jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


Brødbaking og GOD HELG!!

Hvor forsvant den uka hen? Dere har vel sikkert tenkt en eller flere ganger, "oj , hvor ble det av uka" ? Denne uka forsvant før jeg i det hele tatt rakk å blunke og jammen er det ikke Fredag igjen. Og jeg elsker Fredager, gjør ikke dere det også ? Siste dagen av jobbeuka (for noen da) og en dag full av forventninger til hva som skal skje i helgen som kommer. Shopping, favoritt programmet på tv, deilig mat, stearinlys, og ofte bare gjøre morsomme ting man ellers ikke har tid eller mulighet til. Elsker det! På Fredager gjør jeg som regel ting jeg ellers verken har tid, eller lyst til å gjøre, som f.eks. å bake. Å som jeg elsker duften av nybakt brød! I dag prøvde jeg meg på et Tysk bondebrød, etter oppskrift av faren til Samboeren min. (som opprinnelig kommer fra Tyskland) Jeg har funnet en annen oppskrift på internett som ligner til de som vil prøve seg. Og den finner dere her. Brødet er mørkt, saftig og ikke minst herlig! Ha en hyggelig helg alle sammen og ikke minst nyt den godt!(Alle foto: Aina)
Where did the week go ? Did you ever say, "Wow, I wonder where that week went?" This week was over so fast i did not even blink before it was friday. I love Friday`s don`t you ? The last day of the work-week (for many), and all the expectations are building up. Shopping, your Favourite television program, lovely dinner, candlelight, fun and just pleasures. Love it! On Friday`s i do everything i normally don`t do, like baking bread. Oh, the smell of fresh baked bread! Today i made a German "Farm Bread", dark bread with crispy crust. Delicious ! Recipe here.. Enjoy your weekend!

33 comments:

Connie said...

The bread looks yummy. I haven't made bread in years...seemed to let that go. I love smelling bread baking! Happy Friday to you!

Anemone said...

Fantastisk blogg og kreativ dame.
Bøyer meg i beundring.
Ingenting slår nybakt hjemmelaget brød...men sverger til Tine produkter oppå jeg da.

Elzste said...

Vad härligt med nybakat bröd. Måste försöka få till lite bröd nästa vecka. För, som du säger, det luktar ju så vansinnigt gott. Trevlig helg på dig själv.
Kram

molly's heaven said...

Åååååh, der skulle jeg vært å fått en skive med deilig nybakt brød, og en kopp te...sukk! Så fantastisk flink du er, jeg har ikke tid å bake for tiden, for her flyr tiden helt fra meg...Ønsker deg en riktig god helg:) Her blir det jobbing for å ta siste finishen på showrommet...får fint besøk av noen leverandører til uken, og da må det se presentabelt ut kan skjønne;) Ellers satser jeg da på en liten åpningsdag om ikke altfor lenge...spennenede:) Så jeg satser på å få slappe av i ferien i jjuli...hehe!
See you:)

Hulda said...

Det så godt ut! Jeg skal snart få starta på puta du har bestilt! :)

Trude said...

Heisann,så veldig godt ut det brødet!Er så glad i å bake jeg også.Så mye at min sønn en gang spurte "kan jeg ikke få vanlig brød fra butikken som alle de andre i klassen har..."Et av mine barndomsminner er at det alltid var bakst i huset vårt.Det lå bestandig noe godt i fryseren.Ellers håper jeg at du snart får en søt liten pakke i posten (",)God helg!!

posidriv said...

Mmm...det ser kjempegodt ut! Takk for link til oppskrift, den skal eg prøve ut!

Ha ei fin helg!

elin1976 said...

Er så enig, så enig med deg. Fredag er en perfekt dag. Jeg pleier å handle inn mat for helgen og da kjøper jeg ofte med meg blomster hjem. Gullrekka går på tv og favoritt tv progara er krimenal. Sitte lenge oppe og vite at man kan sove lenge om man vil er også en herlig følelse
(look who`s talking!!!!)
Brødet ditt så utrolig godt ut. Liker slike mørke brød. Dansk rugbrød er en av favorittene men kansje jeg skal prøve meg på dette i morgen. Ha en fantastisk fredag,vennen. Klem fra Elin:O)

Trude said...

....og når jeg tenker meg om, så er det noe i swappen vår som kommer til å passe til akkurat dette temaet i innlegget ditt...(",)

Anonymous said...

Åh guuuuri nybakt brød!!! Ingenting er vel bedre enn det?! Herlig herlig herlig! Skal prøve oppskriften din, for å bake brød det liker jeg :)

I morgen kommer utfordringen din + et par andre utfordringer jeg har fått, jeg har så mye å blogge om nå om dagen at det ligner ingenting, men det er jo såå moro da!

Håper du og din samboer får en kjempefin helg :) Klem!

Hemma på landet said...

Åh, vad gott och vackert!

Du är nog rarast i hela Holland du. Puss Stina

Lisa said...

Åh, det brödet såg gott och saftigt ut! Måste pröva nästa gång jag bakar. Ha en fin helg du med!

Kathrin said...

Mmmmmm.... så veldig godt ut!!! God helg til deg også! =)

karu said...

det så kjempe deilig ut. skal prøve meg på den oppskriften. bare synd jeg ikke får smakt noe selv nesten. alle står rundt meg å gaper etter mat som små sultene kyllinger

Mia said...

