jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


OH, WHAT A DAY

(Foto: Aina)

Heisann Jenter! I dag har det vært en herlig dag med sol, blå himmel og deilig frisk luft. Det venter oss flere regnfulle og kalde dager til uken, så denne dagen var vi nødt til å utnytte. Jeg og vennen tok oss en tur, kameraet fulgte med, og her har dere noen øyeblikk av min Søndag på vandring gjennom et par offentlig parker med både vekster og dyr..Håper dere også hadde en herlig Søndag, hva gjorde dere? Aina

(Foto: Aina)
Blomsten var skjønn og bia jobbet videre uten i hele tatt og ense meg..
Beautiful flower and a Amazingly hard working bee, it didn`t pay any attention to me..(Foto: Aina)
Koselige ender i dammen..
A pond filled with happy ducks..


(Foto: Aina)
Parken har et stort område fyllt med rådyr og andre små dyr som f.eks den høna du ser bak der...artige høner :)
The park is divied into areas of green spaces and fenced areas filled with a huge selection of animals, here a few roedeer and of course those funny chickens :)(Foto: Aina)
Etter rundene i parkene havnet vi ved Pannekakehuset som de kaller det her. Der kan du få kjøpt pannekaker med ost, ananas, eple, sukker, honning, bacon osv.. Vennen endte opp med dette, "poffertjes". Det er på en måte en minivariant av pannekaka, og ved siden deilig vaniljeis, krem og flormelis på toppen, JUMMY!!
After a couple of hours, we ended up at the "pancake house" They have a huge variation of pancakes, but we bought these, "poffertjes". A kind of tiny pancake, with lovely vanilla ice cream, cream and icing sugar on top of it. JUMMY!
What have we been up to today? Wandering around, having a good time in the park. The day was sunny and warm, It couldn`t have been better really.
I hope you had a lovely Sunday as well. What did you do? Aina

44 comments:

Kreoline said...

Hei Aina, for en herlig dag du har hatt, så koselig med rådyr og høner sammen. Den pannekaka så jammen deilig ut, nå ble jeg gottesyk, får ta meg en tur ut og kjøpe noe godt, hi,hi. Ellers har mitt helgeprosjekt vært å bli ferdig med duken min, mangler kant og blonde, så den blir nok ferdig til uka. Må ut å kjøpe blonde i morgen, hadde ikke nok. Ellers har det regnet en del her i dag, så vi har holdt oss inne, til og med pusen gidder ikke å gå ut i været, han er for det meste inne, sover eller leker med lekene sine, hvis han ikke da ligger og kikker på marsvinet, det er kjempespennende, helst ville han nok hatt kloa i hamsteren, men den er satt inn på et rom for seg selv, det er jo min "gullunge" så henne er jeg redd for. Reiser vel på hytta til helgen, skal bli godt å få slappe av litt og ikke tenke på noen ting. Ha en fin uke Aina, kos deg masse.

Anemone said...

Ser dagen din har vært bra, og med litt mindre mennesker enn i går.

Finvær og sol til deg da, her har regnet bare øst ned og det blåser ganske så sterkt. så nå daler vdet vel endel av det fargesterke løvet.

For min del har det vært greit med en "inne" dag. Hadde jo bursdagsfeiring i går, og da er det godt bare å ha en lat-dag også.

Håper nå for all del du ikke tok mailen min alt for ille opp. mente ikke å "trå over streken".

Fortsatt fin søndag kveld.

Anna Lisa said...

Hei!! Så koselige bilder du har tatt på tur i parken i dag:) Artig å se på. I dag har det vært pøsregn her. Eg bakte boller på formiddagen og gikk en lang tur med Tuva i vogna. Endte oppe på fotballstadion der gutten min på 9 år spillte fotbalkamp. Sto og heiet på han og etterpå kom Håvard og hentet oss,og vi kjørte og kjøpte oss mat på restaurant og kosa oss. Ein fin søndag er over. Ønsker deg ein fin søndagskveld. Klem

Heidi said...

It was so beautiful here in Holland today, wasn't it! You can see some photos of the toadstools I took in the woods on my blog. It is how I spent my entire weekend, enjoying the woods at our cottage in the north.

It has been so long since I have had poffertjes. They looks so delicious!

~~ Heidi ~~

mona said...

Å,så fin en søndag dere har hatt,og så fine bilder...hadde ikke klart å gå fra de nydelige rådyrene,jeg.....de er bare så søte ! Men pannekakene så jo deilige ut,sikkert veldig godt etter en herlig dag ! Jeg har vært både på fjellet og i fjæra idag,plukket stein og mose,til et prosjekt. Og nå fikk jeg jammen invitasjon til enda en utstilling,så her blir det action,fremover !!! Kos deg :)

Mia said...

