jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


I vårt lille veksthus....

Hei, håper dere har hatt en deilig uke!!
Her i Øst er sommeren helt fantastisk, og vi nyter sånn!

Jeg har snakket endel om urter og planter siden veksthuset ble satt opp i våres. Vi ble så glad for å kunne dele dette lille huset med våre naboer. I mellomtiden har vi sådd og dyrket frem en hel del, og mye har blitt plantet ut i krukker og jord. Veksthuset ble kun drevet praktisk, og det har vært fyllt til randen. Men ettersom de fleste planter nå ikke mer trenger ekstra omsorg og stell har vi (jeg) flyttet om på ting og gjort det til en liten koselig krok i hagen.
For en hyggelig inngang har jeg plassert en gammel trekasse med sitronmellisse jeg har dyrket frem. Den lukter så godt og i tillegg er den så dekorativ. Jeg plukker ofte noen stilker og setter de i vaser. De fine hvite støvlene har jeg kjøpt hos Julias vita drömmar. Det som er igjen i det lille huset er faktisk bare mine tomatplanter. Bugnende planter som egentlig er altfor store for de gamle melkeflaske kassene. (vi får finne en ny løsning til neste år!!) Naboens tomat plante ble fulle av maur og har blitt plantet om ute. Mine har blitt spart, men jeg har hatt endel problemer jeg også. De ble plantet for tett (de bør ha minst 40 cm. avstand!), og de fikk av og til for lite næring. Men de har overlevd og snart kan det høstes i stort antall.Jeg har laget til en liten krok med min gamle Franske stol. Og spesiellt for dere har jeg plukket inn noen lyserosa stokkroser.Vakker Lavendel og Franske Anemoner. Lavendelen sådde jeg i krukke og satt i kjøleskap noen uker. Utrolig nok fikk jeg den til å spire, men den er fortsatt i voksestadiet. Disse stilkene er fra buskene i hagen. Og Anemonene har min nabo, og nå venninde, dyrket frem. De er så nydelige at neste år skal jeg også så noen frø. Den høyreiste planta er mine coctail tomater.Mine fine støvler fra Julia igjen...Pelargoniaen er en stikling fra i våres som nå har vokst seg stor. Eller større da, så stor har den jo ikke blitt...Stokkrosene har så fin sart rosafarge. Vi har den i lilla og fuksia også, men denne er den aller vakreste synes jeg.Ett par gamle vannkanner funnet på loppis..Foto: Aina

Og her ser dere hvor store noen av tomatene allerede har blitt. Disse plukket jeg av en avklippet grein som ble for tung og brøt, litt synd at de gikk til spille. Men sånn er det bare. Ellers har jeg fire sorter; Coctail, Biff, klase og vanlig tomater. Jeg satt i går forresten ut ei plante med Coctail for å gjøre plass til stolen. De er så godt som modne, så snart kan jeg jeg plukke mine aller første tomater. Det skal bli så moro!!

Håper ikke det ble altfor kjedelig i dag da, med denne tomatpraten min :) Men jeg er både stolt og glad for det er aller første året jeg i det hele tatt har dyrket frem noe. Og for å være helt ærlig hadde jeg ikke trodd det skulle gå så bra! Juhu!! :) Siden kan vi jo se litt i urtekroken...

Ha en riktig trivelig helg jenter, håper dere har en nydelig sommer!!
Varm klem Aina

Hi girls! I hope you had one fantastic week! Ourselfs are really enjoying this wonderful summer. During the last months I have regularly mentioned our plants and herbs, and also how happy I was to be able to share a greenhouse with our neighbours. There has been a few mistakes, obviousely, but we had a successful first grow. Don`t forget, this is our first attempt! :) Most of the herbs and plants has already been moved out, replanted in pots or placed in our shared vegetable corner. And because of that we now have more space, and I felt free decorating and making things a bit more inviting. I just moved things around a bit and now our little greenhouse is a cosy little corner in our garden. What`s left is my tomato plants. I have 4 different sorts; Normal, coctail, beef and cluster tomatos. One of my tomato plants I recently moved out, to make space for my old French chair. They are almost ready to be gathered, and I barely can`t wait making something special out of them. The images show a few of the thing that I love, old zinc cans, the old French chair, Lavender, French anemones, pelargonium (cutting from last spring) and my new white rubber boots I recently bought. (Yes, I have to look good in rainy weather too!) The last picture show a few tomatos that I already have collected. One of the branches broke, due to heavy weight. Sad that I could not enjoy them, but somethimes things like that happen. I hope you are not too bored with all this tomato talk. Later we could have a look in our herb garden if you want. Have a great sunny weekend!! Friendly, Aina

36 comments:

marypoppins said...

buon fine settimana!!
Mary

Landliv said...

Jeg har også sansen for både urter og grønnsaker, men mangler enda drømmedrivhuset mitt...

Jannicke said...

Klart du skal være glad og stolt!! Så utrolig gøy å få det SÅ bra til da!!
Dette var jekt å se ;o).

