jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


Nye funn og favoritter / Favourite flea market finds !Hei alle sammen!
I helgen var vi på tur, og besøkte en haug med loppiser. Denne gangen var jeg fast bestemt på å bruke mye tid på å finne saker jeg virkelig elsker. Og kanskje noe med litt mer tekstur og mønster. Jeg tenker jo fortsatt på forandringene, og mens jeg leter prøver jeg å danne meg et bilde av hvordan alt kommer til å se ut. Det er viktig ellers mister jeg bare tråden når jeg kikker rundt. Og gjett om jeg hadde flaks denne gangen! Men selvsagt var det noe jeg ikke tok med, og jeg angret meg da jeg kom hjem. Den store fine bollen, det kjempegamle sausenebbet og den fine lysestaken. Bollen var stor og ville passet perfekt som potteskjuler, sausenebbet hadde et stort skår, men det hadde allikevel vært fint til en liten fiol blomst. Og lysestaken, ja den var av messing, og jeg turte ikke ta sjansen. Kanskje ble det for gullende varmt for meg, tenkte jeg. Men som jeg angrer meg nå! Jeg sier bare, følg magefølelsen når du leter !!
Denne vidunderlige Franske Latte skålen fant jeg dog ikke på loppisene, men hos Elsa K Brukt & Antik. Jeg har ønsket meg en av disse sååå lenge og sprang nesten i taket da jeg fant en. Og tenk at den ble min!!Mønsteret er så utrolig vakkert. Jeg tror jammen jeg har blitt forelsket i skåla mi!! hihi..
Dette mønsteret hadde jeg altså i tankene mine da jeg fortsatte letingen på loppisen i helgen. Kanskje ville jeg finne noe som lignet, eller bare noe som kunne matche..Hurra!!! Jeg fant noe mer! På 2 forskjellige loppiser, alle gjemt bak kopper og glass, en etter en plukket jeg frem 4 av disse herlige gamle eggekoppene. Ingen er like og alle har de forskjellig form, men 3 av dem har både mønster og gullrand. Det lille gylne fatet fikk jeg også med på kjøpet.Ser dere likheten mellom mønsteret i den Franske skålen? Mine absolutte favoritter!Jeg sa jo jeg ville ha litt mer varme inn blandt det hvite. Ok, det er ingen stor ting, men den teller jo litt den og. Rustikk og fin, og perfekt til å røre rundt i en stor gryte. Jeg sa til vennen, "nå trengs det bare to skjeer, så har du bollen full"..Foto: Aina

Under Sleiva ligger det en haug med grove Linduker jeg også fant. Totalt betalte jeg rundt 50 kroner, og det for 6 store lapper!! Jeg kan røpe en ting, hvis du finner noe du elsker prøv å få kjøpt det av en mann. De ser ikke så stor forskjell på en rufsete duk eller vakre Lin håndklær. Sånn har jeg ofte fått tak i mye vakkert til en billig penge :))
Jeg fant flere vakre ting, med de får vi se på neste gang, ellers blir så fryktelig mange bilder.


* Jeg vil samtidig også komme med et tips:
Elsa K Brukt & Antikt spanderer porto på alle kjøp over 500 kr ut juli ! (gjelder ikke møbler).
Vær snill og besøk denne flotte Norske nettbutikken, de har virkelig enestående vakre produkter!


Ha en ny god uke, håper solen skinner masse!
Klem/Aina

Hi Girls, I hope you had a wonderful weekend!
Lately I have had a few questions about adding a Google Translator to my site, that instantly translates my page without me writing. Today I decided to do exactly that. I am not sure how I feel about it, because I was afraid that it would create a distance to my lovely devoted blog friends. That my blog sudden got impersonal. I want to ask you how you feel about it. Do you prefer me translating or do you think it is just fine with this new gadget? And would you use the translation program? And would you still leave a few words now and then?? All my readers are just as important to me, I would never do anything to treat you differently. From Countries as Norway, Sweden, England, France, Germany, Porugal, Italy, USA or Australia....And many many more..To me you are all of great Value!
Please leave me a note and tell me how you feel, Friendly Aina

52 comments:

Hulda said...

