jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


Litt forandring og Stemning...



Hvem elsker ikke de lange, lyse dagene med sol, stemninger og deilige dufter fra hagen? Hos oss er det ikke så mye å se av den deilige sommeren. Det er kaldt, grått og veldig vindfullt og jeg savner å sitte og nyte formiddagen på verandaen. Verandaen er halveis overbygget, men det er ingen le på noen av sidene, så det blåser og river fra alle kanter. Noe jeg gjerne vil prøve å gjøre noe med denne sommeren. Å skape stemning med franske følelser er ikke alltid enkelt, ettersom jeg rives mellom det enkle, stramme (av og til Industrielle) , det mer romantiske og rustikke landlige. Jeg var ikke så fornøyd med utstrålingen på hagebordet og ville ha en liten forandring. Iallefall i dag. Og i formiddag dro jeg til gartneriet med boken Franske fornemmelser i veska. Bakerst i boken er et helt kapittel satt av til planter som passer til stilen.


Å finne de "rette" plantene er ikke alltid like lett har jeg fått erfare, men i dag var jeg heldig å finne en som passet perfekt. Det er ingen Eføy, og jeg har allerede glemt hva den heter. ( Cissus heter den ja, Takk Mariette !!) Den passet fint til urnen som har fått lov til å ruste litt. Og har dere sett så vakker form den har på bladene!!

En av potterosene mine mistet en blomst, men jeg synes den er nesten enda nydeligere sånn, litt vissen og brun i kantene...

Jeg har satt ut en av mine små statuer, for å få en mer naturlig patina...


Foto: Aina

Og så litt stemning...bare for å gi videre en god og varm følelse...

Håper dere har det godt uansett kaldt, regnfullt og grått vær! Vi får tenne et lys og krype under pleddet. Jeg selv skal brodere noen Myrtetrær, drikke kamomillete og kose litt med kattepusen vår...tenk at ho har blitt 3 uker alt..

Varm klem

Who doesn`t love sunny warm days with great atmosphere and gardens filled with lovely scents? We are not very lucky this week. It is cold, rainy, stormy and also very grey here in the South of Norway. I miss stepping outside, enjoying our veranda. The veranda is half covered with roof but it is not very sheltered, something I will try to change this summer. Therefore it can be very windy out there, and specially now. It isn`t always easy to create the right atmosphere, the French Atmosphere that I love so much. Because I am teared between simple, bright, modern (sometimes even industrial look) and rustic country. Inspired (again) by the book "Franske fornemmelser", Jeanne d`Arc living, I wanted a little change today. To find plants that suits this style isn`t very easy either, as I have learned. But today I found a perfect little plant. ( Sometimes one plant can make a huge difference..) I already forgot its name, but it is beautiful. Have you seen the wonderful shaped leaves?!! They are beautiful!! I placed a small statue outside so it eventually will be covered with authentic patina. The candle is just for the one who`s visiting, to pass on warmth and happiness :) Have a warm beautiful evening my friends!

Friendly,

36 comments:

Monica said...

ja her sitter jeg jammen å fryser idag. brrr.... men flotte stemningsbilder da. lekekr krukke og nydelig plante. Det er jammen meg ikke lett å finne planter til stilen nei og jeg havner desverre ofte på de samme:S Men det er favoritter også da:) ønsker deg en flott dag:) klem monica

Anonymous said...

Såå flotte bilder-lekre er de!
Ha en fin kveld , klem Hege.

JULIEK said...

Heia. Takk for kjempekoselig hilsen. Godt å høre fra deg igjen. Er mere tilbake i bloggverdenen nå og det er godt. Jeg trives veldig godt her på østlandet og har det bedre enn på lenge. Ting er blitt lysere og går framover, ganske så utrolig.

Håper du også har det bra. Stor klem fra meg : )

Unknown said...

Så fine bilder du viser! Bladene på den planten du kjøpte var jo helt skjønne. Håper du får en fin kveld!

Country French Antiques said...

So beautiful here.
I could linger all day!
Merci

Kristins Hus said...

Dette kan du!! Noe så stemningsfullt og fint.. Skulle gjerne visst hva den planten heter ja :-)
Gog kveld fra Kristin

Guttemamma said...

Den varme klemmen trengs virkelig,blir gær'n jeg....Den planten din er nydelig Aina, aner ikke hva den heter jeg heller. Har pletter i luften,eføy og hjerter på tråd jeg, synes de passer også! Plettene er jo vel tørste,spørs hvordan det går med de når (hvis??) sommerværet kommer...kos deg med pus ikveld!! Klem fra Anette

Tulipa said...

hej!
Växten heter cissus!
Visst är den fin!

Och ljuvliga stämningsfulla foton du tagit!!!

Här är det kallt och blåsigt.
Skolavslutning i övermorgon och imorgon ska de bada ute skolbarnen..hoppas det inte ska regna då i alla fall. Flickan är redan förkyld.

