jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


EN LYKT, NOEN LYS...EN FØLELSE..

En lykt, noen lys...en følelse... ja det er det jeg har lyst til å overbringe dere i dag. I dag er det skikkelig surt ute, det blåser og regner og det føles i grunnen mer som høst enn sensommer. På denne tiden i fjor gikk jeg rundt med sykkelen min, overlesset med post i 32 grader. Jeg slet meg halvt ihjel der jeg gikk med klam kropp og tørr hals, og det som drev meg var bare tanken om å komme hjem igjen til Norge på ferie. I år tok vi en tidligere ferie, ikke fordi jeg var redd for å smelte bort, men fordi savnet ville blitt for stort. På slike dager som i dag har jeg fått gleden av noe jeg kjøpte i ferien, en stor lykt og noen skjønne telysholdere jeg fant på et Geo-senter på Møn i Danmark. Fjellklippene vi besøkte der består av kalk og ble dannet i istiden. Turen vil jeg absolutt fortelle om senere og jeg har tatt noen helt fantastiske bilder. Og det er ingen overdrivelse :) Geo-senteret solgte fossiler av fisk, flotte skjell og håndlagde gjendstander som ble forbundet med havet. Helt nydelige ting som jeg fort faller for fordi jeg er så glad i havet og ikke minst de vakre fargene hvitt, grått, krem og blått.


(Foto: Aina)

Hvis du ser nøye etter er lysbeholderne av sink formet som skjell...Kombinasjonen lyst tre og sink er så vakkert...Dette gav meg forresten inspirasjon til å lage en uro av drivved, skjell og steiner. Fargene er de samme, blått, grått og hvitt i forskjellige nyanser. Ideen kom fra en bok jeg fikk da jeg besøkte mamma i sommer. Boken er full av ideer med personlige gjenstander laget av bare naturlige materialer. Boken heter ; "Helt naturlig, materialer og inspirasjon fra naturen", og er skrevet av Kari Renberg. Den er helt nydelig...Mange vakre bilder, farger og unike prosjekter. Bilder fra mitt prosjekt kommer senere! Varm klem fra meg på en ellers så kald dag, Aina :)


(Foto: Aina)


(Foto: Aina)
Noen planter ble nyinnkjøpt i går, kjøpte meg samtidig en liten statue av terakotta formet som en due. Satt den ute i regnet, håper på et fint lag med kalk..men har en ide i bakhånd hvis naturen ikke kan gi meg fort nok patina, en liten boks med kalkmaling :)Så har me juksa litt..

A lamp, a few candles and a feeling, that`s what i wanted to share with you today. The days are cold, it rains and it feels more like late summer or fall. Last year at this time i was doing my work, delivering the post in almost 32 degrees. Bathing in sweat i was driven by the thought that i would see my family within just a few days. This year we took an earlier holiday, just in time to join my family`s holiday. Days like this i get pleasures from some gifts i bought, a big white lamp and two little shells made from zinc. The shells i bought in Denmark at the GeoCenter Møns Klint. The cliffs we visited just took my breathe away and i have taken a few fantastic pictures that shows amazing colours. ( I will share some of them later)I find the mix of blue, aqua green, white, yellow and grey so wonderful. And you will find them all at the beach..I am fascinated of all the small things that you will find near by the sea like shells, stones, old glass, drift-wood and the sand. I visited my mother and told her all about it and she showed me a book. The book contain unique project that gives you inspirations to use natural materials. It was perfect for me and it has given me inspirations to make a mobile made of shells, stones and old drift-wood. I am now working on it and i hope i will finnish it soon. Todays pictures show decorations made of natural materials and i find the colours so relaxing and fresh. Enjoy the feeling... Aina

51 comments:

Poppins said...

Vilka härliga stämningsbilder! Lyktan är verkligen vacker och din lilla kakform också.
Ska bli kul att få se dina projekt men naturmaterial! Längtar också efter att få se bilderna från Mön. Jag har varit där och blev helt betagen av de vita klipporna och det turkosfärgade vattnet. Ljuvligt vackert!
Kram i regnet

monique said...

Hi Aina,

What a lovely photo's.
I look forward to the translation.

Nygammalt said...

Hej! Vilka fina saker du har införskaffat dig. Ser himla mysigt ut (i det tråkiga sommarvädret). Kram.

Hem & Harmoni said...

Åh, vilka vackra bilder. Lyktan var jättefin!
Tack för titten hos mig! Hoppas du tyckte om din vistelse i Kungälv!
Kram Marie

Mita`s hjørne said...