Heia vennen! For en herlig dag dere har hatt. Det er jo så deilig med slike godværsdager, når man kan tusle rundt og nyte livet, naturen, dyrene... og pannekakene! Det så bare deilig ut, alt sammen. Det har vært herlig vær her også, faktisk mye fint vær i det siste, men dagen idag har jeg brukt til safting... Jeg holder på (ja, faktisk ikke ferdig enda...) å koke saft av solbær, som vi plukket i august. De havnet rett i fryseren, men nå koker jeg saft altså, og det tar sin tid...

Jeg er jo nylig hjemkommet fra Danmark, og ser at du har vært virkelig aktiv på bloggefronten imens. Mange koselige innlegg, og så flink som du har blitt med heklenålen da... Jeg er virkelig imponert (jeg holder fortsatt på å avslutte trådene i mine granny squares...)

Tusen takk for tilbudet om å skaffe blonder til meg. Det setter jeg virkelig pris på. Kanskje kan jeg komme tilbake til det om litt. Jeg må prøve å få litt oversikt hvor mye jeg faktisk trenger. Nå har jeg fått tak i mer stoffer, så det blir nok et teppe av det hele etterhvert.

Emmeline said...

For noen fantastisk vakre bilder du har tatt i dag. Jeg vil også være med på det pannekakehuset, for en fristelse...nam nam!

Takker for koselig hilsen på bloggen min i dag. Jeg er egentlig litt sånn i en usikker periode for tiden; hva skal jeg gjøre videre med huset mitt? Male gulver i stuen? I gangen? På soverom? Skifte tekstiler på kjøkkenet? Ny sofa og farger i stuen???? Hmm ikke alltid så enkelt å bestemme seg for hvor man skal starte.

Hjertene ja; teksten er rett og slett strøket på med overføringsark fra printer.
Ikke vanskelig i det hele tatt.
Skjønner at dere i Nederland går glipp av noen irriterende kunstnere for tiden. Men hvis du går inn på nettsiden www.side2.no så er dette berømmelige stuntet med video på hele forsiden...
Det er nesten verdt å ta en titt; bildene er helt grusomme spør du meg!! Så ikke skjønner jeg at de er verdt så mange millioner???
Hehehe: Ha en fin uke. Klem

Karin A said...

Hej Aina, vilke härlig söndag du verkar ha haft bland blommor och djur. :) De där pannkakorna ser verkligen inte dumma ut de heller. Minns faktiskt när jag var i Holland för massor av år sedan och då hamnade vi såklart på ett pannkakshus och visst smakade det gott. Min helg har varit fylld utav arbete och mindre trevliga saker och sen har jag fått mig en liten förkylning. Vi får hoppas att veckan som kommer bjuder på lite bättre saker. Så ni väntar sämre väder? Här verkar det tvärtom som om det är fint väder som är på gång. Den här hösten har till skillnad från sommaren bjudit på riktigt fint väder. Ha en fin ny vecka! Stor kram och go natt. :)

Ellie said...

Ser ut som du har hatt en perfekt dag! Nydelige bilder, og pannekaker med is så bare utrolig godt ut for et matvrak som meg ;-). Her har det også vært en strålende dag, selv om jeg med skam må innrømme at jeg har tilbrakt mesteparten av den innendørs. Håper du får en fin uke!

Lime said...

Men oj vilken härligt söndag du har haft. Ser nästan ut som en fin sommardag :-)

Ha en fin vecka!

Angela Louise said...

What a lovely day you have had...and a well deserved rest I think. Everything looks so beautiful. I would love to have grass that green. Once again the weather is getting hot 3oC and dry. I hope it storms soon.
My Sunday was spent packing and getting my youngest son Sam, off to year 7 camp. He is going to Sydney to see all the sights including Taronga Park Zoo and the Opera House and then they are off to Canberra and the snow fields. They will be gone a week and I already miss him...sigh. Would you believe that the bus trip takes 13 hours. They left yesterday at 5pm and they would be travelling all night virtually nonstop! Makes me tired just thinking about it!
A great week to you and a big hug from Angela.
Oh!You must take a look at my blog so you can see some of the wildlife I have here. We did manage to touch it...scary!

elin1976 said...

Heey Aina!

