jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj


ONE OF MY DREAM KITCHEN`S

Ja, som dere ser har jeg nettopp vist kjøkkenet her hvor jeg bor nå. Det er moderne men jeg har prøvd å sette mitt landlige preg på det. Det fungerer veldig bra og det jeg er mest fornøyd med er vel inndelingen og den høye benken. Ja, denne benken er vel nesten 10 cm. høyere enn vanlig. Og det er iallefall noe jeg skal ta med meg til neste hus. Veldig deilig å arbeide da! Kjøkkenet er jo pent men det er ikke helt slik drømmekjøkkenet mitt ser ut. Jeg er jo en ekte country jente med sans for alt det nostalgiske med en landlig sjarm. Men en ting vet jeg helt sikkert, kjøkkenet mitt skal være lyst. I tillegg skal jeg ha nok skapplass, høy og dyp benk som sagt, skapene har profilerte lister og det er avveksling mellom skaper og åpne hyller. I tillegg vil jeg gjerne ha et skap med hønsenetting og knoppene skal være av porselen. Kravstor? Haha...neida, det er bare drømmer...Her noen bilder av et av kjøkkentypene jeg DRØMMER om (",)


(Foto: Aina)
Med dyp hvit bred porselensvask, bjelker i taket, tregulv av gamle bordplanker,åpne løsninger, skap med hønsenetting, utsikt fra arbeidsbenk og dekorasjoner. Ja, alt var som det burde være i dette kjøkkenet.

For en tid tilbake besøkte jeg en kjempeflott Interiørforretning i en by som heter Lelystadt. 2 par hadde gått sammen om en drøm om å skape en helt unik forretning. Sammen bygde de et kjempedigert hus med høyde under taket og plass til mange romsettinger. Du kom inn i i bygningen, men det føltes som du stod inne i en gård. Høyt under taket, trapper opp på begge sider og balkonger. Ja, det var helt unikt altså. Fikk ta mange bilder, men det som jeg falt mest for var vel kjøkkenet de hadde installert. Ja, det var såååå koselig og ble i tillegg brukt av de ansatte. Kjøkkenet er helt supert, bare bittegranne mørkt. Så fargen og kanskje benkeplata er det eneste jeg ville ha forandret på.(Foto: Aina)
Dette er altså huset de bygde sammen og startet en helt unik Interiørforretning. Gedigent og superchic!!
(foto: Aina)
Ja, noen av bildene ble litt mørke da det var lite lysinnfall. Men dere får iallefall en ide!

(Foto: Aina)
Dette ble lysere. Ser dere alle de detaljene? Ja, fabelaktig altså!! Skapet med hønsenetting, som jeg snakket om, lampa, bjelkene i taket og dekorasjonene..

(Foto: Aina)
Ja, et skikkelig herlig kjøkken etter min smak!!

(Foto: Aina)
Skapet med hønsenetting i bedre øyesyn.. Jeg simpelthen bare elsker det!
English translation :
As you can se I just showed you some pictures from my kitchen were i live now. It is modern but i have tried to make it more cozy with country decorations. The kitchen works very well, and i am very happy with how it is divided. Iam also very happy that the sink unit/working bench is tall, that works so good! The ones i have is nearly 10 cm. taller than usual. That`s something that i will induct in my new kitchen too. The Interior looks just fine, however i am a country girl by heart and my dream-kitchen looks a little bit different. But one thing i do know if i could make a wish, my kitchen would have a light colour, it has to have enough cabinets, the units has to be tall and deep, the cabinets has beautiful shaped moulding and it is a good variation between closed cabinets and open shelfs. Just to make it more interesting. In addition i want one of the cabinets to be decorated with chicken wire, and finally the door-knob would be made of porcelain. Am i demanding? No no, this is just a dream :) A dream i will always continue working on. For a while ago i visited an Interior shop here in The Netherlands. I almost fell on my back. There it was, this beautiful kitchen that i have dreamt of !! It was so beautiful and the only thing i would have changed was maybe the colour on the cabinets ( lighter) and the material on the sink unit. So here it is, one of my dream kitchen.

