jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


FARGER/COLOURS

Det er vel ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i farger. Jeg elsker farger og kan ikke leve uten, så enkelt er det. Jeg pleier å si at farger er livets glede, og det mener jeg oppriktig. Jeg kunne aldri hatt et helt hvitt hus, eller alt bare grått og svart rundt meg. Da ville jeg rett og slett blitt deprimert. Jeg trenger lys og farger som stimulerer, da får jeg energi, livslyst, inspirasjon og ikke minst glede! Jeg tenker aldri tradisjonelt når jeg innreder, at sånn må det være og sånn ikke. Og slik er det også med farger. Man kan oppnå fantastiske og lette forandringer med å male en vegg eller å dekorere med f.eks. noen puter. Og det kan jammen være flott med en liten dose farger i et landelig men lyst interiør!


Hvorfor ikke male hver kjøkkenstol i forskjellige muntre farger ? (Foto : www.beckersnyahem.se)

Eller male en vegg på kjøkkenet med en herlig Vintage/Sage Grønnfarge ?

Bruk av stoffer/tekstiler (Foto : Sarah Kaye)

En stol eller en sofa i en annen farge eller stoff som kontrast til alt det hvite (Foto: Sarah Kaye)
Ideer :
1. Henge opp fargerike sjal på en knaggerekke/henge en nydelig og fargerik kjole på et skap
2. Lagre bøker i kurver med forskjellige farger
3. Legg Et Fargerikt pledd/pute av vakkert stoff over sengekanten
4. Male et skap i en favorittfarge som spennende kontrast
5. Dekk bordet med en mix av fargerikt gammelt og nytt servise
6. Pynt med fargerike blomster!
7. Et fargerikt maleri kan gi rommet en helt annen utstråling og tilføre det lille ekstra
8. Raske forandringer med farger : Male en vegg, dekorer med stoffer, keramikk, blomster, lampeskjermer,gardiner,malerier, lys...

Denne boken er å anbefale til alle som vil utforske og lære litt mer av bruk, dekorasjoner og sammensetninger av farger!
(Foto: Designers Guild)

I LOVE colours and can`t live without them. They give me inspirations, passion, energy and they just make me happy. It`s not always easy to decorate with colours but if you get the hang of it, what a difference it can make! And they can change your mood don`t you think?
A few idea`s to give your home a colourful change:
1. Hang a few colourful scarfs/hankerchiefs on a shelf to decorate
2. Use colourful flowers, and wild flowers are the cheapest ones!
3. Paint a wall, one wall can be enough to make a huge difference
4.Use lovely fabrics/one sofa or a armhair in a different colour or fabric looks great!
5.Mix old and new colourful china
6. Use of paintings is a smart way to change a rooms atmosphere/one painted cabinet in your favourite colour
7. Quick changes : Lampshades,candles,flowers,cussions,fabrics,paintings,curtains, china...
Book tip : Pink, by Tricia Guild, explores the way colour can change your mood.

40 comments:

bagateller.se said...

Mm, jag håller nog med dig lite, för även om jag gillar vitt så får det inte bli för vitt! Fina bilder!
/Terese

Hulda said...

Så herlige tips! Jeg bruker mange av de selv. :) Den vintage grønne fargen syns jeg også er lekker. Jeg elsker pasteller i interiøret. Har malt stoler og krakker rosa. :)

Lotten said...

Jag håller med dig! Färger är livet - inget kan förändra en interiör så mycket som färg! Härliga bilder!

Tonje said...

Flott innlegg du hadde i dag=) Farger er flotte,men jeg liker dem best når de ikke blir for sterke...jeg så meg rundt her hjemme nå og må bare konkludere med at farger først og fremst finnes på mine klær og ikke i interiøret..Ha en fin kveld

Hemma på landet said...

Hej, min bästa gumma!

Jag svimmar vad fint.

Men du, menar du att vi ska byta nåt???
Eller är jag koko?:-D

Men om jag inte är koko, så byter jag VÄLDIGT gärna.
Ska lägga in ett par hjärtan i kväll, så får du se vad jag pysslar med. Puss Stina

Mia said...