Håper du har fått den mailen jeg sendte igår....hvis ikke ja da ringer jeg for denne pcen skulle virkelig vært bytta ut. Den kever sitt eget liv og det passer ikke alltid med det jeg har tenkt.
Herbegynnte høstferien på fredag så nå har prinsesa fri i en uke før vi skal reise en uke til Spania. Skal bli koselig å ha henne hjemme i noen dager.
Været er begredelig så vi får finne på masse inneting. Ikke problem for min del for jeg har masse som skulle vært gjordt.
Prinsessa skal på travbanen på tirsdag og torsdag med Christy som jeg er tante til( hun er 22) Christy trener travhester og det passer jo prinsessa perfekt. Så da får jeg pakka litt og fiksa litt til vi skal reise(kan ikke fordra å ha masse mennesker rundt meg når jeg MÅ tenke. he he)
Jeg har forsømt denne stakkars bloggen nå i en hel uke så nå skal jeg inn til samtilige og ta meg en prat.
Ha en flott mandag. Masse klemmer fra Elin:O)

Clara said...

Tack för att vi fick följa med på din härliga söndagspromenad...och pannkakorna smakade MUMS :=)
Själv var jag ute hela söndagen och "höstade" i trädgården....staplade undan alla trädgårdsmöbler, krattade och fixade...skönt att ha det gjort. Nu kan man koncentrera sig på sitt skapande....det är därför jag älskar hösten....för då kan man med gott samvete sitta inne och sy/skapa...utom när det erbjuds så fina dagar som igår vill säga....då får man ju ta tillfället i akt och njuta av sol och frisk luft!!! Din bild med den lilla hyllan och ljuset var ju för mysig....du är duktig på att ta interiörbilder!!!!
ha det nu så gott och var rädd om dig...KRAM!

Hulda said...

Ser ut som du har hatt en fin søndag. Mye fint dere har sett på turen, og de pannekakene så deilige ut. Skulle gjerne smakt på de ja. ;)

Jeg har holdt på med hobbyting i helga, har også vært hos foreldrene mine og lekt med Emmavalpen. :)

elin1976 said...

Merkelige greier det derre med mailen for jeg bruker jo mailen hver dag og sender til andre. Hm......mystiske greier. Vi får vel dta det snart på gamle måten!
Uff og uff det har ikke vært meningen å høres stresset eller ikke ha så god tid.
Det beklager jeg kjempemye for det har ikke vært meningen med innleggene mine at du skulle få følelsen av at jeg ikke har god tid lenger. Jeg har massevisk av tid å ta av:O)
Ha en fin dag:O)

monique said...

Hoi Aina,
Wat een mooie foto's zeg!
Wat hadden we toch geluk met zo'n mooie dag!
Wij zijn naar het bos gegaan en hebben daar heerlijk met de honden gewandeld.
Groetjes,
Monique.

Malinken said...

Hei Aina, takk for kjempekoselig melding! Flotte bilder du har tatt, ser ut som om dere koste dere masse på tur dere også:-)
Dette med å glede seg til jul som du nevnte i kommentaren din, er litt et toegget sverd for min del. Jeg har alltid vært glad i julen og har begynt å glede meg tidlig, men de siste par årene har mesteparten av julen handlet om sykdom og stress. "Klok av skade" har jeg i år bestemt meg for å begynne tidlig (har allerede kjøpt den første julepresangen.. ) i håp om å få julen "tilbake" hvis du skjønner. I år vil jeg kose meg med forberedelsene, og ikke bare tenke på alt jeg ikke rekker/skulle/burde ha gjort, men som det ikke blir noe av fordi jeg ikke orker, eller tiden ikke strekker til...
Vi får se hvordan det går, hehe.
Ha en flott uke!
Varm høstklem fra meg:-)

signe said...

Åh, en sån härlig dag ni ser ut att ha haft! Här var det småregnigt, trist! Städade lite och så var jag på dop och det var ju trevligt!
Va det såg gott ut med pannkakorna! :) Kram

Hemma på Landet said...

Hej vännen!
Vilka underbara bilder du har tagit. Man blir glad av dem.:-) Kram Stina

Körsbärsgården said...

Hej!
Jag förstår att julen känns avlägsen för Dig, det ser ju nästan ut att vara sommar hos Er!

Här har rönnarna inte ett löv kvar och många av björkarna har också tappat alla sina gulnade löv. Det blåser från norr, vimpeln står rakt ut, och det är ingen vidare värme ute. Hösten har oss i ett fast grepp och dess värre också höstförkylningarna...

Önskar Dig många varma, fina dagar ännu och tror att julkänslorna smyger sig på Dig också, även om de väntar en stund ännu. :)

Kram från Karin.

Michele said...

I don't know how I came across your blog, but it is lovely. I enjoyed all your beautiful pictures and the poffertijes look yummy. I will mark it as a favorite to I can return.
Michele

Guldkant På Livet said...