48 comments:

BO said...

Hei! For ein fantastisk butikk det der må vera! Knallkoselig! Der kunne eg tenkt meg å tatt ein rundtur... :-)

Jen said...

I love this dream kitchen, especially the chicken wire on the cabinets. I enjoyed seeing your kitchen pictures too. I like the style of your cabinets so much. I wish mine looked like that as well. Hope your kitty is doing better. I'm looking forward to seeing what new treasures you found.

EVA AGNES said...

Aina, jag ramlar av stolen. Jag svimmmar. Jag får hjärtklappning.
Det köket vill jag bo i.
Har aldrig sett dess make.
Och allt det rosa.
Och allt glas.
Nu måste jag faktiskt kopiera de köksbilderna.
Kramar och tack för dem.
Eva Agnes

Guldkant På Livet said...

Håhå ja, så himla fint!! Vilket drömkök, jag håller fullständigt med, dömysigt!! Vill flytta in direkt!! Fina foton! Mari.

EVA AGNES said...

Jag har sparat köksfotona du tagit bara för att titta på själv i lugn och ro. Jag ska inte publicera dem eller något sådant.
Kramar Eva Agnes

Poppins said...

Ett riktigt drömkök. Och jag gillar att det går i grått! Tycker inte alls det känns mörkt. Supervackert!!!! Förstår att Eva Agnes svimmar av hänförelse :)
kramar

chatrine said...

Dette kjøkkenet skjønner jeg godt du ønsker! Kunne tenkt meg deg selv også:) Flotte detaljer!!
Ha en super kveld!

Trines Hus og Hage said...

Hei Aina! Må først bare få si tusen takk til deg for de kjempekoselige ordene dine på bloggen min. Man blir jo bare sittende og smile og blir jo en smule stolt også! Det høres veldig spennende ut å være i den fasen dere er i nå, at man skal kjøpe hus og følger med på hva som er på markedet. Boligprisene er jo i ferd med å synke også. Det lover jo bra! Lykke til med dette utrolig spennende og moro det er å finne drømmehuset og lage det til et godt hjem.
Et fint og interessant innlegg du har her. Kjøkkenet var svært sjarmerende, landlig og lekkert. Enig med deg at det var fint med hønsenetting i skapdøra på et skap. Har aldri tenkt på det eller sett det før, så det var moro med nye impulser. Kjøkkenet i huset vårt er vel det rommet som er minst endevendt av alle rom. Vi har fremdeles den gamle Norema- kjøkkeninnredingen fra 50-tallet. Men vi har planer om å gjøre om kjøkkenet grundig om et par år. Har lyst på et mer herskaplig kjøkken (sett på Drømmekjøkkenet), men vil ha heltre og håndmalt. Det må bli så nært opptil orginal nostalgi som mulig. Blir artig å følge deg fremover og høre hvordan det går i kjøpe-hus-i-Norge-prosjektet. Snakkes!

Mita`s hjørne said...

Godt at ingen kan ta drømmen fra noen du... jo dette kjøkkenet skulle nok jeg også kunnet drømme om ja... egentlig skulle en ha en benk som var litt høyere...
Å du, sykkel - det er junior som sykler - det store idolet er Thor Hushovd...

Ha en flott drømmende kveld...

Betty said...

O ,oj ,oj vilka vackra inspirationsbilder . Tack för dom.
Kram

karin a said...

Ojoj, vilka underbara bilder du visar! Och köket sen, ja det är underbart det med. Visst är det härligt med lantliga kök och det var kul att få ta del av din beskrivning av ditt drömkök. På många sätt stämmer det in på mitt även om jag kan tänka mig ett modernt också. Men allra helst gammaldags men med modern standard! Ha det fint! Kram, Karin.

mona said...