Jeg er så hjertens enig, Aina! Selv om jeg synes at hvitt er lekkert, så må jeg ha farger rundt meg, jeg også (gjerne samen med hvitt da...) Jeg ser bare nå etter en laaang nordisk vinter når alt hav vært enten hvitt eller grått ute, så lengte jeg etter farger, både ute og inne. Og nå jeg kan bare sitte ute og nyte den blå himmelen som bakgrunn til de vårfriske grønnfargene, gule påskeliljer etc. Herlig! Og det er vel også defor jeg liker så godt fargene til Cath Kidston og Green Gate - friske, herlige pasteller i litt retro stil. Det bildet med de stolene i forskjellige farger var bare sååå nydelig, så hjemmekoselig og uformelt. Og så de stoffene da... Sukk!

elin1976 said...

Må føye meg inn i rekken sammen med de andre. Før hadde jeg fargeskrekk. vet ikke om det var for jeg brukte å jobbe med så mye farger at jeg måtte ha et fristed her hjemme. Men nå etter jeg har fått vegger lyse ja, da trenger jeg farger. Jeg er enda kresen i fargevalget men jeg merker at jeg blir så glad av farger. Tusen takk for tipsene.
Når jeg leser innleggne dine da er det nesten som du sitter å snakker rett forran meg. Det er slik en god følelse.Det blir nesten som om jeg sitter her å prater med en gammel venninne.
Trenger noen slike "venner" i hverdagen som gjør hjertet mitt varmt. Du er en slik.
Fantastisk innlegg, Aina. Masse klemmer fra Elin:O)

Smultron på strå said...

Hej, va roligt att du tittat in på min blogg, vilka fina bilder du har på din sida.

sublim design said...

Jag håller med dig om färger,
själv skulle jag bli deprimerad av att endast ha vitt.
Det har jag ändå.Och resten är regnbågens färger, här hemma.
Det var verkligen inspirerade bilder du visar upp, jätte fina!
/S

Guldkant På Livet said...

Tricia Guild har alltid impat med sina ideér och färgrika kreationer tycker jag. Otroligt vackert! och jag håller med dig, även om jag som många andra dras till mycket vitt men det kan bli minst lika fint med lite färg, den gröna väggen där tex, och den den ljust blå stolen, jättefint ju!! En viss dos färg måste vi nog förr eller senare ha!
Jättefina bilder och tänkvärt tema!!
Mari.

JULIE K said...

Å så mange inspirerende bilder. De stolene i ulike farger var bare lekkre. Jeg er veldig glad i farger selv jeg. Det er faktisk første gang jeg lager et rom i svart/hvit som det rommet jeg nettopp har pusset opp, men her også skal jeg ha inn farge elementer. I det rommet blir det røde fargeklatter rundt omkring. Kan ikke ha pasteller i ett rom som mannen mye skal bruke he he, men er glad i rødt. Noen bilder kommer kanskje imorgen på bloggen. Skal også pusse opp ett rom til, det skal få litt mere duse rosa søte farger, for det rommet skal jeg bruke mest. Har funnet ut at det er greit å ha hvit og/eller svart som basis og så farge rommet med effekter. Har alltid hatt en voldsom blanding tidligere. Jøss her preker jeg ivei, er faktisk litt pratsjuk for tiden. Har en god periode og da kommer mennesket i meg fram he he.
Ha en fin kveld. Klem fra meg : )

Hemma på landet said...

Haha. Du är ju bara för härlig du.
Tror att jag ska åka ner och hälsa på dig. *fniss*

Ja, men då gör jag ett hjärta. Jag säger till när jag är klar. Har några jag måste göra först.
Sedan väntar jag på en leverans med varor. Det har tagit slut. Hihi

PUSSAR i MASSOR./ Stina

LantlivsAnette said...

ojj vad fina bilder.Vad glad jag blev att du vill länka mig och att du tyckte det var fint hos mig.Du har jättefint hos dig !Hälsningar Anette

molly's heaven said...

