jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


A STAR IS BORN


(Foto: Aina)

Hva gjør man når en har sydd og sydd og ikke har lyst mer? Og hva gjør man når man ikke lenger føler noen inspirasjon eller entusiasme? Jo, da besøker man en bloggevenn og spør om råd. Deretter setter du deg ned med en god kopp te, tenker over råda og blar i gamle blader. Under en høy stabel med blader finner jeg et gammelt Vakre Hjem & Interiør, juleutgaven 2006. Jeg får øye på en juledekorasjon og plutselig vet jeg det. Ideen er enkel, men allikevel i mine øyne vakker. En stjerne blir født..


(Foto: Aina)
Disse materialene ble brukt..Filt, sytråd, tynn sølvfarget ståltråd, lysegrønt blankt broderigarn og små vakre prismer..
These materials were used...felted fabric, sewing thread,thin wire, light green embroidery thread and pretty small prism...


(Foto: Aina)
Dekorativt i juletreet, vinduene osv..
Pretty as window decoration, in your Christmas tree etc..


(Foto: Aina)


(Foto: Aina)
Synes krakelert glass er så vakkert..
I really love crackled glass..

What do you do if you just have had enough of your needlework, and your enthusiasm and inspiration is gone? You visit a blogfriend and ask for some advice.Then you make a good cup of tea, think about what she said and look through old magazines. And then suddenly something catch my attention. A beautiful Christmas decoration, and then i know. The Idea is simple byt yet wonderful pretty. A star is born...

70 comments:

Poppins said...

Dina stunder utan inspiration kan nog inte vara så långa! Du verkar alltid vara så kreativ. Och ditt hjärta blev så vackert!!! Jättefint!
kramar

Ellie said...

Så nydelig stjerne! Likte spesielt godt slik du hadde sydd med grønn tråd rundt kanten. Slike blir jo perfekte til jul! Det er fint når man får ny inspirasjon og ny giv, selv om din ikke var borte så lenge, synes jeg! Du, på Garnstudio er det faktisk en hekleskole med illustrasjoner, slik du etterlyste. Her er adressa: http://www.garnstudio.com/lang/no/skole/hekle_index.php. På menyen på venstre side kan du klikke deg frem til de ulike maskene. Smart, hva? :-).

Blokking er noe jeg gjør for å spenne ut arbeidet, slik at mønsteret kommer bedre fram. Jeg væter rett og slett rutene og spenner dem ut mot et mykt underlag, jeg brukte et stort badehåndkle brettet i flere lag. Poenget er at du skal kunne stikke nåler i det. Til større ting er en madrass f.eks. perfekt. Jeg har brukt senga mi før, og det gikk greit så lenge jeg hadde godt med håndklær over, men da er det jo en fordel å gjøre det tidlig på dagen, slik at man ikke må ligge på nåler om natta ;-). Altså, man spenner rutene (eller hva det nå er man skal blokke) ut ved hjelp av knappenåler, slik at fasongen blir jevn og pen. Det er viktig å bruke rustfrie knappnåler! Ei venninne av meg hadde strikka en stor duk i kunststrikk til en 50-års presang, og ta hun tok vekk nålene, var det rust på duken! Heldigvis fikk hun det bort, men det er ikke så morsomt om mangfoldige timers arbeid blir ødelagt. Det er sikkert mange som har mye mer erfaring med blokking enn det jeg har, og kan gi bedre forklaringer, men dette er iallefall slik jeg gjør det.

Så du hutrer og fryser, hva? Det har jeg gjort i dag også, det var det rim på bakken til langt utpå formiddagen. Jeg er forresten enig med deg, sterk vind gjør at det virker skikkelig surt! Vel vel, vi får drikke noe varmt og pakke oss inn i ullteppene. Det hjelper :-) Ha en fortsatt god kveld!

En Doft Av Danmark said...

Hej Aina!
Vilket vackert hjärta du har gjort! jag gör mycket pyssel, men sy kan jag inte, så jag blir lite avundsjuk. Tusen tack för dina vackra ord! Du gör mig sååå glad.
Bamsekram
Dorthe

Hulda said...

Dette var da veldig flott! Så enkelt, og så stilrent. Nydelig stjerne og søtt med den lille prismen. Jeg liker også veldig godt slike glasskuler med krakkelert glass. Så fint :)

Når jeg ikke har lyst til å sy meg tar jeg pause, finner på noe annet. Da får kundene vente. :)

Hulda said...

sy MER skulle det være, ikke MEG. HEHE..

