jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


Idea`s and tips,
and Decorations yet to be finnished..


(Foto: Aina)

Heiann alle sammen!
Endelig noen nyheter herifra.Uka har gått veldig fort og vi har hatt forferdelige stormer her. Og det blir ikke noe bedre. De har lukket dikene for å forhindre oversvømmelser og det har gått varsel alarm om orkan i slutten av denne måneden. Så min Fredagtur til Markedet ble det ingenting av i dag. I stedet har jeg sittet inne og lest og nytet alle de vakre bildene og ideene i den nye boka mi "Julealfabetet" (som søs i "My little footprints" var så snill å bestille og sende til meg), og Allers Julemagasin som Karin i "Ute og Inne" var så snill og gi meg. Har så vidt begynt å lage noe julepynt, men det er enda litt arbeid igjen. Men jeg har noen tips jeg tenkte jeg skulle dele med dere i dag. Har fått tak i noen kjempeflotte Monogram sjablonger i kobber som jeg har testet ut. Og i tillegg har jeg brukt te som fargemiddel...
HA EN FLOTT HELG!


(Foto: Aina)
Jeg hadde så vanskelig med å finne brune Etiketter at jeg kom på en ide å farge de hvite jeg hadde. Og gjett om jeg ble fornøyd med resultatet! Nydelig til personlige gaver innpakket i f.eks noteark eller avispapir.
Andre ting som er godt egnet til å farges med te er : Lin, hamp, bomull og netting.
Slik går man frem: Kok til en stor bolle med vann, og legg i 2-4 poser med te, alt etter hvor mørkt du vil at det du skal farge skal bli. Legg i etikettene og la de trekke i ca. 10 min. (Avhenger hvor mørkt du vil ha fargen. Så tas de ut, tørkes og voila, en nydelig patina.
I had difficulties finding the right coloured tags. I bought white ones and came up with the idea to colour them myself, with tea. It turned out to be a very successful attempt. Here some Tea Staining Tips: To begin, boil 4 Quarts of water, and then add 2-4 bags, depending on how dark you want the tags (or fabric) to be coloured. Let the tea bags steep for as long as necessary (up to 5 min.) Then let the tags in the water and gently stir. Let the tea water soak in until the ideal colour emerge. Remove the tags and dry. Volia, you have a perfect patina for your tags!
Fabrics as Cotton, Linen, Hemp, or nettle work really good for dyeing as they absorb the colour or dye more evenly.


(Foto: Aina)
Monogram sjablonger av kobber.
Monogram stencils made of copper.
(Foto: Aina)
Med litt hobbymaling, en pensel/svamp og en sjablong ble dette vanlige hvite lyset forvandlet til et unikt og vakkert lys.
With some painting, a brush/sponge and a stencil, this ordinary candle is transformed into a unique and very beautiful candle.

Finally some news from Holland. The week was gone in a second,and we have been dealing with some seriousely bad weather. They have made a public warning, and we are expecting hurricane at the end of this Month. The dutch dikes are now closed in fear of floods.
So My day off were used wisely. Cuddling up, reading my new books and magazines and ofcourse making plans for more Christmas decorations. I have been making some progress, but they are yet to be finnished. Today i want to share some hints and tips. Have a look and maybe you get inspired to trie? ENJOY YOUR WEEKEND !

41 comments:

Mita`s hjørne said...

Så supersmart... te til farging, jepp da er mitt problem løst - har en del hvite "lapper" som jeg ikke har gjort noe med - fordi de er for hvite... takk for tipset...
Her har mus kidnappa julepynten, usj... så det spørs om det blir noe pynt på oss i år...he,he...
Håper stormene ikke blir for ille hos dere...

Ha en koselig helg...

Mita`s hjørne said...

Var hos hverandre samtidig vi da...he,he...

Anonymous said...

Hi!!!
i'm brazilian and i love your blog/home.

marcia loredo

sabrina said...

