jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


A VINTAGE CHIC BLUEBERRY LUNCH

Koppen kommer fra det lille keramikk-verkstedet jeg fortalte om tidligere. Resten har jeg funnet hos brukthandelen i helgen som var unntatt sukkerbøssa, den fant jeg ved en tidligere anledning..
This is what i call a Vintage Chic blueberry lunch :)

(Foto: Aina)

Hva er vel ikke bedre enn en deilig lunsj på en solrik dag? Dekke til et nydelig bord og nyte en av dine favoritt bær :) For meg er blåbær absolutt en stor favoritt. Har dekket på bordet med mine seneste funn. Så deilig med en lunsj med blåbær, sukker og melk , og gjerne de aller største :) Får frem minner om min mormor da jeg var liten. Ho var så flink til å dekke på nydelige bord, gjerne med hjemmelagede vafler, og i tillegg var ho helt fantastisk til både å hekle og brodere. Da jeg var hos mamma i sommer viste hun meg alle de flotte dukene ho arvet da mormor gikk bort. En stor kiste full med de nydeligste duker. Hun har lovet meg en av dem og den blir forresten sendt nedover i dag. Gleder meg til enda enn gullskatt og et fint minne :) I tillegg lærte mamma meg endelig hvordan man hekler! Jepp, endelig kan jeg det og, iallefall hekle en bestemorrute. Hekletøyet mitt gjør fremskritt og har dere tåmodighet kommer bilder om ett par dager. Lover :))

(Foto: Aina)
En nydelig brodert duk i korssting..
What a treasure! I love the embroidery !
(Foto: Aina)
Koppen passer både til suppe, frokostblanding og i dette tilfelle en lunsj med blåbær..
My ceramic cup filled with some jummy blueberry for lunch..
(Foto: Aina)
Bare elsker de gamle glassene med lokk, perfekt for hjemmelaget syltetøy. Dette har en fransk signatur..
I love old jars made of glass! Perfect for homemade jam.This has a french label on it..
(Foto: Aina)
Og til sist en helt nydelig krystall vase, perfekt for en eller to roser..På badet, ved sengen eller som her ved lunsjbordet..
And finally my pretty little vase in cut glass/crystal..Perfect at the bedside, in your bathroom or at the lunchtable...

I have decorated a lunch table with all my latest flea market treasures and my big new ceramic cup i found in a small pottery shop in Denmark when i was on a holiday. I love the Country Chic, Vintage Style and i try to be consistent, but i do have a scandinavian twist with a few french elements in it... And yes, it works together :)This summer i discovered crocheting, well not for the first time, but i learned how to do it! Yes, finally...I visited my mother and she showed me how to do it correctly. She is very good at it and so was my late grandma. She showed me a chest with a huge pile of tableclothes my grandma had made with love and patience. I am so happy to tell you that today my mother is sending me a gift with one of my grandma`s work. I am so happy about it! And yes, i am going to show you my granny squares, later this week :)

27 comments:

HildeS. said...

Hei hei.
Så koseleg lunch bord du hadde da, nydeleg rett og slett.
Det er så kjekt med fine gamle ting som ein kan bruke kvar dag, og ikkje berre la dei stå til pynt.
Ha ein finfin dag,Aina.

Jen @ The Cottage Nest said...

So many pretty things! I love blueberries and can hardly think of anything else right now!

min sin lille tue said...

Så fint du hadde dekket på. Det er morsomt å ha sånne praktiske funn som man kan bruke også. Jeg syns liksom det er et poeng også, ikke bare pynte liksom:)
Jeg har også noen duker som er etter bestemor, og mange som moren min har hekla, og det er noe jeg setter mer og mer pris på.
Lykke til med heklinga, så fint at du får det til, du blir nok hekta:)
Ha en fin kveld.

Mita`s hjørne said...

Så nydelig bord du har ordnet... det er jo veldig koselig å kunne ta en pause med slikke vakre ting... og den vasen var jo bare så søt...

Ha en flott kveld, og kos deg med hekletøyet...

Hulda said...

Så fine funn du har gjort, Aina! Bordet var jo dekka så fint og koselig også. :) Likte den koppen, virkelig herlig var den. :) Så bra at du lærte deg å hekle, da kan du jo lage et teppe av bestemorsruter.

Saint Ange said...