Takker og bukker;) Håper det går greit, for det er jo ikke heeeelt ferdig ennå, men det blir det vel aldri;) Holder på å gjøre klart med litt forfriskninger og någo attåt...
Flott innlegg, og ja...litt farger må vi ha...litt liv og atmosfære, vet du:) Hvis absolutt alt skulle vært hvitt, ville jo gjester i sofaen f.eks. være et forstyrrende element i innredningen....haha, og det er jo ikke bra;)
Ha en strålende aften...ME WORKING;)

Hemma på landet said...

Jo, mitt lilla hjärta! Gör ett hjärta du...så ska hjärtat här, göra ett hjärta till dig. Puss

Ellie said...

Helt enig med deg, farger må jeg ha! Er ikke så glad i for sterke eller knalle farger, men elsker varme, dype farger, og duse pastellfarger, gjerne kombinert med mye hvitt eller kremhvitt. Når jeg ser helt hvite interiør på bilder synes jeg det er lekkert, men hadde nok blitt lei av det i lengden selv. Bildene du hadde lagt ut var NYDELIGE, og masse gode tips også!

Cia said...

Javisst ska det vara färg, konsten är att hitta den rätta kombinationen och de rätta nyanserna så att det inte blir för oroligt. De två första bilder är inspirerande exempel att titta på! Ha en bra fortsatt kväll/C

Norah said...

Hei kjære du :-)
Farger er viktige! De gir energi og inspirasjon. Har du lagt merke til hvordan du kan endre mening om fargene ettersom årstidene skifter? Eller hvordan sinnstemning du er i - eller vil bli i?

Våren for 2 år siden hadde jeg et mega behov for sterke/klare farger. Turkis blandt annet. Nå fordrar jeg den ikke - hihi. Nå er det lyseblått som er min favoritt. Har nettopp tatt bort alt som var olivengrønt - det var min vinterfarge.. Merkelig det der!?!

Ellers er alt bare bra meg deg? Denne uka har jeg tatt litt fri fra jobb og vært ute på shopping. Kjøpte meg ny sommergarderobe - alt i hvitt! Lillemor fikk også litt nytt (selv om hun ikke trengte det i det hele tatt) men jeg ramla jo innom Noa Noa og der klarer jeg bare ikke å gå ut igjen uten å bruke penger. De har så mye deilige klær til barn.

Ellers er vi på vill jakt etter hus fortsatt. Det er så spennende, men jeg blir så skuffet når DET huset dukker opp og er laaangt unna rekkevidde (prismessig sett)
Men, vi skal vel finne oss et krypinn. Har dere begynt jakten her hjemme enda?

Du får ha det riktig godt Aina og nyt fargene!! God klem

karin a said...

Vilka härliga bilder du visar! Jag kan inte annat än att hålla med - visst behöver man färger i ett hem. Jag gillar neutrala ljusa färger på möbler och väggar och sedan grupper med färger lite här och var. Ha en fin torsdag! Kram. :)

Clara said...

Färger är underbart och naturen är en bra läromästare när man vill komplettera färger med varandra. Det var fina bilder du visar...det var ett tag sedan jag besökte din blogg så jag har att göra här en stund! men natten är ju lång :=)
Ha det bra!

Malinken said...

Helt enig med deg. Visst er det flott med hvitt, men noe farge må jeg alltid ha rundt meg.
Tusen takk for flotte tips og lekre bilder!

Ha en flott torsdag!
Klem:-)

Clare said...

Beautiful photos - the coloured chairs and the floral sofa are espeically nice - and the book sounds inspirational - I may have to look out for that!

Allison said...

Hi there, love the photos - totally gorgeous. I will have to be on the look out for that book. Also, wanted to let you know that I tagged you for "7 weird things about yourself". Not sure if you have not this yet or not - I didn't think I had seen a post about it. I just did mine, and then tagged you in my blog :o)

allie
www.mycozyhome.typepad.com

monique said...

Wat ziet dat er allemaal gezellig uit!Helemaal min smaak.
Lijkt me ook een leuk boek.
En de ideen zijn ook te gek.
Groetjes,
Monique.

Karna said...

Må ha litt farger, når det nermer seg vår og sommer, må jeg bare finne frem litt striper i rødt hvitt og blått hvitt....skal få sydd litt nytt til hagen, har jo fått satt opp en "levegg" med tak, som må pyntes....

