jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


PINCUSHION

(Foto: Aina)
Så her er min aller første nålepute da! Fargekombinasjonene ble bra men neste gang skal jeg prøve å bruke hvitt eller grønt stoff på undersiden for å gjøre det mer spennendes.
Tada! Here it is, my ever first pincushion! I love the colours and the combination turned out just great :) But next time i will trie white or green underneath to make it more interesting.

Ja jeg driver og syr og syr og jeg tenkte at jeg skulle vise noen av prosjektene utover. Her om dagen fikk jeg en forespørsel om å lage en nålepute. Ja, jeg har det ikke selv engang og dette var aller første gang. Ikke bare aller første gang til å lage en minipute, men også med denne teknikken. Jeg er sikker på at det finnes en lettere og bedre måte å gjøre det på, men uten bok å noen til å veilede meg er jeg allikevel ganske så fornøyd jeg :)

(Foto: Aina)
Noen små detaljer, selv knappehodene skal ha de rette fargene :)
A few details with rich coloured pinheads...It`s all in the details :)

As you all know by now i am working on a few sewing projects. The other day someone asked me to make a pincushion. I said yes without any hesitation even though i had never made one before. Uh..Well, I am a girl who`s up for a challenge. This is my ever first one and the technique was also my first trie. I am sure there is a better way to do it, but without a book and guidelines i am pretty happy with how it turned out :)

43 comments:

Poppins said...

Den blev jättesöt! Lade märke till att nålarna gick ton-i-ton :)
Ska bli kul att se dina nåldynor i andra färger också.
kramar

Trude said...

Så nydelig den ble, ønsker meg en slik en ja(",)Klem

Deb said...

It's beautiful Aina!! I love the fabric combination ~ it looks perfect!!

Debbie

Anniche said...

Såååå flott den ble!
Du er virkelig et naturtalent med symaskinen , jeg sitter her på vent- skal liksom komme noen kunder her...

Tilonino said...

Hei på deg!
Så søt nålepute, den likte jeg godt. Spennende og se hva annet du holder på med etterhvert. Ha en flott helg. Tilonino

Guldkant På Livet said...

Åh vilken vacker nåldyna du har gjort och såna fina foton!! Mari.

June said...

It's a lovely pincushion--I like it a lot and am sure the person you made it for will love it.

Jen @ The Cottage Nest said...

You did a great job. It turned out beautifully.

Hemma på landet said...

Vilken liten sötis, du gjort. Så fin. Kramis

Mia said...

Å vad söt! Vad duktig du är, kram!

Karoline said...

så enkelt og pent kan det se ut!!!! flott!!!
du er en stor inspirasjon for mange av oss. lykke til videre. jeg har trukket meg nå...se gjerne min side. stenger om en uke tid. takk for bloggvennskap. klem fra Karoline

HildeS. said...

Så søt og delikat nålepute.
Det var flott med den naturfarga linen til det mønstrete stoffet, men det er alltid spennande å prøve ut nye farge og tekstur kombinasjonar. Knappenålene var jo heilt perfekte til:o)
Ha ei finfin helg.

Connie W said...

You did a great job. It's a good size and the colors look so nice together.

elin1976 said...

Hei vennen.
Så utolig flott denne var. Jeg har heller ikke nåepute , så da er vi to. he he. Har aldri kommet på å sy dette men kansje jeg skulle hive meg på "i dag syr vi nåleputer bølgen" he he. Min hadde nok ikke blitt så flott dom denne. Ikke har jeg noe særlig fint stoff hjemme heller. Må ut å kjøpe inn litt til høsten.
Har planer om en tur til IKEA for påfyll av lin. Håper de fortsatt har dette.
I dag reiser vi til min søster. Det skal bli utolig koselig.

Ungene koser seg, fisker og leker. Vi sitter oppe lenge å (over)spiser god mat og drikker god drikke(!) Det kommer til å regne så vi har fått låne et kjempestort telt fra kommunen som de bor i. Så da kan det bare regne og tordne for min del. Jeg skal kose meg på "telt" fest! Må videre på blogg lista mi før jeg skal begynne å pakke og vaske.
Stor helge klem fra Elin:O)

Hulda said...