God helg til deg ;o)

Klem J

Hem och Lycka said...

Å vad härligt Aina, vad fint och mysigt med växthus! Jag har också tomater, eller rättare sagt på gång, blommor som förhoppningsvis ska bli till små röda smarringar :-D

kram Mia

Anine said...

Hei. :) Jeg elsker urter! Har skikkelig dilla. Men er ingen kløpper på å ta vare på de.Det får bli et prosjekt når jeg har fått flyttet inn i ny bolig. :)
Nydelige bilder du har tatt. Flink er du!
Ønsker deg en riktig god helg i det fine været.
Klem Anine

Nooria said...

Åh, du er heldig som har veksthus! Jeg ønsker meg også veldig et. Nydelige bilder også.

Jeg tok også en del stiklinger av pelargonia i år, og noen har kommet seg veldig. Andre igjen er ganske små enda. Det er veldig gøy å se at man kan få det til.

Stokkroser er nydelig, og jeg har planer om å plante rosa stokkroser langs vårt nye stakittgjerde.

moni said...

så skjønne bilder også så heldig du er som har veksthus. jeg måtte bare ile innom å si at jeg fikk pakken i posten idag og ble kjempeglad og stolt for den:) Jeg har pyntet med posen på kjøkken og den viser litt på det ene bildet i innlegget idag, men jeg skal lage et skikkelig innlegg om den en annen dag:) klem monica

Hulda said...

Så koselig det er i drivhuset hos deg. Virkelig fint med sitronmelissen i den gamle kassen. Du har gjort det så fint innenfor også, med den gamle stolen. Virkelig sjarme!

Hemma på Landet said...

Hej gumman min!

Vilket fint växthus med en massa fina saker och blommor i.

Ja, här har det också varit svettigt idag.
Jag älskar hösten. Därför ser jag fram emot den...med mysiga kvällar och tända ljus.:-) Kram Stina:-)

jordbærpiken said...

Å, så koselige bilder! Gleder meg veldig til å få en stor hage. Da skal jeg også ha et drivhus. :) Koselig å kunne høste inn sine egne tomater o.l. Og støvlene var veldig nydelige. :)

Tulip said...

Å for noen nydelige bilder fra drivhuset!
Her kan man virkelig se du og naboen koser dere med planting og stell.
Kjedelig med tomatprat?...Nei, absolutt ikke...dyrker tomater selv, men mine henger jo litt etter dine, i og med de ikke har fått drivhusstart! Men den ene blomstrer iallefall, så det er håp!

Klemmer:)

Bygatan said...

Hej Aina!

Så fint växthus du har! Det är en stor dröm hos mig också. Min väninna håller på att bygga ett jättefint med gamla fönster och pardörrar, jag är så avundsjuk på er som har växthus!

Du har ju den rätta känslan för stylingen också;-)

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram Lena

liven said...

Åh så kjekt Aina!!
Så flinke dere har vært og det må være koslig å ha et slikt veksthus!!
Har faktisk aldri hatt en tomatplante jeg.....kanskje til neste år!!
Men vi er så mye på farten om sommeren og de trenger vel litt påpass??
Stokkroser har jeg sådd i år og der er kommet opp littegrann grønt!
så da blir det spennede om jeg kanskje får disse skjønnhetene til neste år da:o)
Ha en fin helg....og takk for inspirasjon:o)

Viola said...

Hejsan Aina, vilket rart växthus ni fått till med härlig växtlighet och vackra saker att vila ögonen på..ha ett liknande och därinner växer ddet tomater, olika gurkor, paprikor och squash..blir myucket att avnjuta framöver, ha en forstatt skön sommar, sommarklem

Anonymous said...

Wohhh... du er jo blitt rene gartneren:o))og du har jo fått lavendelen til..ikke dårlig Aina!!!

Stokkrosen var nydelige.. stjal noen kapsler i Løkken i går av de der.. håper jeg får de til.

Likte benken og "ustyret" må være fint å sitte der og nyte:o))

Tomater... Svigersøstra mi binder snorer 4 snorer fra hver av kassene og til taket i drivhuset. Så setter hun noen lange støttepinner langs disse. Etterhvert som plantene vokser, binder hun bare greinene etter pinnene og snoren med jutesnor.

Ikke kast de tomatene!!!! Finhakk de sammen med fullmodne og lag salsa med olivenolje, basilikum, salt og pepper.. det er himmelsk til bruchetta og grillmat.

Vi kjøpte 3 tomatplanter i fjor og fikk så mye tomater at vi stadig har noen i frysern:o)) Hadde de i kapilærkasse (store selv vannings isoporkasser med plantesekk) ikke så pen å se på men vi slapp masse arbeid. Dere kan jo lage "benker" så skjules kassene..

Kos dæ i drivhuset:o)) klem fra mæ..

le banc moussu said...

everything is so nice here. Makes me forget the awful weather here in Paris. A windy and rainy day. Have to drink tea and eat cakes!
see you
christian

Les Cotrions said...

