jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


FRIDAY NIGHT...


with Jonathan Ross? ja, det er det jeg skal kose meg med i kveld.
Endelig har jeg blitt ferdig med en ny oppgave i studiet mitt Antikk & Gammel kunst. Det har gått litt langsomt den siste tiden, men i natt satt jeg og skrev til krampa tok meg, og ferdig ble jeg. Et lettelses sukk..Jeg skrev og skrev...om Belgiske og Italienske skap fra Renessansen. Visste dere forresten at skapet opprinnelig ble laget ut i fra en kiste? Kisten var det aller første møbelet som ble brukt til lagring av klær og lintøy. Så vidt jeg vet, blir den (iallefall i Skandinavia) enda brukt til oppbevaring av duker og lignende...Min morfar var en dyktig snekker. Mesteparten av fritiden holdt han til nede i kjelleren med å lage de vakreste kister. Vi så han nesten aldri. Jeg hørte bare hamring og mumling fra kjellerdøra ..Da kistene var klare malte han de nøysommelig med de vakreste strøk. Han var en dyktig rosemaler. Synd jeg ikke var så heldig og arve en av hans kister.

Forrige helg var jeg ute på vift, fant meg en nydelig lysestake. Den er tung og har et vakkert inngravert mønster. Gammel er den ikke, men jeg fikk et lite pust av nostalgi. Litt stemning på en Fredag. Nyt din helg!Foto: Aina


Foto: Aina

with Jonathan Ross? Yes, that`s what I am going to enjoy tonight.
Finally I have finnished my last subject in my study, Antique & Ancient Art. I have been working all night, writing about old Belgian and Italian cup-boards/chest/tables, renaissance style. Phu... But I managed to finnish it all. Did you know that the chest is original originated from the cup-board? I mean, the cupboard is a derivative form of the chest..The chest were used to keep and store Clothes and linen. In some scandinavian countries they are still used for storage of vintage linens. My grandpa was a gifted cabinetmaker. He made a huge amount of chests. With precise work he painted them all with traditional Norwegian rose painting. I wish I had one of them in my home..
Last weekend I found a beautiful candlestick. It is very heavy... There is something very charming about it, something old.. Friday night, light some candles....Enjoy you weekend!

36 comments:

chatrine said...

Heisann!
Godt å være ferdig tenker jeg:) Spennende studier da? Åja, synd at du ikke fikk arvet en kiste fra bestefar din...
Ønsker deg en alldeles avslappende og fin helg!
Klem fra chatrine:)

Therese said...

Nå kan du virkelig slappe av med god samhvittihet i helga da, siden du er ferdig med den oppgaven. Hurra for deg.

Lysestaken er kjempefin, spennende.
Ha en superfin helg :o)

mona said...

Så flink du har vært,så har fått unna oppgaven....tro meg,jeg vet hvordan det der er......kan vel med hånda på hjertet si at hele mitt studie foregikk på nattestid ! Da kom ideene,og da var det bare og stå opp,og få det ned på arket,før det ble borte....! Og du verden så godt det er,når man er ferdig.....da fortjener man ihvertfall en,kansje to lysestaker.....hihi..!! Den du fant er jo nydelig,hadde tatt den jeg også,ja for jeg har jo ingen fra før,vet du.... Nå skal jeg på loppis,så kos deg,og ha en super helg :)

Körsbärsgården said...

Hej!
Njut av helgen och lev länge på minnena! Vilken lättnad att se ett slut på studierna och tänk att flytten nordöver kommer närmare och närmare för varje dag. Dessutom är våren i antågande. Härligt!
Vi har fortfarande inte fått beslagen till vår stora förvaring, men jag har, naturligtvis, lite annat i bakfickan. Tror det blir att måla en del i helgen och ev sy en del också. Förra helgen målade vi om badrummet och det blev så bra! Ångrar att vi inte gjort det tidigare.

Stor kram till Dig från Karin.
PS.Båda mailen har kommit fram:)DS.

organic-lizzi said...

Kjempefin lysestake..
Nyyyt helgen nå som du er ferdig med oppgaven:-)
Kommer det snart noe på Aina`s Charm da?
Stor klem fra Randi

Trude said...

God helg frøken!Så flott at du er ferdig med en oppgave.Ønsker deg og din kjære en god helg, vi høres igjen snart. Fin lysestake,du kan det med å gjøre det koselig rundt deg du.

Guldkant På Livet said...

Vilken otroligt snygg ljustake du har köpt! Jättefin och ovanlig, fina foton med! Jaha, ja, skåp ser ju faktiskt ut som kistor när man tänker efter... vilken duktig morfar du hade. Önskar dig en riktigt skön helg, utan studier : ) Mari.

Donna D said...

hei hei

Så nydelige gaver du har fått:) Lysestaken din var også veldig lekker.

ha ei fin helg

Tone said...

Så herlig lysestake, den kunne jeg godt tenkt meg :-)Ha en deilig helg, klem :-)

Anemone said...

Hei snuppa.