Nydelige stemningsbilder...

Ha en flott sommerkveld...

Anonymous said...

Hi!!!!! i'm from Brazil, and i love your blog!! inspirations....lavander in your garden.....Gorgeous, lovely, wonderful!!!!!

marcia louredo

elin1976 said...

Hei på deg
Måtte bare innom her først før jeg legger inn et nytt innlegg hos meg selv. I dag har vært en begivenhetsrik dag. Har vært på jeanne d ark å handlet. Elles så hadde vi en våt men hyggelig tur i Randers by. Vi var på Elvis museet der og det var veldig stilig. Veldig retro kan man si. Fikk liksom litt sånne minner om pappa da jeg var liten. Han var en ihuga Elvis fan. he-he. Det har ikke gått videre i genrasjoner. Jeg lover! Så flotte saker p ting du viser i dag. Likte godt sink skjell lykten. Er spendt på om du viser din nyeste kreasjon senere? Litt påfyll med inspirasjon er ikke feil før høsten setter inn.
I kveld blir det hjemme kveld her i leiligheten( det går godt ann nå når jeg er oppe på nett he-he) Skal se en dansk krim på tv og bare slappe av. I morgen skal vi i zoo her i Ebeltoft. Torsdag blir det Århus og Ebeltoft på kvelden. De har leenge oppe og det skjer masse. Fredag er det ridning( takk for trøstende ord) og til Ebeltoft om kvelden. Da er det by feste og Kim Larsen skal synge.
Du må ha en flott kveld min venn. masse klemmer fra Elin:O)

Anemone said...

Skikkelig stemning hos deg også ser jeg....(jeg koser meg med noe helt annet jeg da, se i bloggen
:-))))
Er det ikke morro å komme hjem og finne frem de små ting en har kjøpt, dandere og prøve å lage det trivelig? Slikt elsker jeg i alle fall!!!
Dårlig vær her også, sa det på jobb i dag at det minner faktisk om september, tåke, rått og ikke så varmt. MEN en får gjøre det beste ut av det, finne andre ting å syselsette seg med.
Jeg er stadig på jakt etter gammelt lin til mitt prosjekt da, har nå lett igjennom mammas gamle kiste, om det der skulle vært noen etterlatenskaper etter min mormor, men lyktes ikke. funnet en nettside til som selger endel lin fra de baltiske stater og Sverige. Har tidligere kjøpt sengetøy derfra som jeg bare er så fornøyd med.... (krøller litt da, men er sa til gubben på spøk at det ble å snu seg kun 3 ganger pr. natt....)
Se på det du også på www.linhuset.no Som du ser har de salg ganske så ofte der.
Klem enn så lenge. Anne.

Anita said...

Hi Aina!

Okay, I try to be patient! But I can already tell you that the photos you took are absolutely stunning, more than wonderful and full or romance! Very well done!

Groetjes,
Anita

daria said...

kjempefine lys,det er riktig herlig å tenne flere lys i rengnfulle stunder,det regner her også:(

hjertlig hilsen daria

Anemone said...

Lin ja.... Har noen små dyner fra da sønner var liten. Tenkte å kle dem med gammelt linstoff, og slenge (!) dem over fotenden av senga, sånn tilfeldig "slenging" om du skjønner *ler*
Kunne også tenke meg å hatt linstoffet som bolster til hodegjerde på senga hans, skal vise deg et bilde en gang.
Klem fra Anne (som kan være SÅ teit til å forklare)

Hemma på landet said...

Jättemysigt och fint. Kramis

Mysiga lantliga ting said...

Hej och tack för titten hos mig =)
Så vackra bilder du hade här då!!
Mycket fint.
Ha det.

/Johanna

Karin A said...

Men åhh Aina vilka fantastiska bilder du har tagit! Det syns inget regn och rusk på dem. Härligt ljus och fin skärpa. :) Ser fram emot att se bilderna du beskriver ifrån Danmark. Ha en fortsatt fin vecka! Kram, Karin.

Malinken said...

Så nyydelige stemningsbilder!
Savner også havet.. Lukten, fargene, lyset, ruskevær og storm, såvel som blikkstille. Vil aldri bli det samme med Oslofjorden *smiler*
Gleder meg til å se uroen du har laget! :-)

Klem fra M.

Hulda said...

Hei Aina!