Good evening Aina, such a beautifull idea to soak tags ....but I wonder whether they crumple up then....
Today I was thinking of you because the Radio said about the bad weather and the ROtterdam harbour closed.... Also in Italy isnt a good time! Take care and enjoy the week-end..

Landliv said...

Skikkelig bra tips du kommer med her, aina! Kjempefint med te-fargede etiketter - og de lysene da!! Så unike med forholdsvis enkle midler.
Høres litt skummelt ut det der med stormer og diker synes jeg da...
God helg!

Sublim Design said...

Vad fina saker du pysslat ihop!
Te färgning har jag bara provat på tyger, det blev fint.
Men på papper måste jag nog prova någon gång också.
Trevlig helg
/S

posidriv said...

Takk for lurt merkelapp-tips, dette skal eg prøve! Lyset vart berre kjempelekkert!

Ha ei god helg! :)

BO said...

Du er jammen kreativ og flink! Gledar meg å sjå når du har pynta og dekorert til jul! (Viss du delar det med oss).
Ang. tebad av papir, så kan du bruka kaffi til bad av td. svartkvit bilete. Viss ein vil ha ein litt sånn gammal sepia aktig tone i bileta.
Ha ei kjempefin kveld! Håpar du ikkje bles vekk! Stormen som var her i natt skal jo dåke få "overta" i kveld/natt. (Den var mildare enn spådd, viss det er ei trøyst). Som sagt, nyt kvelden, og så kllart helga!

Lisa said...

Beautiful candle project. I'll have to try that sometime. Nice browsing today. You're site is lovely and there's always something new to see.

BROCANTE said...

Hei
Det var en god ide. Jeg gjør meg i stand til julemarked på Folkemuseet i Oslo og trenger gammeldagse merkelapper! Takk for tipset. Hilsen Brocante (ny blogger)

daisy said...

Jeg har også farget med te før, det blir jo kjempebra! Lappene ble kjempeflotte!

Mye koselig juleforberedelser her inne for tiden! :) Selv har jeg ikke en gang rukket å tenke så langt, for her er det eksamenstid.. Gleder meg til advent ikke lenger er synonymt med lesing sene kvelder med kaffe..! :)

Ønsker deg en flott helg!

organic-lizzi said...

Så fine de lappene ble.Vi brukte jo te for at ikke hvite klær skal bli så ååå hvite på film,men har aldri visst at det kunne brukes på papir også..
Herlige sjablonger..
Pass på deg selv i disse stormfulle tider!Nå er det bare å sitte inne å være kreativ..
Skikkelig kos helg til deg:-)
klem Randi

Line said...

Kjempe fine ideer! Tefarging skal testes ut. For noen nydelige monogrammer. Utrolig smart å bruke de på lys (¨,) ha en koselig helg Aina

En Doft Av Danmark said...

Vilka vackra monogram...såååå ljuvliga!!!
Kram
Dorthe

Anonymous said...

Hejsan!
Länge sen jag tittat in här, så duktig och kreativ du är!
Och du, titta in på min sida...jag kan säga att jag har INTE sett dina broderade hjärtan förut! Du har god smak!
Trevlig helg!

GundaM said...

Så stilig da!
Det teposetipset må jeg kopiere...Takk for tipset!

Ha en flott lørdag, hils katt`n og gi den en suss fra meg ;o)

elin1976 said...

Så smart! Disse tipsene skal jeg ta med meg. Her har ejg vært så heldig å finne brune tags. Jeg bruker slike hele tiden. Å sjablongene var nydelige. Har jo aldri kommet på at det går ann å bruke dem på starinlys. Du er rett å slett veldig lur, Aina.
Nå har snøen kommet til sørvestlandet og her er det skikkelig julestemning. Har faktisk vært å kjøpte litt julegaver i dag. Å jeg har begynt å sy flere julegaver. Må gjøre slike ting nå når jeg er i skikklig julestemning. Nå skal jeg snart gjøre meg klar til fest igjen. Snakkes. Klem fra Elin:O)

Ellie said...