Kjempesøt nålepute, likte så godt fargekombinasjonene i stoffene. Nydelig. Ser at nålene også matcher. :)

karin a said...

Så duktig du är på att sy! Nåldynan var verkligen söt med fina tygkombinationer. Tack snälla för kommentaren hos mig, det gör absolut ingenting om du skriver brev. Bara trevligt ska du veta! Och kul att läsa om din entré. Det är inte lätt med entréer som ligger norrut men jag tror du har gjort rätt med städesgröna buskar. Därtill tycker jag det är vackert med vita perenner. Tack även för kommentaren om gåvan jag skickade till Kanada! Ha en riktigt skön helg. Jag hoppas du får tid till att ta det lite lugnt också. Klem! ;)

elin1976 said...

Kjære Aina
Ja jeg la merke til at Molly hadde lagt ned.
Dumt for hun har vært en inspirator for meg å jeg kommer virkelig til å savne henne.
Jeg blogger videre vet du.
Jeg har ingen grunn til å ikke det.
Ingen har sakt noe negativt om min blogg og meg som person så jeg har som sakt ingen grunn til å stoppe bloggingen.
Jeg har kun påpekt at mennesker har forskjellige grunner til å blogge og hver person må få lov å skrive hva de vil og bruke bloggen til hva de vil, uten at dette tas opp i plemun. Det kan da fort glippe ut meninger om andre som kan såre. Mitt råd er: Send en mail!
(hvis du skjønner hva jeg mener)
Tror at hvis man leser innlegget mitt igjen så vil man skjønn hva jeg mener, for i kommentarene fikk jeg følelsen at noen trodde jeg la ned for at jeg hadde fått kritikk for noe.
Den eneste kritikken kommentaren var fra anonym i går som påpekte at jeg burde tenke på at hun jeg kjøpte vasen av kunne bli lei seg hvis hun så innlegget.
Å da er vi tilbake på at hver person må få skrive hva de vil uten at man skal få kommentarer på dette i en negativ form. Jeg har jo svart denne anonyme ærlig.
Å det fordi jeg har mine grunner på hvorfor denne personen ikke kommer til å bli lei seg.he he. 'Men man kan jo ikk si alt her på bloggen heller he he.
Jeg bryr meg ikke så mye om dette lenger.
Jeg blogger videre og jeg er meg selv. Dere som kjenner meg fra før vet jo hvem jeg er og hvordan jeg er.
De nye som kommer til får bli kjent med meg gjennom den nye bloggen.
Ser at denne greia blir en spiral etterhvert for det nevnes i andre blogger. Jeg har bare kommentert utviklingen som jeg synes er negativ og som vi forhåpentligvis kan bli kvitt. Men det fikser vi!
Her er det med det samme. Jeg har nye prosjekter, mannen holser på å klikke at alle prosjektene og prinsessa hun, ja hun har blitt hekta på et slags nettspill.
Ha en fin dag vennen. Sier til deg som til noen andre er inne i denne verdenen. Jeg er glad for at du er den du er:O)

Nonnie said...

This is so sweet. I love the combination of fabrics.

monique said...

Wat een leuk speldekussen zeg.Leuke stof combinatie.
Groetjes,
Monique.

Niesz Vintage Home said...

Very pretty! And I really like the pearly pink pin. :)

I need to make myself a new pin cushion. The one I have now doesn't have enough weight to it. I keep knocking it off he table with the slightest touch.

I think I'll try to fill a bottom layer with sand, then the cush-y stuffing.

Thanks for sharing your lovely pictures...very motivating!

Kimberly :)

LantlivsAnette said...

Åhh så fint ! Till och med nålarna matchar ! det är bra det ...
Kram Anette

Flower Power said...

Så flink du er!:) Jeg har heller ikke nålepute, så jeg må nok lage meg en nå...Det var da veldig flott med rosa og hvitt til naturlin! Ja, jeg la merke til at knappenålen matcher:)....hihi.
Stå på Aina!...gleder meg til å se hva du holder på med nå...*hint*:)
Ha en produktiv helg foran symaskinen (?)....:)

Kreoline said...