Så flotte bilder du har tatt! Nå har jeg sittet her ei god stund og kosa meg med innlegget ditt, virkelig god stemning å finne her. :) Tusen takk! Likte så godt terrakottakrukken, bildet du tok av den var SÅ fint! Gleder meg til å se den uroa du holder på med. Den duen du har kjøpt hørtes så fin ut også.

anniche said...

MmmMMMMmmMMMmmMMMmMMMMmM, LOVELY!
Elsker disse bileden du har tatt , de var virkelig fine :)
Så herlig det et å komme hjem med sine funn og pynte og sette de der man har forestilt seg at de passer inn....og *kremt* noen ganger passer de jo heller ikke akkurat der ....

Uansett, takk for lang og hyggelig komments. Joa, jeg er nok litt mere aktiv om dagen, det er fordi jeg har tid....noe det kjapt blir slutt på når feien er over og jeg sitter her med MAAAAANGE ordre som skal ut (men slikt klager man DOG IKKE over)
Imorgen er det meldt sol og jeg krysser fingre og alt jeg har!

So long min venn!

Nathalie ( Pivoine et Lavande) said...

Trés jolie lanterne blanche !
Bises
Nathalie

Interiørhuset said...

Så fine bilder...den lykten var kjempe vakker!

Ett lite tips for å få p atina på terakottapotter er å smøre dem inn med youghurt sette dem i en pose eller ute og la dem stå.da blir de skikkelig flotte. Men hvis du gjør det så følg med på dem,slik at du får dem akkurat som du vil,og ikke for mye patinert.Så flott at du likte innlegget...var synd jeg ikke viste du var der,for da kunne jeg ha tipset deg om den butikken=)Klem

Kathrin said...

Nydelig, Aina!
Herlige stemninger.
Hvis du kliner dua di inn med yoghurt, skal det gå fortere å få en sånn patina, har jeg lest. Aldri prøvd det selv, men det funker nok!

Klem til deg.

Betty Jo said...

Your photos are beautiful. Candles are wonderful aren't they. I will come again to read the English version. Have a wonderful evening! xoxo

Guldkant På Livet said...

Såna vackra ting, arrangemang och foton!! Mycket smakfullt!! Så vackra zinklyktor som snäckor och den vita höga lyktan var fin med och krukan/potten har exakt rätt patina! Ljuvligt! Ha en fortsatt bra vecka!! Mari.

Nonnie said...

Even without the English translation I have to say, gorgeous candle holders!

Claire said...

Hi Aina !
Visiting your blog is always so pleasant !
Your pictures are simply marvelous !
Claire

Poppins said...

Hej igen och tack för din engagerade inlägg! Intressant att höra att det kan vara en sådan skillnad mellan Norge och Holland. Vad kan det bero på? Är det så att i ett land där mark och natur är bristvara, har man inget val än att ta väl hand om det man har?

Själv har jag inte varit så engagerad innan men har blivit mer och mer miljömedveten de senaste åren. Blir galen på mannen när han slarvar med sopsorteringen :)

Och än har vi inte sålt bilen för att åka kollektivt...

Katarina said...

Nydelige bilder fra ditt hjem!Å gjett om du e heldig som har fått de bladene da! Savner begge her i Køben jeg.. :-) Kos deg masse med de!klem

Mia said...

Herlige bilder Aina! Lykten din var utrolig nydelig, og lysholderne i skjellform likeså. Og så den patinerte terracottapotten da. Nydelig! Så det er litt surt der hos deg også (været, altså...) Vi har (for en forandring) hatt en fin dag idag, men mer regn er vel i vente, så her gjelder det bare å nyte øyeblikkene.

Prismevektene til duken min kjøpte jeg i butikken Shabby i Oslo.

Katarina said...

Hei igjen Aina

Ja jeg har reg. meg som selvstendig..men det var med tanke på smykkene..og for å få solgt til butikker.. men smykke tingene har jeg ikke prioritert så masse i det siste nei. Åh,du skulle bare vist hvor mange ideer jeg har til klær..åh,d e mange d.Bare så synd at man blir kopiet så ofte med sitt eget kjenne merke.. Jaja,sånn er d no, og det er et tegn på at man inspirerer andre.

Tilde said...

Jag ser att du är tillbaka .Ursäkta att jag frågar
men varför bor du egentligen i Holland?
Som vanligt har du underbara bilder ser fram emot vad du tillverkat av naturmaterial

Clare said...

Hi Aina,

What lovely fresh photos! Glad to hear you have enjoyed a nice break in Norway. Thank you so much for your kind words - we have been extremely lucky not to have been flooded, although many country lanes and roads around us have been closed due to the floods. We are expecting heavy rains tomorrow and the water levels are still rising, and flooding more homes. It is such a terrible thing. It would be so nice to see some sun every day and to enjoy the garden - but I don't know if that will be possible this summer.