Hoppas du får fina dagar i alla fall, jag har läst dina senaste inlägg och de är lika underbara som alltid!

Stor kram Mariette

lottens vita och gröna said...

hallå aina!

vilka foton, jisses bara njuter! här är det råååkallt det enda bra med det är att allt liksom stannar upp och man hinner med att njuta ännu lite av syréner och liljekonvaljerna!

ha det gott vännen!

varmkram lotten

Les Cotrions said...

Your plant you gorgeous and your photos are always a poem!
Wish you warm and sunny weather!
Vale

Mitt hvite hus said...

ÅÅÅ så stemningsfullt og fint Aina.. urna di er så fin... og planten så jo kjepefin ut... Her er heller ikke varme .litt sol innimellom men gradne mangler..håper den kommer snart=)


klemmer Kerstin

Magdalena said...

nydelig urne...
vakre bilder...
og herlige stemninger du beskriver på slutten...

klem,magny***

Ramme Alvor said...

Du er utruleg flink til dette, å skape stemningar. Begge dei to siste innlegga dine gjer det på beste måte. Nydeleg!

Made in Persbo...Carina said...

Hej på dej!
Det är ruggigt väder här med...har regnat hela dagen. Håller med dig om att det inte gör något att en ros har blivit lite brun i kanterna...de är så vackra ändå!
Sån fin urna och staty du har också! Jag har sett en vacker damstaty i en butik och när ekonomin tillåter nån gång framöver ska jag dit igen och se om hon står kvar...i så fall köper jag med henne hem :)

Klem fra Carina

Lilla Blanka said...

Hej vännen!

Ohh vilka underbara bilder Aina...!
Här har det också varit regnigt och kallt, men nu har de lovat fint väder till helgen. Jag hoppas det, för vi skall vara ute hela helgen på simtävling (utomhus).

Vilken fin urna och staty du har..jag blir jätteinspirerad av dina bilder..de är i härlig Jeanne d´Arc anda. De gråa rustika mot de gräna växtera..underbart!!!

Kram goa vän!
Mia

Jannicke said...

Så godt å hør at du koser deg, til tross for litt kaldt sommervær...

Fantastiske bilder..
Nyter alltid å komme innom bloggen din :o)

Klem J.

Millygarden said...

Hejsan Aina,

Vi har samma gråa kalla väder hos oss..burr! Snuviga har vi blivit hela familjen! Nu är jag less på allt grått! Men då ska man ju kika in till dig och beundra dessa vackra bilder som verkligen värmer och inspirerar!

En stor kram till dig!
Kram Marina

Kreoline said...

Hei på deg min venn. Så koselig du lager det til, og de rette plantene er jammen ikke lett å finne. Når hagen min er fedig skal jeg begynne å jakte litt rundt, får gå på litt spesielle gartnerier som har et mer spesielt utvalg. Siden jeg har en gammel hage, så kunne jeg tenke meg å ha "gamle" sorter med blomster og stauder. I den gamle hagen min har det nok aldri vært så mye annet en gressplen, det som står er en gammel rød peon, prøver å ta vare på den så godt jeg kan, men det er ikke lett med graving her og der. Ha en fin og god dag i morgen Aina, kos deg med syingen din. Vi skal til en "skrotnisse" og se om han har noe spennende til hagen. Klem fra Mona.

Jannicke said...

.så skjønn du er, Aina...
stikk gjerne inn på Bodil sin blogg og se en liten smakebit..(link fra min blogg)
Hun er nok ganske så lik meg, mn har absolutt trekk fra pappaen og :o)

Joan@anythinggoeshere said...

Isn't everything so pretty. I love that calming combination of grey and white. Happy Wednesday.

Crinoline said...

Hei,Aina.Du har virkelig fått til fransk stemning på terrassen din.Det er virkelig "innekos" vær om dagen.Ønsker deg en fin uke.

Min Still By Maia said...

Hei på deg bloggvenn :)

Nettopp sendt deg en mail.
Så skjønne bilder du viser!!!
Det ble KJEMPEFINT. Så lurt å ta med boken på hagesenteret.

Håper armen din er helt bra igjen?

Mange klemmer

Lilla Blanka said...

Kikar in igen...känner att jag måste säga det medan jag kommer ihåg och innan jag somnar ;)

Det vita klaffbordet jag har var nog ganska vanliga i Sverige för 80-100 år sedan och man hittar dem ofta på loppisar här. Jag skall hålla ögonen öppna för ett till dig, så måste du komma hit sedan och hämta det *hihi* ;)

Kraaaam

Anonymous said...

Hei sann:)

Nei sommer er det ikke her heller... Himmelen har åpnet seg igjen...
Det ble kjempe fint hos deg, nydelige bilder..
Det skal vist komme sol til helgen,og det høres deilig ut når jeg har fri helg:))

Kos deg, håper solen snart skinner hos deg;)

Klem Anita

~~♥ Mamma Millan ♥~~ said...