Vilka helt underbara bilder du fotat Aina! Och den sista, gud så sugen jag blir!!! Mari.

Pia..... said...

Hej...ååååhhhhh..vilken mysig dag..och vilken avslutning..mums...såg verkligen gott ut...PIA

Anonymous said...

Hei.
tenkte nettopp på deg, så kommentar fra deg hos elin før i dag. må innom henne og beundre tilda dukkene hennes. utrolig hvor fort hun er blitt veldig flink med de!!! tuden takk for hilsen, var innom siden min for å ta den bort, og syntes det så ut som det var kommet en hilsen til- og det var det- fra deg:) så koselig!!! jeg har tittet litt innom blogger selv om min er nede. i det siste har jeg faktsik vært på ferie både med og uten barn,sistnevnte var helt utrolig deilig, har ikke skjedd siden før vi fikk eldstemann på 4.5 år nå. så må innrømme at det var godt. overgangen til jobb i dag var stor, men godt at jeg har fri hver onsdag, det deler uken veldig fint opp. kunne hatt enda en fridag, jeg...;) men a hadde det gått vel utover økonomien, og jeg er jo glad i butikker ol, så sånn sett er det nok ingen god ide...!!! ellers går det stort sett litt i ett her, men vi rekker å kose oss også. det er en travel, slitsom og herlig tid det å ha små barn. strikker og hekler nå viftekant, veldig fornøyd med sistnevnte...har aldri kunnet slikt;) er til et babyteppe til en venninne som snart får en liten jente. kan du hekle? har lyst til å lage sånn teppe med mormor ruter eller hva det heter.men aner ikke hvordan, men det finner jeg vel ut av.
fantastiske bilder du har tatt, nydelig lys i bildene. ser ut som du har det bra, det er godt. lover å stikke innom. og så får jeg se om jeg lager en kjedelig litt enkel blogg med innlegg en gang i blant når det blir skikkelig mørketid. kos deg videre.
tar nokvekk siden min. men du kan nå få mailadressen min om du vil.
karoline.leversen@hotmail.com
stor klem fra Karoline

Hemma på Landet said...

Bra att ni har lite roligt i min blogg du och syster din...hehe
Kramis

Nygammalt said...

Vad mysigt ni hade det i söndags. En helt perfekt dag med andra ord. Kram.

Helene-Årets gleder said...

Hei, Aina..

For en perfekt søndag...rådyrene var bare helt nydelige.
Du tar så fine bilder....

Vi tittes.

:-) Helene

Tilde said...

En sån härlig söndag du haft, jag tog också en långpromenad med man o hundar , men vi gick i tall o granskog, o plockade lite mossa bla.Inga söta rådjur hos oss.
Ha en bra vecka Aina
Kram Tilde

Niesz Vintage Home said...

Lovely pictures!
It sounds like you had a perfect day...and a yummy dessert.

It was a laid back Sunday for me. A little sewing, a little puttering in the garden.

Kimberly :)

Anita said...

First of all, your "enjoy your week-end" picutre is lovely and I am glad to learn that you have a nice Sunday, too!

Oh yes, Dutch poffertjes! They sell them on Christmas markets here in Germany and they are very popular - and very Dutch!

We've been away to Berlin last Saturday (great trip) and on Sunday, we enjoyed the wonderful weather outside and relaxed in the garden.

Enjoy your week!

Groetjes, Anita

Beathe said...

For en pannekake!
Har vært på ferie i Nederland for mange år siden , og de pannekake restaurantene der nede var helt fantastiske, vil ha slike her også!
Så veldig nam ut , er veldig glad i søtt;)
Den parken så kjempekos ut, så herlig med dyr i parken da, kjekt for både stor og liten.
Vi hadde nok ikke så flott søndagsvær, men dagen ble brukt i hagen , alt skal ryddes og pyntes til visning på søndag....
Håper du får en herlig høstuke Aina, klem:)

Yolanda Elizabet said...

Yes, poffertjes are very nice to eat, rather yummy in fact. I like eating them too, especially in autumn after a nice long walk. Last weekend was great, wasn't it? Such lovely and sunny days. You don't get them a lot in October over here.

I went for a long walk in the forest and along the beach.

Clara said...

Nu finner du dina favoritfigurer inne i Linneskåpet igen ....:=) Kram från Clara

Mor Grethe said...

Takk for koselig besøk på bloggen min. Så deilig dag dere har hatt.. Pannekakehuset på Bærums verk er jo et must når en har med ungene dit, godt er det. Koselige parker du har i nærmiljøet ditt da.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Tea Time and Roses said...