Speak soon!

Clare x

Angela Louise said...

Have fun creating with your shells and things. I too always pick up as many shells and things as I can and then I'm not sure what to do with them. They are so naturally beautiful. Sometimes if I have a lot of shells I put them in neat ordered rows in the top of pot plants and use the driftwood as miniature sculptures.Sort of like a little garden.
Love your pictures as always,
Angela.

EVA AGNES said...

Hej Aina!
Nedanstående skrev jag till Poppins och jag såg att även du var djupt oroad av vädrets nyckfullhet och miljöförstöringen. Därför kommenterar jag samma sak som till Poppins till dig med kramar.
Dina funderingar om vädrets svängningar och miljöförstöringen har jag funderat på mycket. Därför kommenterar jag det inlägget här, på Veckans Väska.
Jag grubblade länge på ett svar till dig och Modern Country som också hon tänker mycket på detta.
Svaret på det mycket fick jag när jag lyssnade på P1, ett program som heter Plånboken. Där hade man i går ett inslag och en långintervju med en kille som heter Johan Tell.
Han har skrivit en bok som heter:"Hundra sätt att ändra världen".
Han berättade i radion om några sätt att rädda miljön som vi vanliga människor kan göra.
Och detta kommer du inte att gilla Poppins.... :-)) Han tyckte att man inte behövde mer än en väska i livet. Köp en dyr, praktisk och hållbar väska. En gång. Och behåll den sedan resten av ditt liv.
Använd tåg och buss när du reser i möjligaste mån. Pressa på myndigheter och regering att fler tåglinjer utomlands ska finnas. Köp en miljöbil och använd den bara i allra növändigaste ärenden.
Jag ska inte säga mer här utan i stället KÖP BOKEN! och sätt igång.
Det verkade urroligt att själv kunna göra något och inte bara sitta handfallen. Jag går ut och skaffar boken i morgon dag.
Kramar Eva Agnes

kristin said...

La lueur des bougies créée des ambiances intimistes pour prolonger la nuit au jardin ...

Anita said...

Hi Ania!

Thanks a lot for the English translation. You are right, collectiing little treasure at the sea side is always great fun! I am looking forward to admiring your new "nature mobile"! ;-)))

Thanks a lot for your sweet comment on my blog last night! I was so pleased to read it (and don't worry, your English it quite good!!!) Hey, could you give me the name of that German interior magazine where they showed a similiar ladder to mine? Maybe I can still find it here!

Yes, the ballerina is soooo sweet! I found it on ebay and I just checked the ebay show of the seller. Unfortunately, they no longer seem to have the smal one but a bigger one is still available! Here's the Seller's shop, called "Villa Vintage Shabby Chic Homestyles": http://stores.ebay.de/Villa-Vintage

And click here to view the larger one:
http://cgi.ebay.de/Zinkballerina-XL-Ballerina-Zink-Shabby-Dancing-Girl_W0QQitemZ320139567988QQihZ011QQcategoryZ40600QQtcZphotoQQcmdZViewItem

Isn't she adorable, too???? Oh, and I love all the other items they sell over there, too!

Have a wonderful day - although the weather is not good at all!

Groetjes,
Anita

Jennyshemochharmoni said...

Hej! Vilka underbara bilder! Den vita lyktan var helt underbar. Den skulle passa toppen hos mig ;) Du är less på den snart va? ;) Ha en bra vecka! Stor KRAM

monique said...

Hoi Aina,

De vertaling was leuk om te lezen. Ik vind het altijd erg leuk om foto's te zien,maar ik ben soms wel nieuwsgierig naar de tekst Ü.
Als je wilt kan je gewoon aan de pay it forard challenge meedoen want zowel ik als degene die er aan meedoen hebben een jaar de tijd om iets te maken en op te sturen. Hoewel het geen jaar zal duren voor mij. Enfin, je moet maar kijken maar als je wilt kan je meedoen.
Groetjes,
Monique.

thea said...

Så lekker en lykt.. Ja takk tar gjerne en jeg også...:) nydelige stemningsfulle bilder.. Varmer med sånt på en regntung dag som denne:)

Flower Power said...