Vacker blogg med underbara bilder;)

Kram Mamma Millan♥

June said...

Hi Aina,
I find your blog so inspiring. Such loveliness. It is cold, rainy, and windy here in the north western part of the US as well. But oh so green. Isn't it strange that even with the distance between us, we are experiencing the same kind of weather.
Smiles,
June

Gnistrande snö said...

Suck så vackra bilder!
Härligt med levande ljus, vi har också haft kallt och regnigt ett tag. Hoppas det vänder snart.

Tack snälla för dina gulliga kommentarer, blir så glad.

Önskar dig en riktigt fin fortsättning på veckan och en härlig helg!

Kramar
Katarina

Designe said...

Såå vackra bilder du visar! Underbart! Tack snälla du för din kommentar om min keramik! Blir så glad! Det värmer verkligen! ..och det är jätteroligt att jobba med lera! Säljer inget just nu men skulle vilja framöver..måste kanske skaffa egen drejskiva och ugn i så fall..är ju sugen på att göra det! Vi får se! Ha en fortsatt fin vecka! Kram på dig! :)

Viola said...

Här har vi samma gråväder...så trist och imorgon är det skolavslutning, vet inte när jag såg solen på en sådan..juni är sig lik...grå och regning och sommarvärmen fatts verkligen

du lyckades verkligen att få till en härlig stämning med boken som hjälp...så vackert!

Hoppas du har en fin dag, här ska det jobbas med butiken hela dagen...massor av nya varor som ska läggas ut, stor kram din VIOLA

Anonymous said...

Hejsan!

Vilken jätte fin blogg du har och vilka fina bilder du bjuder på...
Kram från andra sidan plurret.

Ada och Emil said...

So beautiful...
I just looking again and again your pictures :)

-Sanna

Marie said...

Hej Aina!

Här har vi lika kallt och tråkigt väder också, hoppas verkligen att det snart blir lite somrigare igen. Längtar efter att kunna äta ute i trädgården och sitta ute om kvällarna och läsa en bra bok.

Underbara bilder, så vackert med den gröna växten där i urnan och vilken fin staty du har.

Hoppas du får en riktigt härlig helg min vän!
Kramar Marie

Ps. Tack för länken i förra inlägget, vad du är gullig!

Mia said...

Hei på deg, Aina-vennen! Det er så vakkert og inspirerende hos deg hver gang jeg titter innom. Hagen din er så vakker, og alt det du vier er bare nydelig og skjønnt. Herlige hilsener skriver du også i bloggen min, noe som gjør meg virkelig glad. Jeg håper du kommer snart innom, gleder meg til å få besøk av deg. Jeg håper også at armen er blitt bra igjen, og at du er kommet ajour med bestillingene dine. Og tenke seg at du har allerede fått tomater! Hos meg kommer grønnsakene veldig tregt opp iår, kanskje veksthus virkelig er tingen!

LOPPISLIV said...

Hej Aina! Ja den där boken den kan man få mycket inspiration av...Så vackert med den gröna växten i den vitrostiga urnan, ljuvlig kombination. Härliga bilder...och den bilden i ditt inlägg med tallriken och salt m lavendel i och lilla lila blommorna med spetsbandet, den har jag sparat, den var så himla vacker, den ska jag ha som skrivbordsunderlägg på datorn :-)Ha det gott. Kram Paula

Ragnhild / Wallas Verden said...

God morgen ja. Eller nå er det jo blitt langt ut i føremiddagen:)
Her er også surt og regn i dag. En får tenke at det gjør godt for plantene. Spes. for mine nyplanta stauder.
Nydelig den var den urnen din. Kjenner meg godt igjenn idet å vingle mellom flere stiler. Men så tenker jeg at jeg fåt nå bare mikse og ha det jeg liker om det hører til i den eller den stilen. Så blir restultatet min stil.

Har vært å tittet på alt det fine du syr. Kjempefine ting. Jeg skal jo liksom sy jeg også. Men så blir det jo ikke tid til det.

Ha en skjønn dag
Klem:)

Inspiration i vitt said...

Hej Aina,
tänk du om man hade lite varmare och inte så blåsigt, precis som de har som bor vid medelhavet, då du skulle vi kunna ha såå mycket mer växter och textilier ute varje dag utan att det blåser bort eller blir förstört.
Man får ju göra så gott man kan utav det man har och det lyckas du alltid med. Så fin växt och krukan och statyn har precis den rätta lokken och jag gillar oxkså den rååa lite industriella stilen, den är härlig. Köpte en hylla härom dagen i industri stil och den gillar jag jätte mycket.
Vad duktig du är som orkar produsera en massa fina grejer hela tiden.
Kramar till dig/Ingela.