Så flotte funn du har gjort! Jeg falt virkelig for den skjønne skåla du har fått tak i. Eggeglassene matcher jo bare så fint! Nydelig måte du har komponert bildene på. Herlig! Finner så mye inspirasjon her hos deg. Takk for koselige ord hos meg. Huset vi har kjøpt er nok litt mindre enn det vi hadde, men vi er flinke til å utnytte plassen. :) Kommer nok til å bygge på litt med tida.

Anonymous said...

Det der hadde jeg også hoppa i taket over!!! HELT NYDELIG ... Søs fant noen flotte eggeglass før vi flyttet.. her har vi ikke funnet ETT!!!

Kos dæ med skattene:o))

Les Cotrions said...

Lovely finds lucky girl! Your china is faboulous!
Happy new week!
Vale

Randi said...

Heia Aina!
Å du store,så søt den skåla var,å med dei like søte eggeglassa!Ja det gjer seg med eit å anna innslag av ein anna farge opp i lat det kvite,sant det!Tøff sleiv/ause da!
Men eg måtte smile her når eg las dette om å handle med ein mann...hihihi godt sagt,og det skal eg huske:)
Gledar meg til å sjå kva meir du har funnet Aina,heilt sikkert noko fint!
Ha ein fin sommer kveld!Klem

Jannicke said...

Takk for gode tips, Aina ;o)
Både om nettbutikk,
og det å handle hos en mann på loppis, haha..
Den var god, og jeg tviler ike på at det stemmer!!
Nydelige ting du hadde funnet deg ;o)Så gøy å finne slike ting man blir forelsket i ;o)

Tusen takk for søt hilsen hos meg ;o)
Ja, det er nok meg på bryggen ;o)
Jaken jeg har på meg er en av mine favoritter. Den er av merket Culture, og har hatt den i 2-3 år nå ;o)

Ha en fin mandagskveld, kjære bloggevenn!
Klem J.

Jannicke said...

Beklager skrivefeil,
pc`en her på landet er litt treg i "knottene"... J.

Maliva`s verden said...

Hei Aina..må bare titte innom å legge igjen en liten hilsen fra meg her i Sveriges Provence..og et eldorado med loppiser på hvert hjørne...Flotte ting du har fått deg...jeg ser faktisk frem til å komme hjem og forandre litt på ting jeg også..Hmmm..ble nok litt inspirert av ditt tidligere innlegg..Ha det så lenge..klemz fra Maliva

jordbærpiken said...

Å, så mange nydelige ting du har funnet. Også tar du jo så flotte bilder! Ser ut som du har et kjempefint hjem. Ha en god kveld! :)

OTHILIES GÅRDSHANDEL said...

Kjære Aina!
Jeg vil aller først takke for en flott og inspirerende blogg.Har fulgt bloggen din lenge,og har fått mange fine ideer av deg.Har først nå fått min egen.Det var nydelige ting du har funnet,og er helt enig at det er en flott nett butikk.
Mvh Bente.

Karin A said...

Hej vännen,

nu var det alldeles för länge sedan jag var inom här. Sedan jag återvände från New York har jag haft så mycket att göra på jobb så det har inte blivit mycket bloggning alls. :(

Hur som helst är det alltid lika mysigt att komma in här och se dina fina bilder och läsa om dina upptog och fynd. Latteskålen och de matchande äggkopparna är verkligen fina! Så glad över att du fyndat!

Ljuvliga växthusbilder i föregående inlägg! Det ser så härligt ut! Ha en skön vecka...

Kram Karin

le banc moussu said...

Everything ready for breakfast, be right there with cakes and jam.
A bientôt
christian

moni said...