Deilig at du er blitt endelig ferdig med den oppgaven du. Liksom som en bør er blitt løftet av ens skuldre når slke ting blir unnagjort.

Her i huset har vi vært litt elendiug i magen den siste uka, derfor blitt endeli tid til blogging.
Jeg og sønnen har hatt det reneste kappløp om doet. Ikke kastet opp, men sår i rumpa sa du...
Vel, vi er på bedringens vei heldigvis. nå er dongeribuksene blirr større, hoftene og kragebeinet stikker ut... enn så lenge :-) Med litt cola og sjokolade i kveld, renner vel kiloene på igjen. Men knærne er like tykke gitt, dem skulle mistet en kilo !! Men nei da !!

Her har vi hatt kulde og nydelig vær i dag, -8 grader, sol og blå himmel. Hadde vi nå bare fått litt mer snø...

Den lystestaken du\in var ble lekker, den skal du jammmen være fornøyd med selv om den ikke var helt antikk. Stilig var den.
Egentlig fått mer og mer sans for zink i grunn. Så levende et materiale som ikke er så glorete... passer denne damen egentlig ganske så godt, for ikke å si hennes kjøkken :-)

En fin fin helg ønskes deg der nede i Nederland, kos deg en masse og myt freden etter innlevering av den oppgaven.

Stor varm klem og gratulasjon kommer herfra.

Lilla Blanka said...

Tack snälla Aina för dina gulliga ord i min blogg..!
Åh vilken vacker ljusstake och vad fina bilder du har tagit på den!
kram
Mia

coolblondemother said...

Hi,

Here in Holland it is raining very hard at the moment, but I've drawn the curtains and lit some candles, just like you! I wish you a good Friday night and a lovely weekend.

Ptra

Katarina said...

Koselig å være innom her :-) Alltid like stemningsfult.
Ha en riktig god helg da Aina! Stor klem fra København

Inredningsfanatiker said...

Som vanligt bjuder du på så mkt vackert! Man blir alltid glad och inspirerad av att besöka din blogg!
Ha en trevlig helg!
Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

christinasinteriør said...

Hei! det er sikkert deilig at du er ferdig med oppgaven da! Rå fin lysestake! Og 1000 takk for koselig kommentar! Ha ei alle tiders helg:)

Sea Angels said...

Wow That was really interesting is this private study or are you completing a course...it sounds fabulous and interesting.

I love the colour of zinc, I so like that flat muted grey colour,
very very nice.
You know I need no excuse to light some candles....and look it's raining again, I think it's time for a nice hot drink, a slice of scrummy cake, and time to light a candle, and dream of chests full of monogrammed linens.......
Have a super week end
Hugs Lynn xx

Niesz Vintage Home said...

It must feel very satisfying to be finished with your course studies. Quite an accomplishment. :)
Beautiful candle light!

Kimberly :)

My little footprints said...

Hei vennen!
Så godt at du ble ferdig med oppgaven, så flink du er! -well done! Kan nok tenke meg at det var godt ja! Tenkte jeg skulle ringe deg og prate litt i kveld, men når jeg så på klokka så var den så mange, at jeg venter heller til i morra jeg. Skal du kose deg litt i helgen, eller kanskje det blir massevis andre ting å gjøre? Men litt kos får du nok alltid til, du er jo så flink til det å skape en koselig stemning!
Ønsker deg en kjempefin helg, både deg, darlingen og lille pus.
låv ju!
Mange varme klemmer fra Beth, darlingen min og lille pus(som forøvrig akkurat nå sitter og titter på pc-skjermen og følger godt med på hva jeg gjør. Med hode på skakke, er så nydelig atte ;)

My little footprints said...

oj nå glemte jeg jo helt lysestaken! Det var et virkelig godt funn, den var jo kjempefin!

Tonje said...

hei! Så fin din lysestaken var...så morsomt å lese om din bestefar...

Jeg er fortsatt syk,og det er ikke mye jeg får gjordt om dagene,jeg ligger fortsatt for det meste..

Olstad said...

Vakker lysestake og så morsom historien du fortalte var så synd du ikke fikk arve skap.

Har vært så mye hos meg i det siste at blitt lite blogging men nå håper jeg på masse bloggtid fremover det er så hyggelig merker at jeg savner det når det er mange dager jeg faktisk uker siden sist.

God helg.

Karoline said...

Nydelig lysestake.
deilig at du kan nyte helgen litt ekstra!!! kos deg masse!!!!!
blir en kort hilsen, er på helgeønskingtur rundt i blogglandia før jeg stuper i seng.
klem fra Karoline

Karin A said...

Så skönt att du är färdig med din inlämning! Jag vet precis hur det känns. :) Det låter som det du studerar är riktigt spännande och intressant. Skulle gärna lära mig mer och antikt och konst. Så kul att läsa om kistorna. Min mamma har en gammal fin kista som hon har ärvt från en släkting och det är ju ganska vanligt här i Norden. Det var ju en brudgåva men vad man sedan förvarat i den det är jag osäker på. Kläder tror jag inte. Så kul med kistorna med rosmåleri som din morfar gjorde även om du inte har någon till minne.