Hei igjen Aina, lenge siden sist nå. Du har lagt inn så mye flott, har nesten ikke tid til å lese alt. Men, knappene var så skjønne, jeg har samlet på knapper i mange år. Så også de nydelige mormorrutene du har laget, det var også mitt prosjekt i sommer, jeg hekler og min mor fester trådene, herlig. Takk til deg for de skjønne kommentarene du legger igjen hos meg gang på gang, kjekt å se at du savner meg, har savnet deg også vet du. Har ikke tid til blogging eller kommentering for tiden, etter ferien har det gått i 100, flytting og stress. Når jeg kommer i orden skal jeg prøve å blogge litt i ny og ne, er litt lei for tiden, men har heller ikke lyst til å gi det helt opp.
Vel Aina, hyggelig som vanlig å titte innom hos deg, nå må du ha en god helg og ta godt vare på deg selv. En stor klem fra Mona.

Villa Utsikten said...

De ble kjempe søte! Og så gjennomført med matchende farger på knappenålene da!
God helg til deg!:)

Elzste said...

Vilken fin nåldyna du sytt. Har du helt slutat med hjärtan? Och i inlägget innan har du knappar som skulle passa perfekt till ett örngott som jag har. Jag hoppas att jag kan hitta sådana i stan när jag ska in nästa gång.
Trevlig helg.
Kram Elzie

Naturegirl said...

LOVE it!! Great first attempt..did you fill with lavender.oh.o.o. wouldn't that be nice!
Your kitty on the right side bar looks just like my two
~black jewels.~ come by and see! Have a great weekend.hugs NG

daisy said...

Den nåleputa ble skikkelig fin! Så søt og romantisk!

Har forresten også en knappesamling, som den i ditt forrige innlegg, som jeg har fått av min farmor. Husker at vi pleide å leke med den da jeg var liten, og late som om knappene var penger..! :)

Anna Lisa said...

Du er virkelig flink med syinga:) Driver å syr gardiner sjølv eg...men har liten tid for tida....jobber mye. Men er endelig på nett igjen da:) Herlig, Har savnet alle bloggvennane mine. Ønsker deg ei god helg og fin aften.Klem

Katarina said...

Hei Aina! Beklager for at jeg ikke har svart deg tidligere ang amsterdam spm mitt.Hvis jeg drar tror jeg nok jeg drar alene..og til våren..når tror du det er best? Har du noen hotell anb? Flott nålpute forresten. ha en riktig god helg!!

Hemma på landet said...

Åh, vad kul med bordet, gumman. Hoppas att du ska trivas med det. Men det gör du nog...Puss

Pia..... said...

Hej så fint du syr ..du min inspiratör till att sy:) snart är mina knappar slut..dvs de vita..får åka hem till mamma och rota fram mer...burken den var fin den med..ha en trevlig helg..PIA

mona said...

Så flink og dyktig du er,den ble jo kjempesøt ! Helt mine farver også,elsker lin....kombinasjonen av stoffer kan du,ja !!!! Og denne hadde nok vært fin som sofapute også (dog litt større...)....hihi.. :) Får så lyst til å ta frem symaskinen når jeg ser allt det fine dere syr,sydde masse før,tok til og med imot bestillinger på klær......!! Men jeg har inntatt to av bordene våre til mine sysler,så om maskinen tar det tredje,ja da blir jeg vel satt på gata.... :( Savner et ordentlig hobbyrom med GOD PLASS....knappene dine var forresten nydelige,kansje jeg må snoke i bestemors sysaker,eller mammas ! Kos deg,og ha ei super helg :)

Sylvia said...

Kjempefin!!!! Jeg ser du kan det!
Jeg liker også best å sy på "frihånd". Det blir jo litt "shabby shick" synes jeg, hvis ikke alle sømmene er rette osv......bare sjarmerende.
Gleder emg til å se flere prosjekter fremover. Så spennende!
God helg!