En Doft Av Danmark said...

Skrattar....jag är visst som Hulda...skriver fel. Jag menar ju naturligtvis STJÄRNA.
Kram igen Dorthe

karin a said...

Hej vännen! Vad kul med ett nytt inspirerande inlägg i från dig. :) Visst är det helt fantastiskt vad mycket inspiration man kan få genom att kika runt bland andra bloggar; jag har fått mycket gjort och prövat mycket nytt på grund av allt kul jag har läst om överallt. Tidningar är inte heller dumma att inspireras av. I helgen tror jag att jag ska göra någon höstblomsterdekoration - kanske inspirerad av tidningen du skickade till mig.

Jättesöt stjärna och alldeles lagom julig tycker jag som njuter av hösten som bäst! :) Men snart tycker nog även jag att det är dags att sätta igång med julpysslet. Ha en fortsatt fin vecka! Kram

Sylvia said...

Gratulerer...der løsnet det altså! Noen ganger hjelper det å gjøre andre ting...og PANG...plutselig dukker det opp noe som pirrer!

Nydelig stjerne du har leget, Aina. Den var skikkelig flott!

Jeg selv sitter med et pirkete strikkearbeid, men det blir flott det også...bare det blir ferdig.

Ha en fortsatt kreativ kveld, og takk for oppdateringen! Klem.

Anniche said...

Hei vennen!
Lgge rbar eigjen et lite spor på at jeg har vært her, veeeeeldig sliten og trøtt i kveld!
Men glad !

Nyyyyyyyydelig stjerne , og husk at det er vikrig men noen pauser innimellom da ",

Klem søta!

elin1976 said...

Det er akkurat det som er så godt med venner. De kan komme med gode tips og få en opp av det mørke hullet. he he. Gidt at du hlrte å vennen og ga kreativiteten en sjangs. Det er ikke alltid så mye som skal til vet du. Man må bare kunne se de små tingene som blir til gode ideer og flotte ting til slutt.
Postmannen fra Nederland har virkelig tatt ferie. Går her å venter og venter. Tror nesten ikke at ejg tør å reise til spania i redsel for at pakken komer og jeg ikke får åpnet den når den kommer. Hvis jeg hadde sittet i spania og personen som skal hente posten hadde fortalt at det var kommet en pakke ja da tror jeg at jeg hadde dødd av nyskjerrighet. he he. Der er jeg svak.
Nå er det bare en dag igjen på jobben så er det FERIE!!! Jeg skal riktig nok være hjemme i to dager før vi reiser og disse dagene skal brukes til å rydde. rydde og rydde. Begynner å tenke på julevasken og har fått "ånden "over meg å gått løs på skap og skuffer i hele huset.
Det er så deilig og befriende og vite at i akkurat den skuffen ligger.... osv.
Du får ha en kreativ kveld. Så snakkes vi. Masse klemmer fra Elin:O)

the feathered nest said...

I love it! It's so simple and beautiful. I can see a whole beautful Christmas tree with nothing but these on them.

Manuela

Pia..... said...

Hej så fint ..du är duktigt må jag säja..verkligen ...Väntar på nästa grej...:)..PIA

Kreoline said...

Jeg er helt stum av beundring Aina, så nyyyydelig, og så godt du fikk inspirasjonen tilbake. Litt godt av og til og ikke gjøre noenting, lysten er der, men det er verre med å orke. Det skal ikke alltid så mye til for å få inspirasjon, og dette er et tydelig tegn på det, vakker var stjernen din. Sender deg en mail før jeg reiser på fredag eller lørdag. Kos deg, og så håper jeg du lager mer stjerner. En stor stjerneklem fra Mona.

Anonymous said...

We can't all be stars, but we can all twinkle...
Nydelig stjerne, visste ikke om jeg skulle tørre å legge igjen en kommentar, i tilfelle denne også ble slettet;)

Zee said...

Beautiful, simple and very well done. The most beautiful things are simple!!!

Anemone said...

Fra en stor stjerne kommer der mange små....

Vakre var de :-)

FrenchGardenHouse said...

This is so very pretty! When I lived in Holland I spent many winter evenings making little ornaments for Christmas.

Lidy

Outi from White Country said...

Simple things are often best! Your star is wonderful. I love that shape and the little prism adds a nice twinkle!

I've made stars that combine different textures; rough linen fabric with a hanging loop from velvet and silk stars with a rough cord hanging loop.

paletten (IngerBente) said...