Ååååååh,for en butikk !!!! Og som du sier,det kjøkkenet hadde allt !!!! Er også enig i at det kansje ble litt mørkt,litt hvitt,eller en annen lys farve,så hadde det vært perfekt :) At det går an,sier jeg bare.......må tilstå at jeg også har lagret bildene,for å se mer....nesten så man kan ramme dem inn !!! Hihi,vi "hus-gale" har det ikke greit...... :) Natta...zzzzzz

restyled home said...

I have to say, while this kitchen is lovely, your kitchen is equally beautiful.New or not, it is done very well.
I so love your blog...would you mind if I added you to my favourites?

Linda

elin1976 said...

Skulle likt å svidd av noen lapper her...he he. Butikken ser super ut. Kansje jeg bør legge årets "juleshopping tur " hit, å ikke til Danmark. he he. Kjøkkenet er supert. Skapene er nydelige. Vil også ha hønsenetting. Har vurdert å ta ut glasset i vitrineskapet og framskapet å erstatte dette med hønsenetting. Mye finere. Å så så praktisk når man skal male. Ingen maskeringstape.
Go klem:O)

Sylvia said...

Et nydelig kjøkken, ja. Og den butikken må være unik. Ser jo så flott ut på utsiden også. Takk for at du tok oss med dit, Aina.

Men noe jeg ikke liker på kjøkkenet (i motsetning til deg) er åpne hyller og skap. På et kjøkken blir alt veldig fort seigt og støvete. Jeg er ikke den som har tid til å gjøre reint hele tiden, derfor liker jeg best lukkede skap, og tar et skippertak innimellom istedet.

Det koselige kjøkkenet ditt er nok mere "brukendes" enn det du drømmer om.

Landliv said...

Skulle gjerne hatt tips fra noen om hvilken fargekode det er for slik gråfarge som her... driver og skal male noe nå i nettopp liknende farge, men finner ikke eksakt den jeg blir fornøyd med! Noen som kan hjelpe!?!

monique said...

Hoi Aina,

Wat een geweldige droom keuken zeg!Zo een zou ik er ook wel willen hebben.
Bedankt voor je lief bericht op mijn blog. Ik heb helaas niet zoveel achter de computer kunnen zitten. Ik had het druk, druk, druk!
Maar nu heb ik dan toch wat tijd over en hier ben ik dan eindelijk weer eens.
Nog een fijne dag verder.
Groetjes,
Monique.

Mindi said...

Ohhh, så-å vackert! Vilket kök!!!

Tack snälla för dina goa ord om mina jordgubbar. ;)

Kramis
M I N D I

Pia..... said...

hej..vilket kök... det skulle man ha...och ditt eget var väldigt fint oxå...du visar så fina bilder...blir alldeles sjuk ju..ha det så gott...PIA

Mia said...

Jag säger bara åååå... Kram!

Mia said...

Förresten - minns inte om jag skrivit det - men vilken fin banner du gjort! För den är väl ny?

signe said...

Ett sånt underbart kök!..vilken dröm! ..och vilka fina bilder du fotat! Kram :)

olivelund said...

Tack för kommentaren hos mej!Vi tycks ha samma tid på kvällarna när vi tassar runt bland bloggar ;)Kram!

Hulda said...

Skjønner godt at du likte det kjøkkenet. Skapet med hønsenettingen falt jeg også for. :)

Anniche said...

Milde måne!
Dette var nydelig !! Tror jeg ville ha bodd i den butikken der gitt , så spennende og nytenkende !!
Håper du har det fint vennen min :)
Har ennå ikke sett noe til den siste pakken - men gelder meg veldig altså!

Klem

WhiteVintageDreams said...

Vilket underbart lantkök...superfint :).
Kram

Kreoline said...