Heisann Aina:) Takk for skjønn kommentar:) Utrolig lekre funn, jeg elsket latteskåla med det fine mønsteret og de herlige rillene og jeg likte så godt eggeglassene. utrolig skjønt å matche sammen ulike, mer sjarm:) Du vet å finne det rette:) Stro klem fra Monica

Hemma på Landet said...

Så fina saker du hittat. Jag skulle också vlja hitta de där franska skålarna. Kramis gumman min.:-)

Made in Persbo...Carina said...

Hej goa bloggvän!

Så glad jag blev för alla dina rara ord! Att få så fina ord om mina fotografier av dig Aina som själv tar så vackra foton värmer så gott. Hade vi bara bott närmare varandra hade jag gärna hjälpt dig fota för din butik.
Jag och Marie bor inte jättejättelångt från varandra som du misstänkte. Jag har faktiskt varit hos henne idag. Det tar en och en halv timma med bil till henne från mig.

Wow vilka fina fynd du gjort. Skålen är ju heeelt ljuvlig. Förstår att du blev förälskad i den!

Ha det gott, och massor av varma kramar tillbaka till dig Aina!
Kraaaam, Carina

Tracey said...

Hi Aina! Everything looks just beautiful!!

:)T

Tracey said...

oh and I forgot to mention...I would love, love, love to have the translator to use!

LantlivsAnette said...

Halloj vännen !!
Åhhh du, vilka ljuvliga saker du har hittat, helt underbara, det är så himla roligt att gå på loppisar o fynda !!
Jag tycker att Goggle översättning är bra, den kan du ha tycker jag, jag har den på min blogg också och den funkar så bra !!
Ha det nu så bra min vän
Kraam Anette

Anonymous said...

Hi! I'm from Malaysia , an Asia country. I love to read your blog ,have been reading your blog for year ....it become my daily dosage.I prefer you direct translate it rather than the google translate.

oh ya....I love the handcraft you made too . You indeed a talented woman!

Viola said...

Hallå där, verklgien vackra saker du kommit över, kantbården var så rar på den skålen och så gott som lika på äggkoppen...:0) tala om tur då..visst är det härligt att gå på loppisar, var själv inne i Västervik och hittade en del igår, lite blir som vanligt kvar här hemma och en del kommer ut i butiken, ha den härlig dag min vän, klemmer VIOLA...blir alltid så glad över dina besök..

Lilla Blanka said...

Hej goa vän!

Det var länge sedan jag skrev till dig men jag tittar alltid in och njuter av din underbara blogg.
Den är så bra för själen!

Vad härligt att ha en loppmarknadsdag och gå och fynda och titta på en massa fint! Jag skall träffa ett bar bloggvänner nu till helgen och vi skall springa runt på loppisar vi också. Det skall bli riktigt skoj!

Skålen du fann är ju helt underbar..åh jag älskar sånna! Jag köpte ju nya på Honning og Flora i våras och de gillar jag verkligen.

Det ser så fint ut i ditt växthus, jag gillar golvet och alla vackra detaljer! Stövlarna är så söta!

Kram och ha en fin dag goa Aina,
hoppas vi ses snart.
Mia

Janine Marshall said...

Hi Aina,

From the other side of the world - Australia!!!! I follow your blog and this is the first time I have left a comment. It sounds to me, like you are unsure and like the saying goes if in doubt don't. Personally, I'm happy for you to translate and appreciate you doing that. Always love your pictures and seeing what you are up to! Hope the weather there is better than here. It is winter, more rain forcast for tomorrow.
Better go.
Please take care.

Janine
XXOO
Tasmania, Australia

moa said...

hei aina -

..takk for alltid så koselige hilsner fra deg!
ah! for en vakker latte-skål mmmm...og de skjønne eggeglassene!
har en kopp i hvitt og gull på innlegget mitt i dag, bare elsker den kombinasjonen...
ha en skjønn kveld -
moaklem

liven said...