Så gode ideer, Aina! Flott når etikettene får litt patina. Får håpe dere har fått bedre vær nå, ikke så moro å nesten blåse bort! Nå har jeg endelig fått den nye pc'en i huset, så nå sitter jeg her og koser meg med bloggene! Ha en fin lørdagskveld!

Hemma på Landet said...

Du är ju lika kreativ du, din lilla kotte.:-) Så fint allt du gör. Kramis

Inredningsgalen said...

Helt underbara saker!!!!!
Ha en trevlig helg.

Sylvia said...

Du altså Aina! Takk for kjempefine ideer og tips. Ha en fortsatt fin lørdag!! Klem.

Poppins said...

Så många härliga inspirationskällor du har, både böcker och tidningar. Själv har jag inte riktigt kommit igång med jultänkandet. Men det börjar bli dags, om några veckor är det 1:advent.
Tack för idén att färga med tepåsar! Det ska jag komma ihåg. Dina schabloner i koppar - tänk att du kan hitta så mycket fint secondhand!
Skönt att höra att det inte blev så illa med stormen som det kunde ha blivit. Hoppas nästa inte blir värre. Här blåste det rejält igår men inte värre än en vanlig höststorm.
Många kramar

daria said...

så kreativ du er,nå gleder jeg meg bare mer og mer til jul

ha en strålende fin helg!!!

Guldkant På Livet said...

Hej Aina, har haft några bloggfria dagar pga jag inte kunnat använda datorn där jag befunnit mej, då missar man mycket ser jag, SÅÅÅ mycket vackert du visar och ljuvliga bilder som vanligt!! Kul idé med trycket på ljuset och så snyggt! Och färga de små etiketterna, du är så kreativ och duktig och allt blir så vackert! Jag förstår du vill vara hemma och mysa med tidningar och julböcker, åh så mycket vackert att titta på och inspireras utav! Ha en fortsatt skön helg! Mari.

Malinken said...

Takk for flott inspirasjon! Super idè å bruke te til å farge hvite ark med. Det skal prøves i morgen! :-)
Håper du ikke blåser bort i orkanen *grøss* Deilig med "vær" men det får da være måte på.. Huff!!
Ønsker deg en fin søndag!
Klem:-)

Hulda said...

Godt å høre fra deg igjen! Har vært innom daglig og sjekket om du hadde skrevet noe nytt. Så gode ideer du kom med! Jeg falt virkelig for ideen med farging av merkelapper, det må jeg bare prøve! Herlige bilder du tar!

Kreoline said...

Huff og huff det har stormet her også, har heldigvis lagt seg nå. Så nydelige sjablonger, nydelig malt på lyset. Kjempesmart å legge merkelappene i te, for mange år siden når jeg lagde porselensdukker så brukte vi å legge blondene i te, klær og blonder skulle se gammelt ut. Håper du ellers har det bra og koser seg, takk for koselig mail, skal maile deg tilbake, men akkurat nå er det så mange prosjekter og andre ting på gang at tiden strekker ikke til alt. Begynte på et dusin prosjekter i dag, men når det er så mye i mitt lille hode så blir frustrasjonen stor, men fikk nå bakt en kake, ommøblert litt og begynt på en pute, så det ble nå litt. I morgen er det bursdagsfeiring for min datter, derfor måtte det bakes litt. Ha en fin søndag, kos deg med det du holder på med, klem fra Mona.

LantlivsAnette said...

Wow..vad du kan göra fina saker alltså !!Allt är sååå himla fint !
Man bara njuter av dina fina bilder..Kram Anette

WhiteVintageDreams said...

Ååh vad mycket fint du visar :). Jättemycket inspiration dessutom :). Kan man måla med "vanlig" färg på ljus...hade jag iiiingen aning om *skratt*. Vill ha dina stencil-monogram :)!
Trevlig söndag!
Kram

Karna said...

Taggene ble kjempe fine når du farget det, ser gamle ut....tror jeg må teste det på kopiene av notearkene mine....

Håper været er blitt bedre, slik at dere får komme dere litt ut i frisk luft.

Ha en fin søndag!