Your photos are always so lovely...simply beautiful. The pancakes look so yummy, and with ice cream on top! I must give that a try!

Smiles...

Beverly

Mia said...

Åå vilka underbara bilder! Särskilt den sista var ju bara mums.. ;-) kram vännen!

Anemone said...

God morgen Aina.

Sitter her en tidlig ondag morgen, klokken er 0655. Håret ennå ikke tørt etter dusjen. Kaffen varm. Gruer meg til å gå på jobb, det SIL regner og blåser så ute.

Trøtt og har mest lyst til å være hejmme og kose meg med småting, men men Håper helga kommer snart og en kan slappe av hjemme igjen. Jeg er et skikkelig hjemmemenneske jeg skjønner du :-)

Ikke sofaen i går nei. Var på et møte, for så ta noen knekkebrød for så å gå til sengs. Så reve-skinnet fikk være i fred.

Det reveskinnet har vært min mormor sitt. Det ble vel brukt til å ha over skuldrene når de skulle være fin for noen år tilbake. I dag hadde en vel blitt sett på som en dyrehater med slik pynt tenker jeg.

Ha en fin fin dag, når du nå vokner og ser dagens lys.

chatrine said...

Så koselig tur! Flotte bilder, og den der pannakaka så go ut!! Jeg elsker sånne søt-saker:) Savner jo godt vær og kafeer når jeg ser dine bilder. Her er det jo snø...brrr... allerede. Så det går hardt utover ved-sekkene om dagen:)
Ha en super dag!
Klem fra meg:)

WhiteVintageDreams said...

Pannkakor...mmm, jag e jättehungrig. Dags för lunch :). Låter som en härlig dag :).
Kram

Sylvia said...

For en koselig søndag dere hadde. mange skjønne bilder, og de pannekakene...!!!! Mmmmm...tror jeg må bake, jeg! det er det jeg gjør når jeg er rastløs, BAKER!!!!! Har du forsøkt det?
Så du har ikke noen ideer på hva du skal lage. Mitt problem er HVA jeg skal begynne på å lage. Luxus-problem heter det visst!
Jeg får veldig inspirasjon av å gå i butikker, feks spesialbutikker med klær eller gave og interiørbutikker. Først faller jeg jo for tingen, og ser så på prisen...og tenker: dette her kan jeg gjøre, og det vil ikke koste meg en tredjedel engang!!!!

Noen ganger ser jeg saker i Interiørmagasiner, og får inspirasjon der.

Men vet du, det er lov til å ikke gjøre noen ting. Bare kose seg med alt annet....og da skal du se inspirasjonen kommer flyende..... Synd vi bor så langt fra hverandre, da Aina.

I dag har jeg fri, men bruker dagen på skikkelig rengjøring. Dumt, for jeg har jo så lyst til å produsere, men da gleder jeg meg ekstra til jeg er ferdig med dagens gjøremål.
Lykke til....inspirasjonen er kanskje kommet tilbake? Veska jeg nevnte da?
Stor klem fra meg!

Anonymous said...

Å himmel og hav, jeg hadde vel hylt av fryd og glede ved å få lov til å hilse på de herlige rådyrene!!! De er jo bare såå skjønne!! Jeg ser rådyr og elg nesten daglig til jobb, toget kjører fordi skaukanten og en del jorder i Stokke og Sandefjord, og der er de. Her en morgen stod det 4 stk sammen i den ene enden av jordet og ved neste jorde var det to til. det er så koselig :)

Vi har vært på søndagstur som vanlig ved sjøen, vi gikk ganske langt faktisk og fikk trimma oss skikkelig :) Det var nesten sommertemperatur her da, og kjempeherlig :)

Olstad said...

åhh for en fin dag det høres ut som og for en god dessert som vises og jeg som har lyst på noe godt fra før.. hmf men jeg tror sannerlig jeg har masse ting i kjøleskapet/fryser så jeg kan lage noe tilsvarende. Siden knerten og jeg hjemme alene skal nok det bli kveldsmat i dag tenker jeg. Her er forøvrig spådd snø så jeg får ut å sette på vinterdekk på bilen jeg gruer og sant og si hvorfor er en gift om en ikke skal få hjelp til slikt jeg innser at om jeg venter til mannen kommer hjem rundt midnatt det snør og jeg ikke har gjort det kommer han til å fikse - tror jeg er så sleip...

Beth said...

En liten hilsen fra meg. Måtte bare si det: Pannekaker med iskrem, det så jo bare sååååååå DEILIG ut!! hihi..

Klem fra Beth på Buer :)