Hei på det Aina, takk for melding til meg, alltid koselig å lese kommentarene fra deg. Har holdt på med flytting nå siden vi kom hjem fra ferie, stress og kaos. Nå har vi endelig kommet inn i det "nye" huset, men vi har ikke kommet helt i orden. Har ikke tilgang til nettet, det kommer i neste uke, lysten til å blogge har heller ikke vært på topp. Skal prøve å komme tilbake om en uke eller to, har ikke overskudd til så masse.
Så kjempekoselig du har det på kjøkkenet ditt, det er forresten likt det jeg har i sommerhuset mitt, og jeg trives godt med det.
Du hadde så mye koselige ting og pynt, det er ikke så mye som skal til vet du. Nå må du ha en hyggelig, fin og kreativ helg. Så på bildene i innlegget under, for en drøm, bare helt skjønt å hatt det slik.
Klem fra Mona.

min sin lille tue said...

Hei hei:)
Ja det var landlige og fine bilder av kjøkken. Skjønner at det er en drøm.Hønsenettingen gjør susen:) Men jammen ser det fint ut på kjøkkenet ditt også:) Så kos deg der med nederlandsk og italiensk mat videre, og håper katten kommer seg.
Ha en fin dag.

signe said...

Hej och kul att du besökte mig! Måste bara säga att: Vilken underbart fin header du gjort! :) Kram

Malinken said...

Hjelpes meg, dette var nyydelig!
Skapet med hønsenetting var helt rått :-)

Blir litt kort dette for jeg blogger på jobben nå *fy og fy* ja, altså i lunsjen da selvfølgelig, hehe.

Håper du får en flott dag!:-)

God klem fra M :-)

organic-lizzi said...

Skikkelig fint,men enig med deg i at det var litt mørkt..Synes ditt kjøkken i forrege innlegg så deilig ut jeg.Sikkert et godt sted å jobbe.
For "hundre "år siden satte mannen min hønsenetting i et skap fordi det måtte komme luft og lys inn..(er så lenge siden at jeg husker ikke hvorfor)..så finn deg et skap og gjør det selv.
Håper pusen har det bedre.Ikke alltid moro det vi må lære ute i verden...
Ha en nyyydelig dag. klem Randi

ireneb said...

Brava! I love kitcken and this you had shown in these photo is really a dream! I choose your blog as one of my preferited every day! baci dall'italia!

moderncountry said...

ireneb: Yes i really love the kitchen, and the decorations as well :) Thank so so much for very kids words. Just leave me a path into your world and i will visit you! Aina

Niesz Vintage Home said...

Hi Aina,

Aahhhh yes, Drean Kitchen indeed!
That is a lovely one. Yours is quiite pretty, too! Love your cabinets, we are looking at a very similar style. I really like the country/vintage feel.
Unfortunately my husband wants all modern. :(
We're attempting to compromise.

Thanks so much for visiting my website! I'm sorry that Paypal doesn't accept certain cards. I would love to see the monograms in an appreciative home. :)

Kimberly :)

Anonymous said...

Kjempefint kjøkken du har:)) Og Det huset, med den forretningen, var jo helt rått!!! Superb kjøkken, skulle gjerne sittet der å drukket kaffe og lest maaaange interiørblader;) Nydelige farger...LOVE IT!
Stor hilsen til Nederland! Putene dine kommer om to uker;=)

Anonymous said...

Helt underbart!!! Tack för dessa fina bilder!(vi ska ju renovera köket...)

Mia said...

Jeg bare nyyyter disse bildene av dette herlige drømmekjøkkenet ditt. Og skjønner godt hvor du vil hen med dine drømmer og ønsker. Moderne kjøkken skal jo være så praktiske (og det er de vel også...) men ikke alltid like sjarmerende. Men bildene dine viser at det er mulig å få det til, "ja takk, begge deler..." Da vi bygget huset vårt og instalerte kjøkkenet (levert av husprodusenten, men som jeg tagnet slik jeg ville ha det...) ønsket jeg meg også en porselensvask (har hatt det flere ganger tidligere i kjøkken vi har renovert), men her gikk det ikke ann (pga. skaphøyden) og slik er det ofte med det prefabrikerte.