Bonjour Aina,
Ilike to put your blog in my favorite blog "I FLY with my little wings to..."
Did you accept ?
MERCI beaucoup

dreamhouse said...

åååh va ljuvligt det ser ut med blåbären och mjölken.. kramkramkram

Trines Hus og Hage said...

Hei på deg og takk for koselige ord på bloggen min! Du skriver så varmt og godt og jeg gleder meg over å lese det du skriver, både som kommentar på bloggen min og når jeg kikker på din blogg. Skjønner du har hatt en fin ferie i Norge, med overraskelsesparty for mamman din og det hele. Utrolig herlige bilder du viser, og som sagt er det givende å lese om hvordan du skatter gamle håndverker, gamle ting og gamle verdifulle minner. Ønkser deg alt godt for de neste dagene! Klem Trine

Katarina said...

Hei Aina!
Jeg drømmer om en tur til Amsterdam med prinsessa på vårparten, da tulipanene blomstrer ovs..og å besøke riviera maison butikken..

Har du har du noen gode tips på hotell og når den turen bør planlegges til.. sånn ca i allefall..

Flott om du kunne hjelpe..forresten..er amsterdam barnevennlig? For det var ikke Paris og jeg var utrolig glad for at prinsessa ikke var med.. :-)

Karna said...

Så mye fint du har funnet....kjempe lekkert bord. Er massevis av blåbær og bringebær nå ser jeg, men er ikke så flink til å gå ut og plukke....litt kjedelig....men angrer alltid at jeg ikke har noe slikt i frysen når vinteren kommer....

Michelle said...

I love your blog, it's so relaxing to read and look at the wonderful photo's. Thank you!

anniche said...

Mmmmmmmmm, for et bord!
Tror jammen jeg stikker over og tar en liten lunsj hos deg jeg!
Gurimalla så flotte bilder min venn:)
Du har alltid så fint lys i bildene dine...hmmmm, hva gjør du!!!??

Uansett , flotte funn! Og koppen likte jeg utrolig godt!
Ja, jeg har pakket og styrt med to spinnville unger i hele dag, planta blomster , svart kunder, grilla, laget mat , handlet ...skiftet bæsj bleier ....hahaha!!!

Hmmm , nå skal jeg jobbe litt så er det sengen ! Hverdagen er her igjen , og jeg er tvungen ut av sengen halv åtte igjen,æsj!
Liker ferie!

Natta søta! Pst ...og takk for milen midt på natta...tjhi, dumme mygg!

Marianne/København said...

Hvor ser det bare dejligt, hyggeligt og smukt ud. Det hele passer bare perfekt. jeg elsker også blåbær - til alt.
De gamle duge er meget flotte, desværrede arvede jeg ingen efter mine bedsteforældre, men jeg går på loppemarkeder og auktioner og falder tit for en gammel broderede dug - det er meget unikt kunsthåndværk at have. Jeg bruger det ikke kun når jeg har gæster, men også på hverdagen - husk at hverdag er en fest. Nogen gange er det synd når man kun bruger tingene til fest. Jeg kan godt lide at glædes over de små ting i hverdagen. Tak for en hyggelig lunch du inviterede på i din blog :-)

Sylvia said...

Å, så nydelig dette var sammen da! Og takk for en koselig historie om bestemoren din.
Jeg har også noen gamle broderte duker, og de er jeg forsiktige med.
En sånn kopp kalles for buljongskål!

organic-lizzi said...

Åhhh..så vakkert. Skulle gjerne spist den lunsjen:-)

daria said...

Blåbær er kjent for å være rene vitamin bomber så spis de med god samvittighet,i motsettning av meg som sitter jeg og pakker i meg siste stykket av ostekaken(tihi)

ønsker deg en kjempefin dag:)

du må bare se det nye teppet til mia,såååå fint:)

Nathalie said...

Bonjour Aina, je voulais te remercier pour les gentils commentaires que tu laisses sur mon blog...Merci
A bientôt
Nathalie ( Pivoine et Lavande )

Interiørhuset said...

så vakkert! Du klarer å fange tingene dine med kamera på en helt annen måte en alle andre. Nydelige ting du har funnet. Så koslig at du arver en flott duk etter din bestemor. Blir spennende å se hva din nye hobby heklingen fører til.
HA en flott onsdag!
Klem

elin1976 said...