Anemone said...

Takker for langt og trivelig innlegg inne hos meg.

Synes denne blggingen har bare positive sider jeg. Så masse positivitet og kreativitet.
Treffer nye folk og vekslier litt tanker og pussel. Passer meg utmerket i alle fall.

At noen "surgulp" og "forståsegpåere" også kommenterer og kritiserer her inne hever jeg meg rett og slett over. Men stygge innlegg som ble gjort hos Johanna, det er uakseptabelt.
Tenkte faktisk litt på det i går at det kan jo være noen som bare tuller også da, barn f.eks....

Husker nå vi tulle-ringte når vi var mindre. (10-12 år).. Vi ringte kiosker og lurte på om de hadde Kong Olav i eske ??? Det hadde de fleste, og da sa vi FY FY !!! Slipp han ut !!!

Elllers mye regn har vært de siste dagene ja. Har høst følelse rett og slett. Rått og kaldt. Noen trær begynner faktisk å skifte farge også.

Tråler nettet for å finne en rimelig plass med sol jeg nå. Har en uke ferie igjen, heldigvis...

Håper du får det rommet ferdig nå da, ha i alle fall en kjempetrivelig helg, og så skrives vi.

Her kommer en lang god klem over alle landegrenser ----------->

Angela Louise said...

Hi Aina, I think your little pin cushion is so nice. I really like the lovely piece of fabric you have used to contrast so nicely with the rawness of the linen(?).
And the buttons on your last post- lucky girl to have such a selection of vintage ones.It's very hard to find many here in Australia I think because it is so new a country by comparison to others and many people had quite a poor start...not many material possessions etc.
I wanted to tell you exactly where I live...Cabarlah is just outside Toowoomba in southeast Queensland about one and a half hours drive from the famous Australia Zoo that the Irwins own. It is a great place to visit. I think the little rare animal Steve and Terri would have been trying to find would have been a bilby or maybe a rarer species of wallaby because the little grey waalabies we have are quite common. They come across in groups of four to six.Still, they are very cute! Especially the joeys.
Seems like you have been doing a lot of creating and that is always great to hear. Enjoy it while you are on a roll,
Best wishes to you my faraway friend,
Angela.

Saint-ange said...

Bonjour Aina,
I has taken lessons o sewing for a few weeks...
i would like soon to make a pretty pin cushion like your...
I love all the vintage linen
friendly of Provence

Andrea said...

ååå Du og du. Den nåleputen ble jo kjempe fin. Du er kjempe flink syns jeg! Så fint du har tatt bilde av det også. Så fint stoff du hadde i midten i det syns jeg, litt rosa og hvitt. Håper alt går bra med deg, du hadde så mange fine knapper i forige innlegg. Ønsker deg en fortsatt fin helg. Klem

Anita said...

Heel leuk, je pincushion! Yes, it's sooo cute!

So if you need inspiration for more pin cushions, have a look at mine that I sewed last winter:

http://ein-stueck-garten.blogspot.com/2007/01/quilting-vintage-heart-cushion.html

Ik wens je en ... wonderful week-end!

XoX, Anita

Elzste said...

Det låter jättespännande. Ska bli intressant att se vilken butik det blir.
Kram Elzie

sublim design said...

Men, vilken smart och fin idé!
Att sy sig en nåldyna.Då kan man ju bestämma själv hur det ska se ut.
Den var verkligen jätte söt.
Men vad har du fyllt den med inuti?
Ha, en trevlig helg
/S

restyled home said...

Hi Aina!

I have visited before, and every time I do, I am struck by the beautiful photos you post and the creativity that is yours. Your blog is absolutely lovely and is a joy to visit.
You can sew, too??!! Not fair!!

Linda

daria said...

kjempefint!!! jeg må nok sette i gang en liten produksjon av nål puter slik at det blir orden på mine nåler.

kos deg:)

Sol said...

Stemmer i med de andre...veldig fin. Jeg hadde trengt en ny nålepute jeg også. Har bare en gammel trist en.... Søndagsklem.