Jessica said...

Dreamy, indeed! I am also a country girl at heart. I think you've done a marvelous job w/ your existing kitchen. Very cute also! Mind if I share this inspiration kitchen on my blog?

Faye 'Country Chic' said...

Simply stunning pictures and such a gorgeous kitchen, I will definitely have to visit your blog again.
Regards,
xFaye

Anemone said...

Takk Aina for at du tok en kveldstur til min blogg. Du er en av de jeg setter virkelig pris på i denne blogg verden. Som jeg skrev i forrige innlegg føles dette så underlig, som sjelefrender uten egentlig å ha møttes. Denne blogginga tror jeg får frem det beste i oss mennesker, og det oppleves så positivt.

Hørte fra Julie K i dag og fikk overbringt beskjeden fra deg. All positiv respons tror jeg er fint for henne nå. Vite at en ikke er helt alene i verden. Selv har jeg bestemt meg for å virkelig ta kontakt med henne når hun kommer hjem. Vo bor jo faktisk bare noen mil fra hverandre, og hvis en kan hjelpe hverandre litt i hverdagen med nærvær og trygghet tror jeg dette bare vil føles positivt for oss begge to.

Har faktisk tenkt mer og mer på dette med denne bloggingen. Og kjenner faktisk angsten stige etterhvert som besøkstallene øker.
Jeg er litt redd for hvordan en virkelig fremstår som menneske her inne. Ser du har mange som kommenterer, mens det er de samme som "snakker" til meg... Dette gjør meg litt usikker, og har akkkurat nå bestemt meg for å lage et innlegg om det i morgen. Klart får en ikke kommentert like mye hos alle sammen, og slik er det vel for oss alle. Allikevel blir jeg litt usikker når jeg har daglige besøk av folk so aldri "prater" til meg. Men greit nok, de får ta meg som den jeg er.
Er en på nett, så er en på nett...

Selv har jeg daglig "kontakt" med noen damer fra Danmark her inne, og det gir meg mye. Ikke bare "glansede" fine bilder, men hverdagslige ting som er med på å utvikle meg som menneske og medmenneske, og det setter jeg umåtelig stor pris på.

Nei og nei, hører du hva jeg skravler ivei ??? Skal gi meg nå... MEN det jeg mente å si var egentlig dette ; Jeg setter pris på at du ser inn til meg, og liker deg punktum!!

Klem fra Anne.

Katrina said...

Hi! That dream kitchen is unbelievable and is definitely my style. I love it! You blog is great too!!
-Katrina :)

Sandrine said...

One day your dream will become reality Aina...
Kisses.

Anaïs said...

Bonjour Aina,
je suis contente de te retrouver...mon blog est fermé car je ne sais plus poster de billets mais j'ai ouvert un autre.Soit la bienvenue chez moi...
j'ai du retard pour regarder tes photos mais cette semaine je prendrai le temps de tout voir.
A bientôt mon amie.

Allison said...

Aina, I can see why the kitchen in your post would be your dream kitchen. It's so very pretty. I love everything about it. Wonderful!

allie
www.mycozyhome.typepad.com

Anaïs said...

Ma chère amie,regardes les commentaires de ce billet,j'étais venue te prévenir que mon blog changeais d'adresse.Il est certain que je ne me passerai pas de ton univers et ton amitié.Mais peut-être que tu ne l'as pas vu.
Tu fais partie de mes coups de coeur...
Gros bisous de Bruxelles

Little ol* Me said...

Oh Aina, I absolutely adore your kitchen, it's simply beautiful! I can totally see why this would be your dream kitchen!

I love the style of your cabinets and the colours you have chosen for both them and your chairs, etc.

Best regards,
Justine

nadine said...

This kitchen is very cosy, nice, and i don'feel the word, but i am french...

Anonymous said...

Your home and site is beautiful!