My little footprints said...

Hei vennen!
Så mye vakkert med noen enkle tips! Det var jo en kjempesmart idè å bruke teposeer som fargemiddel! Det skal jeg lagre på minnet! :)
I dag skal jeg endelig komme meg på loppemarkedet og kjøpe den kaffekverna jeg har snakket om så lenge, det ble visst ikke noe tid for det i forrige uke. Jeg får bare krysse fingrene for at ingen har kjøpt den enda!
Ønsker deg en superfin søndag i dag!
Låv ya!
klem fra Beth

Ardisia said...

Hej Aina! Tack för tipset. Jag har kommit igång med julpysslet nu denna veckan så alla ideér är mer än välkomna :D

Jätteroligt att du hittade min lilla blogg och lämnade en liten hälsning efter dig. Det var ett rent nöje att hitta hit nämligen. Njuter av din fina blogg!

Ha en fortsatt trevlig söndag! Kram

Jennyshemochharmoni said...

Hej hej!

Har hört på tv att det verkar blåsa i massor hos er! Inte kul! Hoppas det går över snart! Inte fel med lite pyssel då :) Etiketter skulle jag också behöva, det har man alltid användning för! Ha en finfin söndag Aina! Stor KRAM

Elzie said...

Åh vad mycket fint du har gjort. Det ser så härligt ut när man färgar papper med te.
Ha en bra söndagskväll.
Kram Elzie

Saint-Ange said...

Hi my little friend
You are in Honnor on my blog...
kisses from Provence
domie

Deb said...

It is getting quite cold here also, and I am spending more & more time crafting also. I love your ideas! The tea dyed tags look great; thanks for the ideas.

Deb

EVA AGNES said...

Du har gjort fint pyssel med de etiketterna och annat. Det är verkligen roligt att du delar med dig av det. Så fort jag hinner så....
Det är väl konstigt att så fort man blir pensionär så räcker tiden inte till till allt roligt jag vill göra.
Hörde innan jag blev det att det skulle vara just så...
Kramar och ha nu en skön vecka.
Krama Eva Agnes

Anniche said...

Hei vennen!

Mange gode ideer her , som alltid!! De med sjablongen på lys var jo en super en ", !!

Takk for sms i går, men jeg fikk aldri svart deg!
Her har det gått i ett mellom slagene -3 årsdag , bursdagsfeiring , pakking , jobbing ...osv!
Nå har roen senket seg i stova , og alle kakesmuler er sirlig fjernet fra møbler og vegger(?) ...hehe!
Pakken din er ennå ikke dukket opp nei , men fikk lappen på pakken , men da de sjekket på posten var pakken fortsatt i Nederlnad ....?? Dette var visst på fredag /eller torsdag , jaja, den dukker nok opp!

Vel , nå skal jeg legge meg , ha en god natt - klem fra meg!

chatrine said...

Heisann!
Så porduktiv du har vært i det siste!:) Slettes ikke så dumt å farge etikettene:) Å lyset ditt ble jo bare helt unikt! Nå gleder jeg meg bare til alle julemagasinene kommer ut:) Det er jo så koselig på denne tiden, stort sett er det jo mørkt, og mørkere skal det bli. Innen 1mnd-tid er det mørkt 24timer i døgnet her. Kaldt og sne her, men heldigvis ingen storm.
Tusen takk for koselige kommentarer:) Hjertene og kronene er ikke vanskelig å lage, bare litt nitidig arbeide:) (spes med å bøye strengene pent)
I dag skal min søster flytte fra stavanger og hit til tromsø, så nå blir det flytte sjau da hun kommer om et par timer. Puh, det blir strev, men koselig at hus skal bo i nærheten:)
Du må ha en fin dag Aina, og håper været hos deg blir bedre:)
Klem:)

signe said...

Ojojoj, va du pysslar! jättefina saker! Kram :)

KJ said...

I LOVE TEA STAINING PAPER! The effect is wonderful! I've done it with coffee, too; however, I think tea has a more delicate patina.

Thanks, KJ
California