Hallo snuppa

For et nydelig bord du har detkket. Riktig mange flotte ting. slal si du finner mye flott på loppis. Her er det så skjelden loppemarkeder atr det kryr av mennesker når det skjer. Da ser du ikke meg der for jeg gidder ikke det stresset. Er det noe som virkelig gjør meg forbanna så er det folk som sniker i køen og mennesker som oppfører seg om rovdyr for å få fatt på en eller annen ting på tilbud.
For deres ve og vel holder jeg meg borte. he he.

Så du trodde jeg bodde på østlandet. Ja, da hadde du fått sjokk hvis du hadde snakka med meg. Jeg snakker kav sørlansk dialekt. Får ofte høre at dialekta vår nærmest går over i dansk! Vi bruker mange av de samme ordene som danskene men den er litt drøy:O) Har mange ganger skrevet om min hjemby på bloggen som ligger en times kjøring her fra. En flott liten sørlandsby på grensen til Rogaland.
Nå bor jeg i Rogaland fylke. Det er her min mann er fra.
Vi bor på en liten plass med ca 9ooo innbyggere. Vi er Norges neststørste saue kommune.
( nr. 1 er nabokommunen) Vi bor slik til at når jeg titter ut av vinduet ser jeg opp mot sirdalen. Jeg kan ta på meg skia ved inngangsdøra mi og gå, å gå, å gå.....
På sommeren tar det meg 15 minutter å kjøre til gjær strendene.
10 minutter til nærmeste by somer Sandnes og 20 til stavanger. Vi ligger midt i plommen av egget vil nå jeg si.

I dag kommer godværet til meg. Litt etter litt skal skydekket sprekke opp. Det har mannen i tven sakt. he he.
Jeg skal begynne å male prinsessa sitt rom. Vi var nede å kjøpte maling i går. Den fineste rosa fargen jeg noen gang har sett. RO....heter den.
Så i dag skal jeg rundt på blogger og internett for å samle inspirasjon til rommet hennes.
Utgangspunktet er: Rosa rom, en svart jernseng, hvit kommode og en hvit hylle.
Hun liker den gamle stilen men hun liker godt litt stilige ting også . Å så har hun hestedilla! med STOR H.

Nei nå ble det masse bla, bla, bla, bla. Snakkes. Klem fra Elin:O)

tilde said...

Du skriver så fint Aina o visar så inspirerande bilder ..blåbär ? har ni det i Nederländerna?
Dom är ju så nyttiga ..har tänkt ta mig ut till skogen o plocka några liter, det är ju mysigt, o ta med en fikakorg...
Ha det bra gumman.

LantlivsAnette said...

Ojj så fint du har dukat och pyntat, där skulle man gärna vilja sitta och äta blåbär med dig..Kram Anette

Heidi said...

How wonderful that you will receive something made by your grandmother's hands! I too have many of the crocheted items by grandmother made and really do treasure them. I also recently received a granny square afghan made by my mother for my new bed quilt I had made. This afghan is on my blog and I really love it. She made it as a throw for those chilly afternoons that I rest in bed or want to curl up with a good book.

I really enjoyed seeing your 'vintage chic blueberry lunch'. We have been picking berries at a farm each Saturday and I love blueberries in yogurt. Thanks for sharing the photos of your pretty glass. Isn't glass such a wonderful thing to collet?

karin a said...

Mmm jag bara älskar blåbär! Här är de ju mogna nu och då finns det inget bättre än att gå ut och plocka dem i naturen. Jättefint dukat och fina fynd du har gjort. Så mycket godare maten smakar med en fin dukning! :D Kram!

Mia said...

Å vad fina ting, vad härligt att sätta sig ned vid bordet! Mysigt att kunna minnas de där minnen från din mormor, sånt som man verkligen vill bevara i sitt hjärta.. kram!

Mia said...

Åååh, så herlig det så ut da, Aina! Så vakker dekket med alskens herligheter, og så blåbær da... Nam nam...

Poppins said...

Nej, så vackert och romantiskt. Här vill man slå sig ner och äta lite av det goda! Vad du är duktig på att sätta samman vackra stilleben.
Blåbär är så mumsigt gott...
kramar

signe said...

Vilken härlig lunch, underbara bilder och fin keramik! :)