også kjøpa og bruka. Eg har ikkje brukt det så masse, men det fins masse artige filter, som kan skapa "dramatikk" i bileta dine (få fram skyer) osv.
Veit ikkje om du vart så klok av dette...
Uansett så er det lurt å sjå litt bevisst på lyset, samme kva tid på døgnet. Korleis det fell, og kvar skyggane er. Rett og slett tenk svart kvitt! Det er egentlig eit godt råd!
Forresten, mange fotografar elskar morgonlyset til fotografering. Det gjer eg og, men eg likar også veldig godt å sova...hehhee :-)

Beathe said...

Hei Aina:)
er ikke noen samler av knapper selv, men husker godt hvor morsomt det var å titte på min mormors knapper, store og små i alle fasonger;)Det er nok noe man var mer opptatt av før ja, en koselig hobby!
Ha en fin uke :)

Spets och snor said...

Hej!
Det är verkligen vackert med knappar och pärlemor. Du, mitt badkar kommer från Svedbergs. Det finns fortfarande kvar. http://www.svedbergs.se/2_2_produkter_.asp?PRODUCT_LINE_ID=91&PRODUCT_CATEGORY_ID=&PRODUCT_CARD_ID=80&PRODUCT_TITLE=Romantica+Badkar&SUBCATEGORY=

GAWO said...

Knapper samler jeg på, sånn i tilfelle jeg får bruk for en. Med mange nye klær kommer det en knapp i tilfelle en mister en, og da havner de nye oppi glasset. Men det er faktisk ikke ofte at jeg bruker noen av de.
Du har tatt fine bilder av dine knapper. Det ble nesten som små smykker når du viser det til oss i det rette lyset.

Lynetmor said...

Hei, så fine knapper :-)
Jeg har også noen sånne glass med knapper he, he.

JULIE K said...

He he ja jeg også liker å titte på knapper. Jeg blir alltid så nostalgisk da. Lekte alltid med knappene til mormor da jeg var liten. Syntes de var som små skatter, og den følelsen får jeg fram fortsatt : )

Hemma på landet said...

Åh, jag har älskat knappar sedan jag var liten. Minns en ask hos mormor som jag alltid höll på med. En bamsestor ask var det. Härlig bild.

Det blev bara ljus och lite tyg från Ikea idag.

Kramis


Jo, många hjärtan försvinner direkt. *fniss*
Kram

Guldkant På Livet said...

Hej Aina, vilklet härligt inlägg om knappar!! De är verkligen fina i burkar och och glaskärl och såna fina foton du tagit!! Tack för titten hos mej och snälla ord om mitt sovrum! Kul att du har lite bloggtid igen!! : ) Mari.

Karin A said...

Hej Aina! :) Kul att du är tillbaka här igen hos oss och delar med dig av fina bilder. Knappar är härliga - och speciellt då de gamla. Jag förstår dig att du gillar dem. Fina även som dekoration. Ha det fint och kram!

Hulda said...

Så fantastisk flotte bilder du har tatt, Aina! Det første var spesielt flott, så herlige knapper, og så flotte glass og bokser du har de i. Nydelig det bildet du har øverst, med rosene. Koser meg alltid masse her inne. :) God natt. :)

Sylvia said...

Heisann Aina, der var du jo! Så koselig å se deg igjen, vet du!
Jaaaa...knapper, det liker jeg også! Ser jeg noen fine knapper, særlig perlemors, ja, da kjøper jeg dem og legger dem nedi boksen min, jeg også. Såp tar jeg dem opp av og til for å beundre de. Har nesten ikke lyst til å bruke de, jeg.
Før i tiden pleide de å klippe av knappene på plagg dem kastet. Men da var de nok velbrukte. Nå kaster vi jo plagg som nesten ikke er brukt. Synd er det, faktisk!

Tilonino said...

Hei Aina

Så mange flotte knapper du har. Det er kjekt med knapper. Kjekt at du er tilbake igjen. Ha en fin uke. Tilonino

Nathalie said...

Ces boutons sont très jolis, j'en cherche des anciens en nacre , mais ici aussi les boutons sont très recherchés

chatrine said...

Flotte bilder, det er mange som liker knapper ser jeg (det gjør jeg også:) ) Enda flottere blir de når du har dem i disse fine eskene! Ønsker deg en flott torsdag:)

Anniche said...

Nydelige kanpper , og ikke minst enda flottere bilder! Dette kan du :)
Godt du jobber , hihi! Gleder meg vettu . Sorry , har ikke hatt tid å sett på mailen din ordentlig , det har gått mere enn i ett ....og i går kveld, var det plutselig bloggkaos , tjihi !
Uansett , det er helt sikkert helt OK!
Klem , og vi snakkes med

Naturegirl said...

Buttons are fun to examine..I only recently have placed buttons in decorative glass vessels and oh the beauty! I love the ones that give off light in the sun!! hugs NG

EVA AGNES said...

Tack för besöket. Jo, jag fick en katalog från Kate Forman Fabrics i brevlådan i dag.
Jag beställde en när jag var inne där.
Härliga bilder.
Kram Eva Agnes

Jen @ The Cottage Nest said...

I love antique buttons but I never seem to find any. Sewing is such a great way to spend your days.

Niesz Vintage Home said...

I LOVE vintage buttons! Colored glass and carved Mother of pearl are my favorites.

They look pretty in your glass jar.

Kimberly :)

Helene said...

Så fine knappe-bilder:-)Så sarte lekre farver sammen.Skjønner godt at du liker å se på dem, ja.
Flink til å ta gode bilder du:-)
Nåleputa med to knappenåler var helt herlig og i samme farver på paletten...du skulle hengt dem i rammer ved siden av hverandre der du syr...det hadde jeg gjort...
Ha en fin helg....og takk for titten.

:-) Helene