Hello Aina! Your green house is faboulous!!!! You have so nice plants and it's so nicely decorated!!! I like the stuffs you put inside...very charming atmosphere you create! Great work!
Happy week end!
Vale

Fiona said...

I think that has to be the most stylish and beautifully arranged greenhouse I have ever seen. Love the white boots too! Very you I think.

Anonymous said...

Hejsan!
Vilket underbart växthus du har!! Mannen och jag har flera år pratat om om vi ska skaffa växthus el inte, men nu fick jag massor av inspiration! Ditt ser jätte härligt ut!! Hur stort är det? Trevlig fortsättning på sommaren!:)

Hanna said...

Fina bilder och ett underbart växthus.
Hanna

Heidi-anitha said...

Nydelig Aina!

Så fint du har fått det i drivhuset ditt! I og med at jeg bord på gård som du vet, ligger det også i mine planer for fremtiden å få meg mitt lille "paradis"..Med friske grønnsaker, urter og blomster...

Tiden til hjelp og planlegging:0)

Så vakre bilder - nydelig stemning - kan se du koser deg her!

Håper du og vennen får en nydelig helg - tross det uler i veggene her...

Stor klem heidi-anitha

Guldkant På Livet said...

Hallå där, vad dina grannar ska var glad över att de delar växthuset med just dig, för jag antar att det är du som står för fixet och dekorationen där, jättesnyggt! Såsom emaljbalja och vita stövlar! Mari.

Karin Lindström said...

Godkväll min vän!

Men så mycket fint du har drivit upp i växthuset. Och så trevligt det ser ut därinne också! Jag förstår att du trivs, bara doften kan ju göra mig kär! Jag älskar den lite fuktiga doften av jord och växter. Tänk om jag också kunde bli med växthus, det är verkligen en dröm.

Ha nu en fortsatt underbar sommar och du ska vara riktigt stolt över ditt fina hus!


Många kramar

Karin

Christelle said...

Voilà l'endroit idéal pour avoir un petit coin pour jardiner , préparer ses fleurs et plantes ! Quel petit nid douillet !

Tilonino said...

Hei Aina
Så kjekt det var i drivhuset deres. Jeg har laget masse godt av tomater i dag. Herlig. Åpner du snart shoppen din igjen?
tilonino

Margrethes hus og hage said...

Dette var da slett ikke kjedelig! Så kjekt med drivhus. Det ønsker jeg meg veldig!

Så fint du hadde gjort det ved inngangen :)
Egne urter og tomater er deilig!

Ha en fin helg videre! Hilsen Margrethe

Nicola said...

Congratulations Aina, I'm sure there is a lovely chutney -savoury jam - that you can make with green tomatoes, so that you can keep a little summer in your kitchen all winter long. Nicola x

Lilla huset på prärien said...

Hej Aina!

Vad härligt det låter att kunna dela växthus med andra och ändå få ha det sådär fint. Det ser superhärligt ut! Vad kul att lyckas med att odla lavendel :) Jag önskar mig verkligen ett växthus en dag!!

Kram Jenny

sinnlighet said...

Dejligt som vanligt!!

Agneta från Österlen

Randi said...

Heia Aina!
Å du store,du er jammen ta flink!!!
Å nydlige bilder som alltid hos deg Aina!
Ja men du,eg er sikkert på at til neste år har du dobbelt opp av alt i det romantiske og fine drivhuset ditt!!Knall tøfft med det bordet/benken og den stolen inne i drivhuset!!Lykke til Aina!
Fortsatt god sommer til deg!
Sommerklem frå meg,Randi

Tyra said...

Hei, Aina!
Så flotte bilder du viser fra drivhuset deres!! Du har mange kreative sider ved deg, må jeg si!
Tusen takk igjen for nydelig inspirasjon!
En deilig uke ønskes deg og dine!

Hilsen Cathrine

Guttemamma said...

KJære deg!!
Tusen takk for skjønn pakke i posten!! Og det fine hjertet du sendte med,snill du er!!! Nydelig bord med mye fint under, slike hvite porselensfjøler elsker jeg og!! ha en fin søndag,tross øs pøs...klem fra Anette

mimmuli said...

Hi, =)

Lovely pictures..=)

Ellen - Charmerende gjenbruk said...

Hei Aina
Koselig drivhus, jeg har et maken på hytta hvor det er mere kos og hygge enn blomster. Jeg elsker å sitte der med en god bok og et glass rød vin når regner sildrer ned. Det gir en følelse av å være ute samtidig som en sitter tørt og godt inne.Fortsatt god sommer.
Klem....Ellen

Alicia said...

Fried green tomatoes are easy & delishes, you must try them!!! You can also make a relish with the green ones.
Everything looks lovely!!!
Gratitudes

Weißer Vintagezauber said...

Hello Aina,
nice pictures.........and i love vegetables :o)))
Many greetings and a wonderful week wish you,
Elke.