Ha en fin torsdag!

Coeur de beurre said...

Hello Hello!!! how are you today? That I like your philosophy of the small keys of color... neither too much nor too little! really pretty!!! At home, they is white, cream-coloured, ivory... various tonalities of white... but also of the wood in the rough like teak, purple wood... the perfect interbreeding! I like to play with rough materials like zinc for the garden... I like much rododendrons ... it is so beautiful... It is necessary also that I occupy myself of my garden! I kiss you well extremely... spends a good day! I have much chance to have met you!

signe said...

Jättehärliga bilder! Håller med om att det inte får bli föör vitt för då blir det tråkigt! Den översta bilden var ju jättehärlig, den andra bilden påminner om färgerna i mitt sovrum. Ha en bra dag! :)

Saint-Ange said...

Very, very nice
good day
Saint-Ange (France)

Betty Jo said...

Your photos are always so beautiful and inspirational. I adore the second one with the white armoire and the bowls sitting askew on top. The color tips you've shared are super. I especially love the wildflower idea and that's what is currently on my blog. I love color too, especially against white. It's like delicate paint strokes on an artist's canvas. xoxo

Jen @ The Cottage Nest said...

Love the photos and the colors too. Here is a link for you if you want to learn more about Martha:
http://www.marthastewart.com

Milly said...

Hei hei, og takk for hilsenen!
Masse fine bilder å nyte her.

Er helt enig med deg, syns det hvite interiøret er lekkert, men kjenner selv at jeg må ha litt mer liv rundt meg i form av farver.
Liker alt fra klare farver og sukkersøte pasteller til det duse og sarte. Har en forkjærlighet for grønnfarver, helst sånn litt "vintage".
En dag for et par år siden hadde buksen min, stolen jeg satt på og kruset jeg drakk av samme grønnfarve...kan jo bli litt mye!

Trude said...

Heisann og tusen takk for hilsningen på bloggen min!Koselig at du husket på det(",)Her er det fullt hus og stormende jubel, er jo 11 stk som reiser sammen. Frk Fryd skal sove med badedrakten sin på i natt...en fisk i vannet den jenta. Mor har ikke pakket enda, men som den profesjonelle pakkeren jeg er så går alt fint...liksom endel av jobben min det. Får du brukt noen av monogrammene?Har en lounge som jeg kan bruke dit vi skal...hvem klarer seg 2 uker uten pc?Vi høres,klem

Naturegirl said...

Love love the photos and the inspiration! Your Julie looks like my cats! Come by and see! Oh that bread you posted a few back I'll have to try!I just noticed your are just learning about Martha? hugs NG

Hulda said...

Hei! Har linket til deg i innlegget mitt i dag. :) Har sendt deg mail også. :)

daria said...

enig meed deg,vi kommer ikke så langt uten farger.
vi venter på svar til et hus som vi har gidd,og det er så spennende,og jeg har alle fargene greie til alle rom,og kjøkkenet mitt kommer til å være vintage grønn,for en herlig farge,den kommer nok til å skspe glede i rubdt meg.

ha en kjempe fin helg(tenk at det er helg igjen,det er ikke så lenge siden det var mandag,huh noen ganger går det for fort)

daria said...

ops: et hus som vi har gidd bud på,skal det stå...

Guldkant På Livet said...

Ha en glad och "färgrik" helg Aina önskar Mari.

Mia said...

Du har så rätt, jag tror vi behöver lite färger för att kunna leva liksom om du förstår vad jag menar. Asch, ska inte veckla mig in i det där annat än att hålla med dig i det du skrev! :-)

Ha en koselig weekend! Kram Mia

daria said...

oioioi jeg så ikke hvor mange feil det ble i min tidligere kommentar,jeg bruker å ha en 2 åring i nærheten av meg hele tiden,og han trykker litt på pcn min,så da er det litt feil her og der.

Anonymous said...

情趣用品,情趣,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,情趣,色情,成人影片,色情影片,免費A片,情趣用品,情趣,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,情趣,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊,情趣用品,情趣,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影,A片情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