Morn..:) Bare aldeles nydelig å rusle rundt her inne hos deg... det gir ro i sjelen!
Ha en sjelefull og nydelig dag!

Körsbärsgården said...

Ja, jag hade inte kunnat uttrycka det bättre själv; A Star Is Born! Vad fin! Julkänslorna har visst börjat smyga sig på Dig också! :)

Mail kommer när vi kryat på oss, förresten!
Kram från Karin.

Andrea said...

hei hei. I det forrige innlegget ditt så har jeg vært på det stedet noen ganger med Collin også klart i pannekakehuset, nam nam! Kjempe mye fint du har sydd og laget i det siste, så nydligt! Ønsker deg en kjempe fin dag. Klem

WhiteVintageDreams said...

Åh vad du är duktig :). Det ser såå proffsigt ut! Gillar stjärnan jättemycket!
Kram

Joanna said...

I like the lovely green around your star its really pretty. I will have to find some time to make more decorations.

Gypsy Purple said...

Aina, thanks for your encouraging comments...truly appreciated that...Missed you....glad to be back and can`t wait to catch up with all the posts and lovely stuff

Gypsy

Kristin Co said...

On se prépare à rêver en images !

Tonje said...

ja akkurat slik er det....er så enig så enig!

Den stjernen er virkelig nydelig....det er jo alt du lager=)

Håper du har det bra...

Klem Tonje

Dreamhouse said...

åååh den är underbar! vill ha den!!! kraaam

Penny @ Lavender Hill Studio said...

How beautiful! I love how simple it is. Wonderful!
Penny

Jenny said...

Verkligen bra lösning! :) Te och vänner kommer man långt med :) Stjärnan är en stjärna ;) Underbar alltså! :) Ha en mysig helg! KRAM

Milly said...

Åh, så fiin! Ja, det krakelerte glasset er flott gir sån deilig, nostalgisk stemning. Gleder meg til jul :)!

Guldkant På Livet said...

Hej Aina, å så mycket vackert du syr! Jag förstår att du blir trött och insprirationen tryter men du hämtar dig snabbt måste jag säga, en sån vacker stjärna! En känsla av jul...vackra foton med!
Läckert krackelerat glas!

Tja, Mangochutney, vad är det... det är chutney gjord av mangofrukter. Den gröna flaskan jag har på bilden är sådant, kanske det finns ngt liknande hos dig? En "msk" betyder en matsked ( en man äter soppa med... ; )
Mari.

Milly said...

Hei igjen! Ja den boken kan jeg anbefale, og forfatterne er Marianne Arnesen & Rudolf Helberg: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1678079

Ha en fortsatt fin kveld.

signe said...

Vilken fin stjärna du sytt och vilka fina foton!..jag gillar oxå krackelerat glas! Oj, va du är kreativ! Kram på dig! :)

Nygammalt said...

Oj så vackert...Du är verkligen duktig!

(Jag vet inte vad sopor heter på norska men det heter garbage på engelska *hi hi*)
Kram kram.

Nygammalt said...

Minnet är kort...tack för dina dofttips, har faktiskt köpt på mig 3 doftljus från Ikea, och de heter TINDRA LJUV och då är det doft från Chokladkaka, cheesecake och kanelbullar. Mmmm...måste tända dem nu! Kram.

Tea Time and Roses said...

What beautiful star!! You make all things absolutely beautiful...

Smiles...

Beverly

Petra said...

Åh så underbart vackert du gör!
Tack för inspirationen.
Ha det gott!

EVA AGNES said...

Åh Aina så fin den stjärnan blev. Och tack för beskrivningen.
Tack också för din kommentar hos mig.
I dag har Björn och jag varit i Halmstad och shoppat tyger till hans vardagsrum och hans matsal. Nu sätter vi igång med det.
Kramar Eva Agnes

Niesz Vintage Home said...

Beautiful! Love the thread color and the sparkle-y little crystal.

Your so creative.
Kimberly :)

Anna Lisa said...

Så fin den stjerna ble!! Flink du er vennen. Ha en fin helg. Klem

Tilonino said...

Hei Aina!

Så fantastiks flott stjerne du har laget. Den likte jeg godt. Tror ikke jeg har sett noe så fint på lenge. Du er kjempeflink. Jeg har også
sytørke innimellom og det er ikke kjekt. Men det er noe alla har innimellom. Så du er ikke alene. Hjelper og kikke i bøker og blader. Ha en fin helg!