Hei Aina:o)
Kjempefine ting du fant deg.....og synd å angre på noe man ikke tok!!
Disse sakene var jo så flotte!
Er det virkelig loppiser på østlandet nå på denne tiden da????
Skal østover om noen dager jeg så sluker alt som har med slikt å gjøre!!
Jeg må jo bare notere meg adresser så får min venn kjøre :o)

ha en fin kveld og kos deg:o)

BROCANTE said...

Dette passet jo helt inn i din stil. Fine gamle former.

Landcharm said...

Takk for hyggelig hilsen.
Dine funn var veldig fine, men det er din presentasjon av dem som virkelig gjør de fine...

Cindy@Cutepinkstuff said...

Your blog is lovely!

Donna said...

I love your blog Aina! I thank you for translating so I can read your lovely words. If it seems like too much trouble to translate your blog to English then maybe a translator would be easier. Does it allow people to translate it into their own language then or just English? Something to think about.
Keep the lovely pics coming!
Have a great day!

Donna said...

Ok, I just saw the translator button on the side and I used it. It doesn't translate so well. Some of the words do not come out right. I can understand your translation much easier. Thanks again for doing that extra work.

MonaLisa said...

Oj oj.. super fantastiske ting du har kjøpt!! Hmm.. siden skal jeg innom, om en bitteliten straks! Stikk innom bloggen min og delta i sommer konk. min! Ha en deilig sommer dag

JULIE K said...

Så utrolig flotte saker du har funnet. Har ikke fått vært så mye på loppis i vår/sommer, har bare ikke hatt tid. Men liker det så godt, uansett om jeg finner noe eller ikke. Kan virkelig slappe av i alt det gamle og har nå lært meg til å overse alle andre som er på jakt : )

Valerie said...

you have to know that automatic translators often give the funniest/weirdest translations !
but i'd still visit you to enjoy your pretty pictures
happy summer :)

Anine said...

Vakre ting! Gøy med loppis. :9
ha en fin dag.

vosges paris said...

I have never used a translator..I rather try to understand I think.. Those bowls and egg thingies are very very special I can Imagine it are your favorites!

Skatan said...

Hej Aina!

Jag har själv provat på en translator. Det är skrattretande att se vad den ibland översätter märkligt! Som med de allra flesta program så blir det en hel del problem med nyanser, intentioner etc...det blir alldeles galet ibland, men det lär väl besökaren förstå...hoppas jag :)

Hoppas allt är bra med dig. Vi grejar på lite här hemmavid efter drygt tre veckor på vift. Det är så himla skönt att äntligen vara hemma igen! I kväll kom solen också tillbaka vilket ju inte gör saken sämre...

Jag önskar en fortsatt fin sommar.

Kram till dig!

Anna

Marie said...

Så fina fynd du gjorde Aina, skålen är ju alldeles underbar. Och vad roligt med äggkopparna, passade ju jättefint ihop med skålen.

Hoppas att allt är bra med dig och att solen lyser på dig också!

Kramar Marie

Landliv said...

Forstår ikke riktig hvor du finner alle loppisene på denne tiden av året?! Vet at det er mange i Sverige, men trodde ikke det var så mye slikt i Norge...

Nydelig selvsagt, som alt du velger!

Loppisliv said...

Hej goa Aina! Om du visste vad glad jag blev över dina rara ord. Så mycket lycka och värme rakt in i hjärtat. Tack min vän! Ohhh du har fått tag på en vacker latteskål, så himla fin med lilla guld kanten på och äggkopparna är så fina till. Alltid så underbara bilder här, jag finner en ro för själen här hos dig. Växthuset var så fint också, vackert golv och alla detaljer till, där inne kan man nog sitta länge, länge och bara ha det gott :-) Härligt med ett sådant ställe att kunna koppla av i. Önskar dig den bästa av alla dagar. Många kramar Paula

Kerstin said...

Heisan Aina....
Så nydelige funn du har fått med deg...
ååå det er så dumt og gå fra noen gode funn og angre... har gjort det slev også... Men får nyte det man har fått med seg...
Herlige innlegge under her som jeg skla kose meg med nå...

