jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


Visiting places with Historical building materials

Inne på ett av bordene lå denne herlige stabelen med gamle industrilamper hos J. van Ijken - oude bouwmaterialen BV. En av de flotteste bedriftene jeg har vært hos !! Med hensyn til utvalg, beliggenhet og ikke minst pris. Ta gjerne en kikk på internettsiden for flere bilder..


Dere kjenner vel meg nå, jeg sitter ikke akkurat stille i feriene mine. Og er jeg i Nederland er programmet kanskje litt mer intensivt enn andre steder ettersom jeg kjenner meg litt mer "hjemme" her. Aller først pleier jeg å dra til det lokale markedet. Det blir arrangert ett par ganger i uka. Jeg går ditt fordi jeg vil spise godt, så enkelt er det. Og det er alltid et godt utvalg av grønnsaker, fersk fisk, oster, nøtter og krydder. Jeg savner det fryktelig når jeg nå bor i Norge !! Det jeg så gjør er å lage meg en liste med gamle og nye favoritt butikker og googler meg fram en rute på det Nederlandske kartet, og så drar jeg avgårde med mannen på slep. Det kan være super nifst å kjøre her nede med 4-8 felts motorveier i 140 kilometer i timen, og jeg er en forferdelig pyse i trafikken. Så den stakkars mannen min får bli med overalt da. - Du blir beriket av kultur i ditt eget land, sa jeg til han i går :)  
Inne i de fleste Nederlanske butikker er det ikke lov til å ta bilder, men fritt frem i utearealer hos bedrifter som selger gamle byggematerialer. Og det er så moro å gå rundt å snoke!! Det er så mye fint å finne, gamle badekar i stein, stabler med takstein, snodige svingtrapper i tre, rekker med patinerte dører, dørhåndtak i messing, vasker fra 20 - tallet, flotte håndtak i messing, gamle franske kraner, industrilamper osv..Helt enkelt et paradis for de som har råd og lyst til å skape ett personlig hjem. 

Tusenvis av med fliser, både ute og inne, i alle mønstre, farger og stilperioder...Foran inngangen hos Piet Jonker


Det er veldig Inspirerende å gå rundt hos Piet Jonker. Alt er stort, originalt og ekstravagant. Bygget er gammelt, det er høyt under taket med bjelker, hver krok er stemningsfullt belyst, gulvplankene er gamle og brede, og de har på en utrolig kreativ og fantastifull måte skapt en helt unik utstilling. Jeg må si utstilling, for det er ikke lov til å røre noe.  Det er helt unikt og verdt turen, men jeg må innrømme at jeg ble litt provosert av prisene. 20 000 Norske kroner for en gammel Fransk lykt er i overkant av som er akseptabelt synes jeg. For jeg har full oversikt over andre steder med de samme produktene til en tredel av prisene !


 Gamle franske lykter, statuer, ornamenter og hagemøbler hos Piet Jonker. Men de har så mye mer ! Enorme franske speil, antikke peiser, kirkestaker, glass, bibliotek skap, lysekroner, fullt innredede landkjøkken...Men som sagt, jeg fikk ikke lov til å ta noen bilder inne..

All photos © Aina - Modern Country


Andre bedrifter som er vel verdt turen :

18 comments:

manon 21 said...

Magnifique endroit...

Tu as du te régaler.

Amitiés

manon

Malin's Hus said...

Wow wow wow!!!!!! Fantastiska bilder!

Dora said...

I love the black and white tiles. So beautiful :)

Home and Lifestyle said...

Dit moeten hele mooie adresjes zijn Aina, sommigen ken ik van naam maar er zitten ook voor mij onbekende bedrijven bij!

Ik moest erg lachen om je opmerking over het verkeer, de vertaalmachine zette er neer dat je een watje bent hihi...! Laat anders je man rijden, dan kun jij lekker genieten van al het moois om je heen :-)!

Heb je nog wel iets gekocht?

Veel liefs, Ingrid

lottens vita och gröna said...

myyyyyyyyyyyyyyy goood så härliga bilder, dit vill jag me, ler!
önskar dig fina vän ett gott nytt år! varmkram lotten

BECKY said...

It's all so lovely Aina!! Happy New Year!! Thank you for sharing such great pieces of history!!
Hugs,
Becky

HANNES DAGBOK said...

Så utrolig inspirerende! Bildene dine er helt fantastiske!!

KLEM!

Norrfrids Eija said...

Fick en impuls att genast starta bilen, köra till ditt hemland och lasta den full av de skönaste gamla pinaler man kan tänka sig. Kanske det kan bli så i framtiden. Nu har vi ju fått guldkornen av dig, tack Aina!

Catherine said...

Only in Holland and Belgium you can find these treasures, we found our doors, lights and kitchen in a wonderful place called Antiek Bouw, I could have spent a week there! what did you bring home? Love your pictures. thanks for this wonderful report

elinAnita (eddaskreativiteter ) said...

Skulle så gjerne ha vært der en tur..
ha en fin dag
klemklem

Fågel Blå said...

Hej Aina!!!!
Hur har du det på det nya året!!!
Ser underbart ut allt det du visar!
Så mycket läckert!!!!
Vill ha!!!!!!!!
Ler
Önskar dej en fin Helg, och tack för dina söta ord på min blogg!!!
Jag gillar också din blogg!
Är ofta här inne och kikar!
Kramar Kathrine

kråke said...

Hej goingen:) Härligt att du har det bra och wow vilka bilder du tar:)) Skulle kunna tänka mig precis allt du visar:)) Ha nu en härlig helg och fortsatt god fortsättning på det nya året:))))

Stora kramen

kråke

Millygarden said...

Tack snälla Aina fär dessa fin tips om butiker. I love it!

Kram Marina

Passione Helena said...

Wat een mooie blog heb je Aina!
Via,via kwam ik hier terecht. Mag ik trouwens in het Nederlands reageren? Ik zie dat je een Nederlandse man hebt en Ingrid ook in haar eigen taal reageert.

Grappig eigenlijk, als ik de reacties zo volg. Dat wij Nederlanders zo van het Scandinavisch en het Franse houden en ik hier reacties lees dat je deze spullen alleen maar in België en Nederland kan verkrijgen.

Prachtige foto's heb je gemaakt. Je hebt een gezellige blog!.

Ik wens je de allerbeste wensen voor 2012 en nog een hele fijne dag!

Lieve groetjes, Helena

Alicja said...

Dear Aina,
All the best to you for 2012!!!!
Let love & happiness will be always with YOU!
Warm hugs from Warsaw,
Alicja

Tusenfröjd said...

God fortsättning på det nya året!

Vilka Bilder du bjuder på.... där skulle jag kunna gå omkring och frossa hur länge som helt. Ljuvligt, underbart, ja allt på en gång. Jag sitter här och säger bara: Åhhhh!!!
Ha det bäst!
Kram Liv

Herman Grans ♥ said...

Så fine butikker! Skulle ønske det var litt meir sånt her i Bergen og :)
Me pleier å besøke http://www.medussa.be/ når me er hos oma i Limburg :) Fantastisk fint det og, anbefales :) God helg! Hilsen Grete

Delhi Escorts said...

I read your blog story & seen. I like your writing skills. its very descriptive way to define anything