Inmycarport said...

Vilka vackra bilder!!!!
Vad duktig du är!
Kram Maria

Minna said...

Hej vännen min! Tack för alla dina kommentarer hos mig. Jag är världens sämst på att svara, men du ska veta att jag läser allt och glädjer mig massor. Du har gjort så mycket fin här sen sist! Stjärnan var underbar!!! Hoppas kunna komma till blomstermaterial shopping (grossister) i Holland så småningom, vill du vara mig guide?

Tanya Whelan said...

Beautiful Aina!! Your star is making me dream of Christmas already.

Mita said...

Nydelig stjerne du har laget...
Jo du - snø, har jeg aldri likt... og det er masse snø på fjellene rundt omkring - har mest lyst til å gå i hi, hadde det ikke vært for julen... Hadde jeg fått bestemt hadde vi hatt vinter fra 23 desember til 2 januar... men det er jo ingen som vil høre på meg, så da så...

Ha en koselig dag...

Sanctuary said...

What a beautiful star you've created! I also really love crackled glass and glass Christmas decorations on the whole. These photos have a lovely blue christmassy glow.

Nonnie said...

How funny, I've been making felt Christmas decorations too. Stars, hearts and trees. Yours are really lovely. I particularly like the pretty prism hanging below.

hos trude said...

Heisann,hadde jo lagt igjen en laaang kommentar her om kvelden til deg, men jaggu så forsvant den.Vel, håper du har det bare fint,og at du fortsatt har flott høstvær.Her skinner solen, men vi har allerede hatt vår første snø.Koselige dager med fyr i peisen.Nydelig hjerte,disse må du sy flere av,koselig julepynt og en ekstra gave rundt en vinflaske. Nydelige bilder igjen her,har noe å lære av deg jeg (",)Husk at du er inspirasjon for mange!!Klem

Trines Hus og Hage said...

Hei! Resultatet på din søken og rådspørring ble jo en nydelig stjerne! Kjempfin!!! Ja,slike krakelerte kuler liker jeg veldig godt også. Har kjøpt noen nye hver jul de siste årene. Nostalgi... det er så herlig med det nostalgiske. Digger det!Jeg kjenner meg så inspirert på interiørfronten om dagen. Sikket fordi jeg har høstferie og har bedre tid til å stulle litt her hjemme, lese interiørblader og blogge. Gleder meg til november går mot slutten. Pleier å pynte til jul den første søndagen i advent. Da kan jeg nyte hele julemåneden. Lykke til videre, Aina. Håper du lager flere stjerner eller andre ting du kjenner du har lyst til! Du er utrolig flink!!!! Klem fra Trine

Lille Trille said...

Aldeles nydelig stjerne, du er jo bare kjempeflink!
Ha en kjempefin helg :-)
Lille Trille

Sublim Design said...

Ibland har jag för många idéer, så så jag vet inte var jag ska börja, och då blir det inget gjort:)
Men tidningar ger ju alltid nya idéer och inspiration.
Och så klart dina vinter stjärnor är jätte vackra!Hade ju varit fint med många hängandes i fönstret.
trevlig helg
/S

Lykke said...

Så nydelig stjerne! Du er virkelig kreativ!
Ha en riktig flott helg:)
Klem:)

Marie said...

Vilken underbar stjärna du har gjort. Enkel och vacker. Ljuvliga bilder.

Ha en trevlig helg1
Kram Marie

Elly said...

Vaak is eenvoud het mooist! Het is een schattige ster geworden, lief met het pegeltje eronder!

Flower Power said...

Heisan Aina!
Er hjemme fra Trondheim nå, og skal si det var godt å se go`gutten igjen! Studenten har det bra, og det var godt å se hvordan han har funnet seg tilrette. Det ble ikke mye shopping, men vi koste oss masse likevel:))

I dag sendte jeg pakken til deg, så den er på vei....:)

For en nydelig stjerne du har laget! Du er virkelig en kreativ sjel:))Du tar så flotte bilder også, jeg sitter bare å nyter.