Vilken vacker ljusstake du har köpt! Gillar verkligen färgen och detaljerna. Jag hoppas att du får en rikigt fin helg. Här stormar det för tillfället så det känns bäst att stanna inne idag. Ha en härlig helg! Kramar Karin

Landliv said...

Gratulerer med overstått!! Du blir jo virkelig en proffs etterhvert - når du er ute og leter etter skatter kan ingen lure deg!! ;-)

Nonnie said...

I lit candles and watched Jonathan Ross too! And drank a glass of red wine! Well, it is Friday. I deserve it. I was busy stitching some new things for my shop too. A perfect evening. Your studies sound very interesting. Are you doing a course? Hope you have a lovely weekend. x

beas barnslikheter said...

Åhhh..vacker ljusstake och grattis till att kursen är färdig. Duktig du är!!!

Jag ska skriva sista rapporten till höstens kurs nu...barnen är borta hos farmor och farfar och maken ska snickra.

Skulle bara kika in till dig först och se vad du pysslade med ju, men NU ska jag sätta mig.

Kram Bea

Landliv said...

Tusen takk for innspill ang gulvet... tenk hvis jeg likevel kan ha slike store planke-bord jeg drømmer om!! ... og klart du kan linke ;-) Tenker pusen koser seg inne nå som det høljer og blåser hos deg... ser henne for meg!

Nora Lee said...

Such a beautiful candle holder. Candle light brings such a warmth to a room.

Please stop by and visit Nora Lee's Nook sometime.

Sandra

elin1976 said...

God morgen.
He he he akkura slike ting satt jeg også å hadde eksamen i når jeg utdanna meg til grafiker.
Men jeg har jammen fått masse bruk for stil historie og diverse andre ting jeg ikke trodde jeg hadde bruk for.
Synes slike ting er spennende. Etter jeg hadde utdannet meg i 3 år som grafiker så tok jeg utdannelsen som Mac opperatør etterpå. Det ser jeg var veldig smart nå i etter tid men samtidig blir du veldig avhengig av macen når du arbeider og de kreative tingene kommer litt i bakhånd. Man er jo kreativ på macen men det er ikke det samme.
Nå bruker jeg dette her hjemme.Etter å ha jobbet med dette en god stund sluttet jeg i avisen der jeg jobbet for å ta oppdrag som freelancer.
Ville jobbe mindre og ville være min egen sjef.
Lykke til med studiet. Det er viktig. Har du tenkt på hva du vil jobbe som? Hadde vært gøy å høre om.
Ha enf in dag. Massse klemmer fra Elin:o)

SKATAN said...

Urtjusig ljusbricka! Rå, grov men ändå lite sirlig...häftig!

Titta in hos mig så bjuder jag på en godbit ;-)

Trevlig helg!

/Skatan

Lene said...

Duuuu, den lysestaken kunne da jeg og mer enn gjerne vært på vift med! Heeelt skjønn, jo. Misunner en hel masse!!

Og så morsomt å lese om skapet og kisten. Så spennende studier du holder på med :) Du fikk meg til å tenke på ei kiste vi har oppå loftet. Den er rosemalt, bare fra 70-tallet, tenker jeg. Har forsøkt å legge godviljen til så godt det lar seg gjøre, men kista passer absolutt ikke inn i noen rom. Har bestemt meg for å pusse den og male over. Vil så gjerne ha den til sengetøy oppe på soverommet. Mååå bare få fingeren ut først... ;)

Ha en herlig søndag :)

Ellie said...

Gratulerer med ferdigskrevet oppgave. Kjenner godt til den deilige følelsen det gir. Den lysestaken din er nydelig! ha en fin søndag!

Vicky said...

Hello Aina!
My name is Vicky, I am Spanish (Granada), your Blog is lovely, beautiful, it is wonderful.
Hemma pa landet has a linker mine, I hope like you.
With love, Vicky.

Lisa said...

Congratulations on finishing your course! I have been reading your blog for a long time and wanted to let you know how much you have inspired me! I've included your blog in the list of blog links on my blog, http://ivoryblushroses.blogspot.com, and blogged about your inspiration! Thank you for sharing your wonderful blog!

Poppins said...

Vilken fantastisk ljusstake! Som gjord för Ainas hem... :)
Så roligt att läsa om din morfar. Tänk om du hade haft kvar hans kistor. Vilken glädje de hade varit för dig. Tyvärr har jag nästan inga arvegods alls. Många har ju vackra möbler, tavlor eller porslin från släkten. Jag har mycket lite och det är väl därför som jag köper ihop en massa saker från Tradera och loppisar. :)
kram

Anonymous said...

聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080中部人聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室情趣用品,情趣,情趣商品,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,做愛,寄情築園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,AIO,色情影片,情色網,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人文章,成人小說,成人電影,麗的色遊戲,自拍,A片,AV女優,AV,A漫,視訊交友網,視訊,視訊交友,免費視訊聊天室,免費視訊,視訊聊天,視訊聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,中古車,二手車