Ja, det er deilig med fredag og helg. Noen herlige dager uten den daglige rutinen restenn av uken er ellers preget av. Og ukene, de går jo skremmende for da... (er det et tegn at man begynner å bli gammel når man synes tiden går fort...?) Det nybakte brødet ditt så bare sååå deilig ut (jeg er dessverre ingek kløpper til å bake brød, men kanskje jeg skal prøve oppskriften i linken din).

Artig at du likte bestemorslappene mine. Og at du fant oppskrift til de. Jeg har faktisk ingen oppskrift, så måtte prøve meg litt fram... Jeg har en svigerinne som her heklet miniatyrlapper til dukkehusteppe, og hun foreslo at jeg startet med seks luftmasker først, så tre stav eller halvstav masker, så en luftmaske og så gjenta det. I hjørnet har jeg tre luftmasker. Gleder meg til å se lappene dine!

Karoline said...

ser nydelig ut. fikk lyst på en lunch hos deg i dag, ja....bare en rask tur innom- håper ting er bra og at det blir en god helg. klem fra Karoline

Malinken said...

Du sier noe, denne uka har bare fløyet avsted. Blir en del jobbing på meg denne helgen, derfor har jeg nærmest hatt helgen på forskudd.
Jeg elsker å lage mat, men baking har jeg foreløpig ikke fått helt dreisen på. Brødet ditt så ordentlig godt ut, nesten så jeg kjenner duften.. *smiler*
Ha en flott helg, kos deg! Klem:-)

Gekko said...

Det ser jo så lekkert ut! Nå ble jeg skikkelig sulten!

JULIE K said...

Ååååå hjemmebakt brød er det beste som finnes. varmt grovbrød med syltetøy på nam, nam. Min mor var alltid så flink å bake brød så når jeg kjenner slik duft blir jeg fylt av gode minner. jeg har perioder der jeg baker, men nå har mannen begynt å bake grovbrød i det siste. Han er inne i en sund stim og skal ha sunne matvarer, passer meg bra det.
Håper du får en deilig helg. Vi har fortsatt ikke neo vær å skryte av her. Litt surt og grått, men får jo holdt på inne da og det er mye her som skal gjøres. Får ikke gjort så mye ute og det plager meg litt, men , men skal prøve å rake litt idag da.

Helgeklem til deg : = )

Jen @ The Cottage Nest said...

Your bread looks wonderful. What have you spread on it? I'm so glad that you visited my blog. I'm adding you to my list of favorites. I will be back many times.

Marilyn said...

Just hopped over from jen @ the cottage nest to check out your blog. Delightful! The bread looks fabulous! I am going to put you on my list of must reads...

anniche said...

Åh, ja - det er nesten ingenting som slår lukten av nybakt brød!
Deilig:)
Så flink du er da. Det er jammen lenge siden jeg har bakt brød gitt!

I dag har dagen virkelig bare svunnet hen...Slapt som FY!
Nå må du stikke innom butikken min- se i Lintøyskapet, akk så masse flott!!!

Håper du nyter maten, stemningen , lukten av vår og ja din kjøre mann!

Klem fra meg!

Guldkant På Livet said...

Så underbart bröd Aina!! Det såg ju bara för läckert ut!! Ta med dig brödet och kom till mej så tar vi en kopp Te till det och pratar lite på min gård!! Ha en bra helg önskar Mari.

Alvas Hus said...

Tack för din söta kommentar :-) Tror jag ska testa ditt goda bröd någon dag. Måste bara jobba upp lite inspiration till baket ;-)
Trevlig kväll!

Pia..... said...

Åhh...så gott det såg ut..nu blev jag riktigt sugen på att baka bröd..men det är lite snt på lördagskvällen så det får vänta..ha en goooosig lördagskväll...PIA

Anna Lisa said...

Tusen takk for en veldig koselig kommentar i bloggen min. Den varmet virkelig. Håper du kommer ofte innom. Eg ble glad når du la meg på lista mi, og eg vil legge deg på lista mi også. Nå for tiden holder eg på å pusse opp et gammelt hus vi gleder oss til å flytte i, og da blir det flere interiørbilder i bloggen. Akkurat nå har eg ikkje så mykje å ta bilder av. Men huset blir i shabby chic stil og da blir det nok mye å vise bilder av. Ha en flott søndag. Klem

Anna Lisa said...

P.S...BRØDA SÅ VIRKELIG DEILIGE UT. KLEM

Gypsy Purple said...

Oh my...can I come next Friday that you can bake me some....

Blomman för dagen said...

Ja en vecka går verkligen fort!
Jag hade en jobbar kompis som var ursprungligen från Tyskland och hon bakade i bland sitt tyska lantbröd till oss...mums!
Karin

Saint-Ange said...

Bonjour,
You have a very nice blog !
I don't speak english very well, but your blog is a delicious walk
Saint-ange

Saint-Ange said...

Bonjour,
I forget, I am French
good saturday
Saint-Ange

Anita said...

I just love baking bread, too and the smel when you take it out of the oven. I even taught it to my husband and now he can bake delicous bread, too!

By the way, thanks a lot for your Dutch comment on my blog that you wrote lately. I studied Dutch some years ago and I still LOVE that language - but due to the lack of speaking, my writing is quite bad... but I still understand a lot!

Groetjes uit Duitsland,
Anita

Karna said...

Kan ikke skryte på meg at jeg er en flittig brødbaker nei...men ååå så godt det er, nå ble jeg sulten jeg....