Ha en fin helg:))

daria said...

hei,hei nå er det lenge siden sist jeg har lagt inn noe hos deg,jeg har vært innom og titten men jeg får liksom ikke tid til å hilse på deg,jeg har funnet ut at skole er litt tidskrevende så med det har det snudd seg helt om i hverdagen min.
jeg har kjøpt alle stoffene som er på bildet hos stoff og stil ut i fra katalogen som du har fått,så du må lete litt for å finne blommster stoffet,så hyggelig at du ble glad for det lille brevet :)
og ikke minst så har du vært en opptatt dame med bloggingen sååååå masse fint å finne her hos deg så alltid,jeg elsker det siste innlegget ditt,har begynnt å lage litt jule pynt siden det har kommet snø her,jeg blitt i julestemning av det,det er sååå koslig,gleder meg til jul som et lite barn:)

ha en kjempe uke!!!!

klemmer fra meg.

~Junkyard Jennifer said...

Aina~ The star is beautiful.

Your pictures are so inspiring to me. And the simplicity of your decorating. It's simple yet sophisticated and I really admire that.

Thank you so much for your kind comment on my blog.

~Jennifer

Kathrin said...

Nydelig! Lekkert, Aina! God helg til deg. =)

Jenny said...

SAGOLIKT VACKER STJÄRNA!!
Kram
Jenny

Anonymous said...

Kjempeflott stjerne! Jeg også sparer på julenumre av blader, de inspirerer år etter år. Har i grunn veldig vanskelig for å kvitte meg med mine interiørblader, det er altfor mye fint i de. Åh ja... og i dag har jeg også hatt litt hobbylyst, endelig. Jeg har laget smykker :) det var moro å kjenne inspirasjonen komme igjen!

God lørdag :)

den gode feen said...

Hei hei, for ei vanvittig fin stjerne! Du er kjempeflink :) Klem frå Linda

Deb said...

Hi Aina, I have been meaning to write for some time and say hello. How have you been?
The star you've made is lovely, and your stitching is beautifully done. I agree those would look so pretty all over a Christmas tree.
Have a wonderful weekend,
Deb

Anita said...

Your star is gorgous, Aina! Well, you know my "problem" is just the other way round: lots of ideas and inspiration but too little time! And my garden still keeps me busy these days, there's still so much to do before the winter comes!

But I may "borrow" your star idea if you don't mind....

You are right, we should start with our Christmas craftings now, just 10 weeks to go!

Have a wonderful & sunny Sunday!

Hugs, Anita

Emmeline said...

Du har rett og slett så mange kommentarer her at jeg ikke husker om jeg har skrevet til deg eller ikke (ler) det er egentlig ganske utrolig syns jeg.
Men jeg må jo bare stille meg i køen og si: Gratulerer med nydelig hjerte og vakre vakre bilder. Det enkle er som regel det peneste i lengden, det beviser du i dette innlegget. NYYYDELIG!

Mandi said...

love it alll....super photos so inspiring and sooooo makes me envious......wonderful home...many thanks for sharing...

Beth said...

Hei Vennen
For en nydelig stjerne du har laget! Kunne tenkt meg de også :)

Tusen takk for de flotte hjertene du har laget til meg, de skal jeg pynte opp med her i det nye huset mitt, det kommer til å bli kjempefint!

Varm klem fra
Beth på Buer :)

Elzie said...

Vilken fin stjärna. Du är verkligen duktig på att sy. Hoppas att dagen är bra.
Kram Elzie

Mia said...

Sååå utrolig vakkert, Aina! Du er jammen meg flink! Jeg føler alt for ofte (dessverre) at jeg syr og syr, og bare lager de samme tingene og er fullstendig tom for nye idéer. Men du bare står på, du! Jeg har også så smått begynt å tenke på jul, men ikke kommet på noen fristende idéer... Men du får det så absolutt til da. Det krakilerte glass hjertet er veldig vakkert også, jeg har noen lignenede, både i klart glass og i rosa, og gleder meg faktisk til å ta de fram om ikke så alt for lenge.

Jeg har akkurat nå tatt en liten pause fra potetlandet, driver å tar opp de siste potetene nå (bare et par radet til...), og så var det resten av rotgrønnsakene da. Pastinakk er en gulerotlignende rotgrønnsak, bare at den er hvit istedet for gul/oransje, og så er jo smaken helt annerledes. Den brukes mye i gryteretter, men min favoritt er å steke tynne skiver av den på panna (i litt smør... huh) til den er myk og har fått litt gyldnere farge, strør over med salt og pepper... namnam (er vant til dette hjemmefra, skjønner du...)

Sylvia said...

Nå tror jeg du er skikkelig opptatt og kreativ.....hi hi! ;)

little libellule said...

Beutiful idea, white, pure, simple, i love it !!!