Veksthuset er så herlig og koselig...
og vet du når jeg kom hjem fra ferie nå så har det kommet tomater på planten min.,..så utrolig moro,,,
Nyt dagne min venn.
Klem Kerstin

Weißer Vintagezauber said...

Dear Ana,
I am gladly you it again has translated.
Very carefully from you.
Great dishes are........ I am inspired :o))
Completely lots of love,
Elke.

Tanya said...

Hello Aina, I live on the East Coast of Canada and have been reading your blog for some time. I love it. Your pictures are so beautiful. I have never used a translator before, but tried this time. For me it made things confusing to read. The translations were'nt very good sometimes. I would say that I much prefer your lovely translation. Thank you for asking, blessings to you.

Tanya

Cindy said...

Aina, I am writing from central Canada, and I love your translation. I would read it the way the translator read it if that is what you do. It does not matter to me, I love your pictures! I also love to see what you are up to. Hugs, ~cindy s~

Alicia said...

Aina,
I always love that you took the time to translate but just think now you can add more luscious images. :)
Seriously my German buddy will be thrilled because her English is fairly bad, so now she'll be able to click away & the whole world should see your lovely blog.

Anonymous said...

Your blog is so inspiring and lovely. I always look forward to reading and seeing it. I enjoy your translations but if a translator makes it easier for you, it is fine.

Thanks for such a wonderful blog.

Tracy- Ohio

Ragnhild / Wallas Verden said...

Veldig fine ting. også er det veldig morsomt å gå på skattejakt og finne flere like ting da. Er nok litt hekta på det jeg. og i dag var jeg i en diger hall fyllt til taket med alt mulig. Så noen med slikt mønster der. Skulle jeg ha tatt med meg det kanskje?? Ja, ja jeg skal nok tilbare der om ikke så lenge. Selv om det var overfyllt og alt sto og lå oppå herandre i et enormt kaos.

Ønsker deg en herlig helg
klem:)

Farmgirl Susan said...

Greetings from Missouri!
I just discovered your lovely blog and am so glad I did. What beautiful inspiration! I tried the translator - isn't it amazing what you can do with one click these days? While it didn't do a perfect job, it was quite satisfactory and even amusing sometimes. Your own translations are charming to read, but if you don't have the time, the translator is fine - and of course your photos are wonderful in any language! :)

Anonymous said...

Hello, I'm a visitor from New Zealand and I drop by now and then. Your blog is beautiful, and I'd look (and guess) even if it wasnt translated, but its so nice when it is.
Regards, Amanda

Margrethes hus og hage said...

Så vakre ting du har funnet! Den følelsen man får når man har funnet noe man har lett etter lenge er helt ubetalelig! Skjønn latteskål du fikk med deg hjem, og nydelige eggeglass.

God natt! hilsen Margrethe

Beth said...

I wish for your sake that the Google translator worked better -- it certains save your time. I would follow your blog regardless, just to enjoy the photos. (I do that with another blog that is written in Finnish.)

You've found some beautiful white vintage pieces!

Beth from the U.S.

Guttemamma said...

Akk så vakkert både ute og inne hos deg,Aina!! Ha en fin uke i regnet...klem fra Anette

chiara said...

HALLO Aina,
I think translator is better than ahything for those who don't speak norwegian nor english but translators are always awful because they translate literally word by word and sentences are often absolutely wrong and funny..If I were you I'd go on translating in english..it's long for me too but necessary ..then translator can be good for those who don't understand english too. And that's why I put it too in my blog
Hugs
chiara from italy

Marysol said...

Aina, you came home with some wonderful finds! And as always, you never fail to inspire.

Marysol

Kelley at My Island Wedding said...

well, i'm glad you translated. i can't decide which photo on your blog i love the most.

that wooden spoon might be one of them! great find!
-kelley
long island, new york