Varme klemmer til deg også!
Det er alltid så hyggelig å besøke siden din:)...så masse fine bilder og en hyggelig stemning som du klarer å formidle.
Er enig med deg at sinkgrått er vakkert mot hvitt og naturfarger!...grått er i grunnen litt undervurdert. Lykten din ser kjempekoselig ut der den står:)...vi trenger litt lys og varme nå med dette været...

molly's heaven said...

Vakre bilder, og jeg hadde faktisk tenkt å legge med slike lys i sinkform som en liten sommergave...hehe, men så tok jeg koppen, da du samler på kopper...hmmm;)
Flott med tilbakemeldingen din, og jeg har fått noen kiommentarer som ikke er publisert, men fant de bak i panelet, var visst litt problemer den dagen...
Her jobbes det og så det blir lite sol på kroppen, men den er jo ikke her uansett...haha:)
Ha en nydelig aften!

Anita said...

Hi again! ;-))

Oh yes please, it would be great if you could email me the photos of that ladder! Mail to:
gartenfrau@ein-stueck-garten.de

Ik wens je oog een fijne dag!

Groetjes, Anita

Anonymous said...

Vilka vackra bilder och vilken underbar lykta!!Jag får aldrig nog av lyktor, skulle kunna ha hur många som helst!

Mia said...

Å vad snygg, vilken vacker lykta! Ljus som är så underbart, året om tänder jag och bara njuuter ;-) Kram!

Cherry Menlove said...

You, my beautiful girl, have created a wonderful feeling. I agree with you, the beach is one of the best places in the world to be for inspiration. I love it all.

Cherry xx

Anita said...

Hi Ania!

Did you get my reply mail yesterday? I hope it did not end up in your spam filter!

Thank you so much for the magazine papers, I was immediately inspired to take similiar photos! You are more than welcome to visit my blog, I already posted them!

Best wishes, Anita

organic-lizzi said...

Så vakkert og stemningsfullt. Geosenteret høres utrolig spennende ut..Har du noen gang stoppet og sett ørnene utenfor Skagen?Maks facinerende det også..
Kos helg til deg.. klem Randi

Norah said...

Hei der :-)
I dag har jeg tatt meg fri fra jobb for lillemor er syk. Så nå skal jeg få sendt en hilsen rundt til alle de søte damene som er så flinke til å sende meg en hilsen. Sånn som deg...:-))))

Det var godt å være hjemme i sommer ja...?? Det er tøft når man lengter hjem. Jeg var Au Pair i USA som 18 åring og herremin som jeg kunne savne venner og familie. Særlig julaften. Jeg husker jeg skulle prøve å holde tårene tilbake, men mamma spurte meg 3 ganger - Er du sikkert på at alt er bra? Da knakk jeg sammen. Nei, æ vil hjæm..buhu..det lukter ikke ribbe her, de pynter ikke sånn som vi pleier, og vi får ikke åpne gavene våre før i morgen...buhuhu.
Borte bra men hjemme best - det bare er sånn!!!

Her jobbes det for fullt med julekolleksjonen. Det er så vanvittig mye fint å kjøpe og vi må virkelig ta oss sammen for ikke å bestille FOR mye. Jeg skulle så gjerne fått med meg messene, men lillemor skal begynne på skolen mandag etter messen i Danmark, og det vil jeg for alt i livet være opplagt til. (man er ikke mye opplagt etter 4 dager på messe nei)

Ellers hadde vi besøk av Hulda i går. Det er sååå koselig å ha henne her. Virkelig ei likanes jente. (med verdens mest tålmodige mann som venter i bilen!!)

Vel, vi er gode på laaaange innlegg vi to...hihihi.
Kos deg med dagen og hva den måtte bringe - stoooor klem :-)

Miia said...

Oh, the mobile under construction sounds wonderful. I love things from the nature too, the colours and the textures give so much inspiration. I can't wait to see the finished mobile! Enjoy the summer, even though the weather isn't always perfect. I always try to think that rainy or cold days are perfect for doing these little projects and they give so much joy. :)

Deb said...

It seems I can't visit the beach without collecting something! I am looking forward to seeing what you create.
I love the pictures and especially those little candles!
Debbie

Pia..... said...

Hej..så vackert det var...PIA

Sylvia said...

Hei Aina!
Nydelige ting....spessiellt lykta og telys-sjella!
Gleder meg til å se bildene du tok i Danmark. Jeg har nemlig i over en uke nå, visst skjønne bilder fra vår tur i Danmark! Bla fra øya ÆRØ som jeg forelsket meg sååå i. Ta gjerne en titt!!

signe said...

Åh vilka stämningsfulla bilder! Va kul att få se bilder hemifrån dig!